Friday 15 May 2020

Πληροφορίες για την έκδοση του τεύχους με τίτλο Διατομεακά Θέματα στα συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης - Κλιματισμού" - "Interdisciplinary topics in HVAC systems

Το τεύχος με τίτλο: Διατομεακά Θέματα στα συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης - Κλιματισμού" - "Interdisciplinary topics in HVAC systems, θα περιλαμβάνει άρθρα και κείμενα με περιεχόμενο επιστημονικό, ενημερωτικό και ερευνητικό το οποίο είναι άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενο με τα αντικείμενα της ψύξης της θέρμανσης τον κλιματισμό και με οτιδήποτε παρεμφερές αντικείμενο έχει σχέση με αυτά. 
Ο τύπος των επιστημονικών και ερευνητικών άρθρων μπορεί να είναι μελέτες περιπτώσεων, ανασκοπήσεις υπαρχόντων θεμάτων ή πρωτότυπα άρθρα. Τα ενημερωτικά άρθρα θα πρέπει επίσης να αναφέρονται σε κάτι πρωτότυπο, καινοτόμο.

Όλα τα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και γραμμένα με τρόπο μοναδικό από τους συντάκτες τους, δεν θα πρέπει να είναι δημοσιευμένα με τον ίδιο τρόπο σε άλλες πηγές, η αντιγραφή και η αναδημοσίευση κειμένων από άλλο μέσον απαγορεύεται, το άρθρο που περιλαμβάνει τέτοια μέρη θα απορρίπτεται. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε είδος εικόνων, σχημάτων ή γραφημάτων, το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικά σχεδιασμένο από τον συντάκτη, εφόσον οι εικόνες έχουν παρθεί από άλλες πηγές τότε θα πρέπει να αναγράφεται η λήψη της απαραίτητης γραπτής άδειας στον συγγραφέα από τον υπεύθυνο της πηγής από την οποία προέρχεται η εικόνα, η άδεια θα πρέπει να αποσταλεί και στην ΠΑΜ.ΨΥ.ΘΕΚ.

Τεχνικές πληροφορίες:

1. Τα άρθρα πρέπει να περιλαμβάνουν: Τίτλο, όνομα ή ονόματα συγγραφέων, σπουδές ή αντικείμενο ενασχόλησης συγγραφέων. Email επικοινωνίας.
2. Γλώσσα γραφής: Ελληνικά ή Αγγλικά.
3. Σε περίπτωση ελληνικού κειμένου, θα πρέπει να περιλαμβάνεται τίτλος, ονόματα συγγραφέων, σπουδές/αντικείμενο καθώς και περίληψη στα αγγλικά.
4. Τα κείμενα θα είναι γραμμένα σε μονή στήλη.
5. Τυχόν εικόνες πίνακες και γραφήματα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά αλλά ταυτόχρονα και ευανάγνωστα.
6. Το σύστημα βιβλιογραφικών πηγών θα είναι το APA. Όλες οι πηγές των κειμένων θα πρέπει να είναι βιβλία ή επιστημονικά άρθρα τα οποία είναι δημοσιευμένα. Δεν γίνονται δεκτές απλές αναφορές ιστοσελίδων και πηγών που δεν είναι αξιόπιστες έγκυρες και επαληθεύσιμες.
7. Τα άρθρα αποστέλλονται σε μορφή .doc, δηλαδή θα πρέπει να είναι γραμμένα στο word. 
8. Σε περίπτωση που απαιτείται αναθεώρηση, οι επισημάνσεις θα σταλθούν στους συντάκτες των κειμένων.
9. Το τεύχος θα εκδοθεί διαδικτυακά, ο χρόνος έκδοσης θα εξαρτηθεί από το πλήθος των άρθρων που θα λάβουμε και τον απαιτούμενο χρόνο ελέγχου, αναθεωρήσεων, επεξεργασίας των κειμένων.

No comments: