Wednesday 27 January 2010

http://www.ed-tei.gr/ Σε ποιόν ανήκει γιατί το έστησαν και για ποιόν λόγο το διατηρούν ακόμη,επίσης ποιος διασφαλίζει τα προσωπικά μας δεδομένα.

Όλοι οι σχετικοί με τα ΤΕΙ πτυχιούχοι τελειόφοιτοι φοιτητές θα έχετε συναντήσει ουκ ολίγες φορές το προαναφερόμενο web site www.ed-tei.gr στο οποίο αν συνδεθείτε αναφέρει τα κλασικά που ξέρουμε όλοι για την κατάσταση περί επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ και στο τέλος λέει οτι συλλέγουν υπογραφές για να τις καταθέσουν στον ίδιο τον προθυπουργό. Αν πατήσετε τον σύνδεμο που λέει ψηφίστε εδώ θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα τα προσωπικά στοιχεία σας....

Το συγκεκριμένο site το είχα ανακαλύψει από αναζήτηση που έκανα στο google.com το 2006. Πέρασανε 4 χρόνια και έχει αλλάξει ο προθυπουργός. Ο κος Κώστας Καραμανλής πήγε σπίτι του αφού αθέτησε τις προεκλογικές του εξαγγελίες και από τον Οκτώβριο του 2009 ο νέος προθυπουργός μας είναι ο κος Γεώργιος Παπανδρέου.

Παρότι έχουνε συμβεί όλες αυτές οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στα ΤΕΙ,στο site αυτό δεν έχει αναρτηθεί καμία ανακοίνωση που να μας ενημερώνει για τα εξής: Στάλθηκαν τελικα οι υπογραφές στον κύριο Καραμανλή ? Υπάρχει κάποια δέσμευση έστω από την ιστοσελίδα οτι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα μας και δεν έχουν πρόσβαση τρίτα άτομα σε αυτά ? Εφόσον άλλαξε η κυβέρνηση θα δωθούν οι υπογραφές στον νέο προθυπουργό ? Οι πρώτη σκέψη που φτάνει στο μυαλό μου είναι οτι το site έχει στηθεί για μόστρα ή είναι ξεχασμένο πλέον.

Στο σημερινό post λοιπόν θα προσπαθήσω όσο ποιο τεκμηριωμένα μπορώ να δώσω μερικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο site http://www.ed-tei.gr/

Α. Ποιος κατασκεύασε την ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα κάτω κάτω ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη έγινε από την ελληνική εταιρία διαδυκτίου ΕΛΕΔ,πληροφορίες για την ΕΛΕΔ υπάρχουν στο αντίστοιχο site http://eled.gr Παρόλα αυτά το οτι σχεδιάστηκε από την ΕΛΕΔ δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ανήκει και στην ΕΛΕΔ διότι κάποιος άλλος μπορεί να πλήρωσε για τον σχεδιασμό

Β. Σε ποιον server έχει στηθεί η σελίδα.

Μετά από μια καλή αναζήτηση σε ειδική σελίδα έχουμε τα παρακάτω.

93.174.121.45 - Geo Information
IP Address 93.174.121.45
Host mail.eled.gr
Location GR, Greece
City -, - -
Organization iphost - ipdomain customer network
ISP Prokopiou A. Toulkaridis X. O.E.
AS Number AS47521 Prokopiou A. Toulkaridis X. O.E.
Latitude 39°00'00" North
Longitude 22°00'00" East
Distance 424.24 km (263.61 miles)

Γ. Σε ποιόν ανήκει η ιστοσελίδα.

Με εφαρμογή του trace-IP από ειδικό λογισμικό εντοπίζουμε οτι πράγματι ο server που τρέχει το κεντρικό web site της ΕΛΕΔ είναι και ο server που έχει σηκωθεί το site
www.ed-tei.gr και αυτό διότι έχουνε το ίδιο ΙΡ με αυτό της προηγούμενης αναζήτησης.

* Dns resolving 93.174.121.45
-
* Dns resolved 93.174.121.45 to mail.eled.gr

Και για να καταλάβουμε τι είναι η ΕΛΕΔ αν μπούμε εδώ http://eled.gr/web/company.php βλέπουμε οτι είναι εταιρία παροχής διαδυκτιακών υπηρεσιών. Άρα κάποιος πλήρωσε για να στηθεί το συγκεκριμένο site,για να βρούμε ποιος πλήρωσε είναι δύσκολο όμως.

Δ. Γιατί το έστησαν και για ποιον λόγο το διατηρούνε ακόμη.

