Sunday 21 March 2010

Bloggers ενωμένοι ποτέ ηττημένοι - το internet δεν φιμώνεται !

ΤΟ INTERNET ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS
INTERNET NOT GAGGED - SOLIDARITY FOR BLOGGERS.

Το παρακάτω μεγάλο post ένα από τα μεγαλύτερα που έγραψα στον 1 χρόνο και 1 μήνα που είναι σηκωμένο το energy-engineer.blogspot.com,το έγραψα μετά από την εμπειρία ενός έτους που έχω ένα blog καθώς και ως επισκέπτης άλλων ιστότοπων.
Το παρακάτω κείμενο το έγραψα μετά από πολλές ενέργειες που έχουνε πραγματοποιηθεί εναντίον μερικών blogs.

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικών καναλιών που πιστεύουν οτι η πτώση πωλήσεων σε εφημερίδες καθώς και ποσοστών τηλεθέασης των καναλιών ωφείλεται στο nternet όπου με ένα click "μάθαμε την είδηση".

Α. Γιατί ο κόσμος επιλέγει το internet και τα blogs ως πηγές ενημέρωσης και όχι τα ιδιοτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Τα blogs παρέχουνε πάντοτε σημαντικότερες πληροφορίες και ειδήσεις από οτι τα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό συμβαίνει διότι:

1. Κάθε blog εκτός από τα πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας blog εστιάζεται στην ενημέρωση για πολύ
συγκεκριμένα θέματα,όπως το δικό μου που είναι θέματα της ενεργειακής τεχνολογίας και γενικά ότι θέματα αναφέρω εδώ http://energy-engineer.blogspot.com/2009/11/blog.html

2. Οι bloggers ασχολούνται με τα blogs τους με μεράκι σε αντιδιαστολή με τους δημοσιογράφους των
καναλιών και περισσότερο των τηλεοπτικών καναλιών οι οποίοι πληρώνονται και δουλεύουν για χάρη του κάθε ιδιοκτησιακού σώματος του σταθμού. Δεν είπαμε να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους,αλλά όλοι όσοι δουλεύουνε πάντα κοιτάνε να εκτελούν εντολές αφεντικών και πάντα να αρπάξουν κάτι παραπάνω και να εργάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο,το άμεσο αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η αύξηση του βαθμού αναξιοπιστίας του κάθε τηλεοπτικού δελτίου που θα ασχοληθεί με θέματα γενικής ενημέρωσης,έναντι της πηγής πληροφοριών που θα ασχοληθεί με θέματα ειδικής ενημέρωσης (Από το .2 φτάσαμε στο .1 λοιπόν).

3. Στα blogs και στο internet υπάρχει η ανωνυμία,πράγμα που καθιστά ποιο ελεύθερους τους bloggers ωστέ να αναφέρουν την πληροφορία/άποψη που θέλουνε και στην συνέχεια μέσω των επισκεπτών (visitors) να διασκορπιστεί η πληροφορία σε όλο το internet ελεύθερα και άνετα,για τις περιπτώσεις νομικών προσφυγών ενάντια στα blog θα αναφερθώ παρακάτω. Όσον αφορά τα δημόσια κρατικά κανάλια αναφέρονται πάντοτε σε μεγαλύτερο εύρος γεγονότων και με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα έναντι των ιδιοτικών καναλιών. Επίσης όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πιστεύω οτι έχουνε αρκετά μεγαλύτερη αξιοπιστία από την TV από την άποψη οτι η είδιση ανακοινώνεται αμέσως και
υπάρχουν πολύ συχνότερα δελτία ειδήσεων,επίσης δεν τα θεωρώ εχθρούς των blog γιατί μερικοί δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τα web sites ως πηγές ενημέρωσης και ανάγνωσης ειδήσεων.
* Από τα χάλια της τηλεόρασης εξαιρώ τις εκπομπές που κάνουν σημαντικές αποκαλύψεις σε τέτοια επίπεδα όπου ο μέσος blogger φοβάται να αποκαλύψει για τους ευνόητους λόγους (μυνήσεις.αγωγές κτλπ).

Β. "Σύστημα" VS Blogs.