Εδώ λοιπόν είναι η καυτή πατάτα που πρέπει να δούμε αν πράγματι την ιστοσελίδα την σήκωσαν άτομα που είναι μέλη των ΤΕΙ ή τίποτα άσχετοι για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς. Το σίγουρο είναι οτι εφόσον δεν έχει πέσει η ιστοσελίδα ή δεν έχει αναρτηθεί κάποια ανακοίνωση τότε δεν ισχύουνε αυτά που γράφει περί συλλογής υπογραφών για να κατατεθούν στον προθυπουργό. Και αυτό διότι το στήσιμο και η διατήρηση μιας σελίδας έχει κόστος.

Ε. Η ανακάλυψη της αλήθειας μέσω διαφόρων στοιχείων για την σελίδα.

Οι υπεύθηνοι του ISP που τρέχει το site είναι σύμφωνα με την αναζήτηση στο ερώτημα Β. οι κύριοι Προκοπίου Α. και Τουλκαρίδης Χ. που έχουν μια ομόρυθμη εταιρία ΟΕ. Ο ISP είναι ξεχωριστός από τους υπόλοιπους γνωστούς ISP της Ελληνικής αγοράς. Από εδώ http://eled.gr/web/iso9001.php βλέπουμε από το πιστοποιητικό TUV οτι ιδιοκτήτης της ΕΛΕΔ είναι ο Α. Ανδριανάκος. Ενώ από εδώ http://eled.gr/web/services/services.php βλέπουμε οτι πράγματι η ΕΛΕΔ παρέχει υπηρεσίες κατασκευής-σχεδιασμού άρα είναι πολύπλοκο πράγμα να βρούμε ποιος πληρώνει την ΕΛΕΔ για την κατασκευή της συγκεκριμένης σελίδας.

Και όμως εδώ http://eled.gr/web/company.php?pp=31 βρήκαμε λαυράκι διότι αναφέρει:

ed-tei.gr: Αφορά κάλεσμα των φοιτητών σε ψηφοφορία προκειμένου να διεκδικήσουν την αναγνώριση και τη δυνατότητα να εξασκήσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα κατά τον τρόπο που καθορίζονται με προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. (δωρεάν κατασκευή και τεχνική υποστήριξη ιστοσελίδας)

Άρα λοιπόν δεν ισχύει οτι η σελίδα ed-tei.gr έχει κόστος διότι είναι δωρεάν. Με λίγο ψάξιμο στο google βρήκαμε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.hsae.gr/portal/modules/news/article.php?storyid=76 στον οποίον αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι,

Με πρωτοβουλία του Συναδέλφου Ανδριανάκου Αποστόλη και της εταιρείας που έχει ιδρύσει: Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου (www.eled.gr)
ξεκίνησε η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών οι οποίες θα παραδοθούν στον Πρωθυπουργό απαιτώντας την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα www.ed-tei.gr και να ψηφίζετε.
Η σελίδα προωθείται και σε μεγάλους "ιστοχώρους"...


Άρα λοιπόν βρήκαμε οτι ο κος Ανδριανάκος Αποστόλης είναι απόφοιτος ΤΕΙ και κατασκεύασε μια σελίδα δωρεάν μέσω της εταιρίας του για το θέμα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων!

Ζ. Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων.

Δεν βρέθηκε πουθενά ούτε στο κεντρικό site της ΕΛΕΔ οτι τα προσωπικά δεδομένα που στέλνουμε μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι προστατευμένα από τρίτους.

Wednesday 13 January 2010

Ο "αριστοτεχνικός" πόλεμος του ΤΕΕ κατά των ΤΕΙ. Η αποκάληψη εγγράφου του ΤΕΕ Κρήτης από το Αποκαλυπτικό Δελτίο του extra3 για τον Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, κ. Αυγενάκη.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ πάντα καθημερινώς το αποκαλυπτικό δελτίο του extra3 με τον Γιάννη Παπαγιάννη για τις τρανταχτές αποκαλύψεις που κάνουνε και για το μπάχαλο του κρατικού συστήματος.

Δεν φανταζόμουν όμως οτι θα μπορούσα εξαιτίας αυτής της εκπομπής να κάνω και ένα post στο blog μου που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο των ΤΕΙ. Και συγκεκριμένα μια εκ των πολλών αποκαλύψεων που έκανε ο κ. Παπαγιάννης για τον κ. Αυγενάκη ήταν η αιτία να κάνω ετούτο εδώ το post.