Αργά ή γρήγορα μερικοί bloggers πήραν φόρα και άρχισαν να δημοσιεύουν ποιο καυτές αποκαλύψεις και ειδήσεις οι οποίες έκαψαν τους κόλους μερικών ατόμων και άρχισανε να ρίχνουν μυνήσεις για αντίποινα. Στην Ελλάδα έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες από το "σύστημα" εναντίον blogs:

1. Μύνηση κατά του blog http://press-gr.blogspot.com

Περισσόετερες πληροφορίες σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.skai.gr/articles/news/politics/Μηνύσεις-κατά-του-blog/

2. Παρακρατικές ενέργειες εναντίον του http://taxalia.blogspot.com

Περισσότερες πληροφορίες σχετίκα στον παρακάτω σύνδεσμο
http://taxalia.blogspot.com/2009/07/alert-blogs.html

3. Ενέργειες δυσφήμισης εναντίον του http://troktiko.blogspot.com

Περισσότερες πληροφορίες σχετίκα στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.kolonaki-press.com/poios-fobatai-tous-bloggers.html

Από πηγές στο internet είχε διαρεύσει μεταξύ κάποιων bloogers μια λίστα με άλλα 25 blogs περίπου που το "σύστημα¨ θα ξεσπούσε πάνω τους,την λίστα αυτή δυστηχώς δεν την κατέχω στα χέρια μου. Επιπλέον πληροφορίες http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3200

4. Δήλωση κ. Γερουλάνου για τους μισθούς της ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμοhttp://networkedblogs.com/p22138540

Ο κ. Γερουλάνος λέει οτι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα. Απλά τα πράγματα,προσπαθεί να αποτρέψει το πολιτικό κόστος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τους απίστευτους μισθούς που παίρνουν τα δημόσια και κρατικοδίαιτα στελέχη της ΕΡΤ μέσω των τελών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Θέλετε δεν θέλετε όμως όλοι η Ελλάδα θα τους μάθει γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος Π Λ Ε Ρ Ω Ν Ε Ι.

Γ. Παρεκτροπή των bloggers και διάκριση της επαναστατικής ιδεολογίας.

Για να πώ την αλήθεια όταν μερικές απόψεις των bloggers είναι υπερβολικά παρατραβιγμένες
τότε προκαλούνε τους επισκέπτες,επίσης η αυθόρμητη έκριξη μίσους/θυμού χωρίς καμία συγκράτηση όπως και η έλλειψη σκέψεων η οποίες είναι βασισμένες στην λογική συνιστά μια παρεκτροπή του blogger,δηλαδή μια απότομη στροφή από την λογική προδιαγεγραμένη πορεία του κεντρικού θέματος που ακολουθούν τα κείμενα του κάθε blogger. Παράδειγμα προς αποφυγή το οποίο τηρεί όλα τα παραπάνω αρνητικά κριτίρια είναι το blog http://enpaag.blogspot.com. Aπό την άλλη μεριά blogs που είναι παράδειγμα προς μίμηση και αποτελούν σοβαρό κριτήριο για να ξεχωρίσουμε την ιδεολογία κάποιου στα πλαίσια της λογικής μπορεί να είναι το blog http://mauroskrinos.blogspot.com. Και στο δικό μου blog λοιπόν επιχειρώ να ακολουθήσω μια δική μου ιδεολογία πάνω στα πλαίσια της λογικής και όχι της παρεκτροπής.

Και δηλώνω πως ΝΑΙ σε ανώμαλα και παρατραβηγμένα blogs παρεκτροπής ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Δ. Ο πόλεμος των blogs - κλέφτες και αρματωλοί μέσω internet.

Πιστεύω οτι σε μεγάλο ανταγωνισμό έχουν βρεθεί οι διάφοροι bloggers κυρίως των μεγαλύτερων blogs για την επισκεψημότητα των users. Αργά ή γρήγορα πλάκωσαν οι visit counters για να φαίνονται οι επισκέπτες,έβαλα και έναν στο δικό μου blog για mostra κυρίως,σας αρέσει? P: Ο ανταγωνισμός πάντα υπήρχε σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα,μην το παρακάνετε όμως! Και όμως μερικοί το παράκαναν και άρχισαν κατηγορίες μεταξύ blogs που το ένα βάλοταν κατά του άλλου. Αποτέλεσμα? 0 εις το πηλίκον. Επίσης εκτός από αυτό η διαμάχη κατέληξε σε καταστάσεις που περιγράψαμε στο F. προηγουμένως,τεντωμένα νεύρα και παρεκτροπή,υποπέσατε σε μεγάλο σφάλμα αν νομίζετε οτι θα σηκώσετε blog για να ρίξετε ένα άλλο,γρήγορα θα σας έρθει το boomerang.

Ε. Προβοκάτορες και ζιζάνια στον κόσμο των bloggs.

Ανάμεσα στο μπάχαλο που επικρατεί από τις διαμάχες μεταξύ απόψεων των επισκεπτών αλλά και των
διαχειριστών των blogs,υπάρχουνε και μερικά ζιζάνια τα οποία τους αρέσει το trolling(τεχνιτές φασαρίες
και τσακομοί με ανούσια αίτια). Το trolling επιτυγχάνεται όταν ένας user που συμμετέχει είδη σε μια
συζήτηση με κατοχυρωμένο nickname ξαφνικά εισέρχεται στο blog και στέλνει post με τέτοιο περιεχόμενο ωστέ να διαλύσει την συζήτηση και να νευριάσει τους επισκέπτες με αποτέλεσμα στο τέλος να εγκαταλείπουν το blog,τέτοιες τακτικές μπορεί να χρησιμοποιούν και "ανώριμοι" διαχειριστές blogs για να καταστρέψουν τυχόν ανταγωνιστικά blogs εδώ επανερχόμαστε στα συμπεράσματα του Δ.
Οι προβοκάτορες τώρα είναι άτομα που ουσιαστικά απότερος σκοπός τους είναι μέσω του trolling να
καταστρέψουν ένα blog. Οι προβοκάτσιες στον κόσμο του bloging στήνονται με 2 τρόπους.