Ο κ. Παπαγιάννης λοιπόν την ώρα που μιλούσε για ένα περιοδικό που εκδίδεται από το γραφείο του κ. Αυγενάκη αναφέρθηκε σε ένα έγγραφο του ΤΕΕ Κρήτης. Το έγγραφο έλεγε συνοπτικά οτι στο περιοδικό που εκδίδει ο κ. Αυγενάκης αυτοαποκαλείτε ως ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΤΕ) και μετά από έλεγχο στα μητρώα μελών του ΤΕΕ δεν εντοπίστηκε το ονοματεπώνυμό του. Για αυτό τον λόγο προέτρεψαν τον κ. Αυγενάκη να αλλάξει τον επαγγελματικό του τίτλο με τον νόμιμο τίτλο που πρέπει.

Εκτός αυτού ο κ. Παπαγιάννης τόνισε οτι το "ΤΕ" είχε μπεί μέσα σε παρένθεση και μιλούσε για απίστευτα πράγματα για τον βουλετή.

Εγώ θα σχολιάσω μόνο το θέμα το έγγραφο του ΤΕΕ και θα πώ οτι η ιστορία αυτή υποκινήθηκε επίτιδες από το ΤΕΕ,το οποίο πέτυχε για άλλη μια φορά τον σκοπό του,έκανε ένα τηλεοπτικό κανάλι να νομίζει οτι το τίτλος μηχανικός ΤΕ είναι παράνομος και έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άλλος τίτλος όπως τεχνολόγος/υπομηχανικός κτλπ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!

Επειδή δεν θυμάμε το email του αποκαλυπτικού δελτίου ωστέ να στείλω απάντηση στον κ. Παπαγιάννη έστειλα ένα email πριν λίγο στον κ. Αυγενάκη και του έλεγα τα εξής:

Γεια σας κύριε Αυγενάκη.

Σήμερα στο αποκαλυπτικό δελτίο του extra3 της Τετάρτης,o κύριος Παπαγιάννης παρουσιάσε έγγραφο του τεχνικού επιμελητηρίου ελλάδας - ΤΕΕ Κρήτης σύμφωνα με το οποίο λέει οτι σε ένα περιοδικό σας αποκαλείστε ως Τοπογράφος μηχανικός (ΤΕ),ΤΕΙ δηλαδή και οτι δεν είσαστε μέλος του ΤΕΕ. Και σας προέτρεψαν να χρησιμοποιήσετε στο περιοδικό τον νόμιμο τίτλο σας.

Πιστεύω οτι θα πρέπει να στείλετε μια απάντηση καθώς ο κύριος Παπαγιάννης δεν γνώριζε οτι ο επαγγελματικός τίτλος μηχανικός ΤΕ είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος με το ΠΔ 388/89 ΦΕΚ 169Α σε συνδιασμό με το άρθρο 5 του Ν.1865/89.

Για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ είναι με το μέρος της συντεχνίας του ΤΕΕ.


Είναι δυνατόν να είναι τόσο χαζοί στο ΤΕΕ Κρήτης και να μην ξέρω οτι όταν δίπλα από την λέξη μηχανικός υπάρχει το "ΤΕ" σημαίνει πτυχιούχος ΤΕΙ και όχι διπλωματούχος μηχανικός ? Μα φυσικά και δεν είναι χαζοί,μα φυσικά και το γνωρίζουν. Απλά ήξεραν οτι αργά ή γρήγορα κάποιος δημοσιογράφος και κάποιο ΜΜΕ που ψοφάει για σκάνδαλα θα τα φέρει όλα στην φόρα,και να που μέσα στην φόρα τον αποκαλύψεων του extra3 βγήκε στην επιφάνεια και το συγκεκριμένο έγγραφο.

Και μιας και αναφέρω τόσα λεπτά αυτά τα πράγματα για να δούμε τι είναι τελικά ο κος Αυγενάκης. Από εδώ http://www.avgenakis.gr/bio που είναι το βιογραφικό του λέει ξεκάθαρα οτι: Σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών.

Άρα λοιπόν ορθώς ο κ. Αυγενάκης χρησιμοποίησε τον τίτλο Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ. Και ισχύει αυτό που προανέφερα στον τίτλο για τον αριστοτεχνικό πόλεμο των πονηρών του ΤΕΕ.

Thursday 7 January 2010

Δώθηκαν προς διαβούλευση τα ΠΔ για τα εκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα ορισμένων τμημάτων ΤΕΙ.

Περισσότερα σχόλια επί του θέματος θα προστεθούν τις επόμενες μέρες στο ίδιο άρθρο.

Σε ένα παλιότερο άρθρο του blog είχα αναφέρει για τα προσχέδια των ΠΔ που είχαν δημοσιευτεί τότε στο περιοδικό της ΕΕΤΕΜ. Τώρα βγήκανε και επισήμως προς διαβούλευση μέσω internet και μπορείτε να τα δείτε ολα στον παρακάτω σύνδεσμο

http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?tag=%CF%84%CE%B5%CE%B9

Στην σελίδα εμπεριέχονται τα προεδρικά διατάγματα σε αρχείο μορφής .pdf οπότε χρειάζεται τον adobe reader για να τα διαβάσετε.

Ποιο συγκεκριμένα για τα τμήματα:

Πολιτικών Δομικών Έργων
Πολιτικών Έργων Υποδομής
Τοπογραφίας
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/PolitikonDomErgon-ErgonYpod-Topografias-Geoplirof.pdf

Για τα τμήματα:

Ηλεκτρολογίας
Μηχανολογίας
Ενεργειακής Τεχνολογίας
Αυτοματισμού

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Michanikon-Ilektrologias-Michanol-EnTechn-Automatismou.pdf

Για τα τμήματα:

Κλωστοϋφαντουργίας
Οχημάτων
Τεχνολογίας Αεροσκαφών
Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Michanikon-Klostoyf-Ochimaton-TechnAerosk-Petreleou.pdf

Για τα τμήματα:

Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος
Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης
Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Michanikon-Geotech-Antirryp-FisikonPoron.pdf

Για το τμήμα ναυπηγικής:

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Michanikon-naupigikis.pdf

Για τα τμήματα:

Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
Αρχιτεκτονικής Τοπίου
Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων
Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
Οικολογίας και Περιβάλλοντος
Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Anthokomia-ArchTopiou-Geomichan-ka.pdf

Για το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων:

http://195.251.109.42/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Anakainisi-Apokatastasi-Ktirion.pdf
____________________________________________________________________________________

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι τα ΠΔ είναι υπογεγραμμένα παό τους υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Παρά ταύτα έχει διευκρινιστεί οτι αυτά είναι προσχέδια ΠΔ δηλαδή δεν ισχύουν επισήμως γιατί δεν έχουνε ψηφιστεί ακόμη.

Μεγάλο προβληματισμό βαβούρα και γκρίνια από τους αποφοίτους τμημάτων ηλεκτρονικής των ΤΕΙ έχουνε προκαλέσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηλεκτρολόγων μηχανικών ΤΕ καθώς και αυτών που προέρχονται απ'το τμήμα ενεργειακής τεχνολογίας με ηλεκτρολογική κατεύθυνση,επίσης υπάρχουν παράπονα και από πτυχιούχους τμημάτων πληροφορικής των ΤΕΙ. Τα δικαιώματα των ηλεκτρολόγων εμπεριέχουν και δικαιώματα των ηλεκτρονικών και των τμημάτων πληροφορικής,οι επίμαχες παράγραφοι στο προσχέδιο ΠΔ για τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς ΤΕ και μηχανικούς ενεργειακής τεχνικής ηλεκτρολογικής κατεύθυσνης είναι οι εξής:

3.10 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή,
επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση δικτύων
επικοινωνίας και συστημάτων πληροφορικής.


3.15 Στη μελέτη, επίβλεψη και εγκατάσταση ψηφιακών, ηλεκτρονικών
και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, καθώς και συλλογή, επεξεργασία
δεδομένων και σημάτων.


Εκτός αυτού έχουνε δικαιώματα επί καθαρών μηχανολογικών εγκαταστάσεων και μηχανών πράγματα τα οποία το πιθανότερο δεν έχουνε διδαχθεί,ορίστε και οι παράγραφοι που αναφέρουν πράγματα σχετικά με μηχανολογικές εγκαταστάσεις:

3.2 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη
κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση θερμοϋδραυλικών
εγκαταστάσεων.
3.3 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη
κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση εγκαταστάσεων
υγρών και αερίων καυσίμων.
3.4 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη
κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση ψυκτικών
εγκαταστάσεων και μηχανημάτων παραγωγής ψύχους.
3.6 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη
κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση εγκαταστάσεων
κλιματισμού και αερισμού.
3.7 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη
κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση συστημάτων
πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.


Είδη στην αντίστοιχη σελίδα του κ. Πανάρετου για την διαβούλευση του ΥΠΕΠΘ γίνεται χαμός http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=200