1ος: Έστω οτι υπάρχει ένα blog που θέλω να το δυσφημίσω στο web,εντοπίζω πρώτον σημεία κλειδιά στις απόψεις που εκθέτει ο εκάστοτε διαχειριστής blogger τα οποία να μπορώ εύκολα να τα αμφισβιτίσω,εν συνεχεία λαμβάνω δράση και εγγράφομε σε όσους περισσότερους άλλους ιστότοπους συζητήσεων γίνεται όπως forums blogs ακόμα και chat και εκθέτω τις κατηγορίες μου για το blog μαζί με ένα link του blog.
2ος: Φτιάχνω ένα δικό μου blog αναφέρω εκεί τις κατηγορίες μου μαζί με πολλά άλλα και τα παρουσιάζω σας να τα έγραψε ο διαχειριστής του blog που θέλω να δυσφημίσω,μετά λαμβάνω δράση όπως στον 1ο τρόπο προβοκάτσιας με το να κάνω spam παντού στο internet το blog που δημιούργησα και να αναφέρω οτι το έφτιαξε ο διαχειριστής του blog (που εγώ θέλω να καταστρέψω). Έτσι στρέφετε ένα μέρος χρηστών ή έστω μπαίνει σε αρνητικές υπόνοιες για το blog που εγώ στοχοποίηση. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

ΣΤ. Συνεργασία προβοκατόρων/ζιζανίων και "συστήματος" κατά blogs.

Από όλους σχεδον έχει ειπωθεί οτι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αντίθετη άποψη με μερικά blogs στέλνουν φίλους τους ζιζάνια και trollers να χαλάσουνε τις συζητήσεις σε blogs μαζί με αυτούς και οι προβοκάτορες.Κλασική περίπτωση τα 850 post σε συζήτηση εδώ
http://anotata-tei.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html?commentPage=5

Z. Τρόποι εκδίωξης ζιζανίων και προβοκάτορων.

Επειδή η προβοκάτσια κατά ενός blog είναι δύσκολη υπόθεση και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πάντοτε εμφανές οτι επιχειρίθηκε προβοκάτσια κατά κάποιου blog. Θέλετε να δείτε μία? Αυτός που έφτιαξε το http://enpaag.blogspot.com και ποιο πριν τον θεώρησα ως άτομο που έχει παρεκτραπεί,θα δείτε σε κάποιους άλλους ιστότοπους όπως εδώ http://engineertech.gr/forums/t/636.aspx να αναφέρει οτι blog αυτό το έκαναν μέλη των ΤΕΙ,η super προβοκάτσια. Πασιφανές λοιπόν,στοχοποίησε τα ΤΕΙ
Ο μοναδικός τρόπος εκδίωξης τέτοιων ατόμων είναι το send report στην google/blooger για το συγκεκριμένο προβοκατόρικο blog και το άμεσο delete,ενώ θα πρέπει να γίνει ban το email του προβοκάτορα από την google,μιας και για να φτιάξεις blog από την google μέσω του blogspot θα γίνει.

H. Αντεπίθεση του internetικού κόσμου και συγκρότηση hacking team.

Το οτι υπάρχουνε ομάδες χάκερς οι οποίοι αρέσκονται σε επιθέσεις κατά σημαντικών στόχων και μεγάλων εταιριών είναι αυτονόητο. Η συγκρότηση όμως ομάδων χάκερς για επιθέσεις σε αυτούς που κατακρίνουν τα blogs είναι ένα καινούργιο στοιχείο πλέον. Οι hackers λοιπόν ως εκπρόσωποι του λαού τιμωρούνε με τις επιθέσεις τους εκεί που πρέπει και εκεί που πονάει μερικά άτομα. Κλασσική περίπτωση η επιθεση της ομάδας Hack 4 Fame Hacking Group σε Η/Υ δημοσιογράφων και μελών του life & style κόσμου.. περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://xakworld.blogspot.com/2009/09/hacking_1194.html

Από εδώ και στο εξής προσέχτε την συμπεριφορά σας απέναντι στους bloggers διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα καταλήξετε κάπως έτσι





Θ. Συμπεράσματα.

Αφήστε μας στον κόσμο μας,το internet δεν φιμώνεται.

No comments: