Wednesday 27 January 2010

http://www.ed-tei.gr/ Σε ποιόν ανήκει γιατί το έστησαν και για ποιόν λόγο το διατηρούν ακόμη,επίσης ποιος διασφαλίζει τα προσωπικά μας δεδομένα.

Όλοι οι σχετικοί με τα ΤΕΙ πτυχιούχοι τελειόφοιτοι φοιτητές θα έχετε συναντήσει ουκ ολίγες φορές το προαναφερόμενο web site www.ed-tei.gr στο οποίο αν συνδεθείτε αναφέρει τα κλασικά που ξέρουμε όλοι για την κατάσταση περί επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ και στο τέλος λέει οτι συλλέγουν υπογραφές για να τις καταθέσουν στον ίδιο τον προθυπουργό. Αν πατήσετε τον σύνδεμο που λέει ψηφίστε εδώ θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα τα προσωπικά στοιχεία σας....

Το συγκεκριμένο site το είχα ανακαλύψει από αναζήτηση που έκανα στο google.com το 2006. Πέρασανε 4 χρόνια και έχει αλλάξει ο προθυπουργός. Ο κος Κώστας Καραμανλής πήγε σπίτι του αφού αθέτησε τις προεκλογικές του εξαγγελίες και από τον Οκτώβριο του 2009 ο νέος προθυπουργός μας είναι ο κος Γεώργιος Παπανδρέου.

Παρότι έχουνε συμβεί όλες αυτές οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στα ΤΕΙ,στο site αυτό δεν έχει αναρτηθεί καμία ανακοίνωση που να μας ενημερώνει για τα εξής: Στάλθηκαν τελικα οι υπογραφές στον κύριο Καραμανλή ? Υπάρχει κάποια δέσμευση έστω από την ιστοσελίδα οτι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα μας και δεν έχουν πρόσβαση τρίτα άτομα σε αυτά ? Εφόσον άλλαξε η κυβέρνηση θα δωθούν οι υπογραφές στον νέο προθυπουργό ? Οι πρώτη σκέψη που φτάνει στο μυαλό μου είναι οτι το site έχει στηθεί για μόστρα ή είναι ξεχασμένο πλέον.

Στο σημερινό post λοιπόν θα προσπαθήσω όσο ποιο τεκμηριωμένα μπορώ να δώσω μερικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο site http://www.ed-tei.gr/

Α. Ποιος κατασκεύασε την ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα κάτω κάτω ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη έγινε από την ελληνική εταιρία διαδυκτίου ΕΛΕΔ,πληροφορίες για την ΕΛΕΔ υπάρχουν στο αντίστοιχο site http://eled.gr Παρόλα αυτά το οτι σχεδιάστηκε από την ΕΛΕΔ δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ανήκει και στην ΕΛΕΔ διότι κάποιος άλλος μπορεί να πλήρωσε για τον σχεδιασμό

Β. Σε ποιον server έχει στηθεί η σελίδα.

Μετά από μια καλή αναζήτηση σε ειδική σελίδα έχουμε τα παρακάτω.

93.174.121.45 - Geo Information
IP Address 93.174.121.45
Host mail.eled.gr
Location GR, Greece
City -, - -
Organization iphost - ipdomain customer network
ISP Prokopiou A. Toulkaridis X. O.E.
AS Number AS47521 Prokopiou A. Toulkaridis X. O.E.
Latitude 39°00'00" North
Longitude 22°00'00" East
Distance 424.24 km (263.61 miles)

Γ. Σε ποιόν ανήκει η ιστοσελίδα.

Με εφαρμογή του trace-IP από ειδικό λογισμικό εντοπίζουμε οτι πράγματι ο server που τρέχει το κεντρικό web site της ΕΛΕΔ είναι και ο server που έχει σηκωθεί το site
www.ed-tei.gr και αυτό διότι έχουνε το ίδιο ΙΡ με αυτό της προηγούμενης αναζήτησης.

* Dns resolving 93.174.121.45
-
* Dns resolved 93.174.121.45 to mail.eled.gr

Και για να καταλάβουμε τι είναι η ΕΛΕΔ αν μπούμε εδώ http://eled.gr/web/company.php βλέπουμε οτι είναι εταιρία παροχής διαδυκτιακών υπηρεσιών. Άρα κάποιος πλήρωσε για να στηθεί το συγκεκριμένο site,για να βρούμε ποιος πλήρωσε είναι δύσκολο όμως.

Δ. Γιατί το έστησαν και για ποιον λόγο το διατηρούνε ακόμη.

Εδώ λοιπόν είναι η καυτή πατάτα που πρέπει να δούμε αν πράγματι την ιστοσελίδα την σήκωσαν άτομα που είναι μέλη των ΤΕΙ ή τίποτα άσχετοι για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς. Το σίγουρο είναι οτι εφόσον δεν έχει πέσει η ιστοσελίδα ή δεν έχει αναρτηθεί κάποια ανακοίνωση τότε δεν ισχύουνε αυτά που γράφει περί συλλογής υπογραφών για να κατατεθούν στον προθυπουργό. Και αυτό διότι το στήσιμο και η διατήρηση μιας σελίδας έχει κόστος.

Ε. Η ανακάλυψη της αλήθειας μέσω διαφόρων στοιχείων για την σελίδα.

Οι υπεύθηνοι του ISP που τρέχει το site είναι σύμφωνα με την αναζήτηση στο ερώτημα Β. οι κύριοι Προκοπίου Α. και Τουλκαρίδης Χ. που έχουν μια ομόρυθμη εταιρία ΟΕ. Ο ISP είναι ξεχωριστός από τους υπόλοιπους γνωστούς ISP της Ελληνικής αγοράς. Από εδώ http://eled.gr/web/iso9001.php βλέπουμε από το πιστοποιητικό TUV οτι ιδιοκτήτης της ΕΛΕΔ είναι ο Α. Ανδριανάκος. Ενώ από εδώ http://eled.gr/web/services/services.php βλέπουμε οτι πράγματι η ΕΛΕΔ παρέχει υπηρεσίες κατασκευής-σχεδιασμού άρα είναι πολύπλοκο πράγμα να βρούμε ποιος πληρώνει την ΕΛΕΔ για την κατασκευή της συγκεκριμένης σελίδας.

Και όμως εδώ http://eled.gr/web/company.php?pp=31 βρήκαμε λαυράκι διότι αναφέρει:

ed-tei.gr: Αφορά κάλεσμα των φοιτητών σε ψηφοφορία προκειμένου να διεκδικήσουν την αναγνώριση και τη δυνατότητα να εξασκήσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα κατά τον τρόπο που καθορίζονται με προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. (δωρεάν κατασκευή και τεχνική υποστήριξη ιστοσελίδας)

Άρα λοιπόν δεν ισχύει οτι η σελίδα ed-tei.gr έχει κόστος διότι είναι δωρεάν. Με λίγο ψάξιμο στο google βρήκαμε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.hsae.gr/portal/modules/news/article.php?storyid=76 στον οποίον αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι,

Με πρωτοβουλία του Συναδέλφου Ανδριανάκου Αποστόλη και της εταιρείας που έχει ιδρύσει: Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου (www.eled.gr)
ξεκίνησε η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών οι οποίες θα παραδοθούν στον Πρωθυπουργό απαιτώντας την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα www.ed-tei.gr και να ψηφίζετε.
Η σελίδα προωθείται και σε μεγάλους "ιστοχώρους"...


Άρα λοιπόν βρήκαμε οτι ο κος Ανδριανάκος Αποστόλης είναι απόφοιτος ΤΕΙ και κατασκεύασε μια σελίδα δωρεάν μέσω της εταιρίας του για το θέμα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων!

Ζ. Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων.

Δεν βρέθηκε πουθενά ούτε στο κεντρικό site της ΕΛΕΔ οτι τα προσωπικά δεδομένα που στέλνουμε μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι προστατευμένα από τρίτους.

2 comments:

Anonymous said...

Αγαπητέ blogger και συνάδελφε,
τυχαία βρέθηκα στο ιστολόγιό σας και διέκρινα μια αμφιβολία για το λόγο ύπαρξης του www.ed-tei.gr.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας αλλά και προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.
Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά (2000). Όντας ενεργός συνδικαλιστής (μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπουδαστών ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά για 2 χρόνια κ.π.α.) διακατέχομαι από ιδιαίτερη αγωνία για το μέλλον των αποφοίτων ΤΕΙ. Όπως αντιλαμβάνεστε το προσωπικό μου επαγγελματικό θέμα δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία μιας και επέλεξα, μετά από 5 χρόνια ενασχόλησης με αυτό που σπούδασα, να ασχοληθώ με ένα επάγγελμα για το οποίο η μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν αποτελεί τροχοπέδη.
Όμως, επίτρέψτε μου να το πω χωρίς να ακουστεί βαρύγδουπο, οι αγώνες που έδωσε μια γεννιά συνδικαλιστών ώστε σήμερα τα ΤΕΙ να μπορούν να στέκονται ως ισότιμα με τα Πανεπιστήμια, δε θα μου επέτρεπαν σε καμία περίπτωση να σκεφτώ καν ότι δε θα συνεχίσω να συνδράμω με τις όποιες μικρές δυνάμεις μου στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.
Στην κατεύθυνση αυτή, και κατόπιν συνεννόησης με συνδικαλιστές διαφόρων παρατάξεων συντάχθηκε το κείμενο, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ed-tei.gr. Για αυτό το λόγο και δε γίνεται καμία αναφορά σε παρατάξεις, κόμματα ή οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε πρόβλημα σε όποιον θα ήθελε να προσυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο.
Δυστυχώς η ανταπόκριση των συναδέλφων δεν ήταν τόσο μαζική όσο θα αναμέναμε. Αυτή τη στιγμή οι υπογραφές μετά βίας ξεπερνούν τις 2000, αριθμός μάλλον μικρός για να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Όμως θεωρήσαμε χρήσιμο, από το να μην υπάρχει τίποτα σχετικό, να υπάρχει έστω και αυτή η μικρή ιστοσελίδα, η οποία θεωρούμε ότι αν μη τι άλλο είναι στη σωστή κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Αγαπητέ συνάδελφε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ακόμα και αν δεν υπάρχουν όροι χρήσης της λογικής ότι τα προσωπικά στοιχεία δε θα παραχωρηθούν σε τρίτους, η σχετική νομοθεσία το απαγορεύει. Παρακαλώ και προκαλώ τον οποιοδήποτε έχει δεχθεί οποιουδήποτε είδους ενόχληση ή διαφήμιση εξαιτίας της συμμετοχής του στην εν λόγω διαδικασία να το καταγγείλει μέσα από το ιστολόγιό σας ή να με ενημερώσει προσωπικά. Σας λέω προκαταβολικά πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Εκτός του Νομικού Πλαισίου, υπάρχει και ηθικός άγραφος κανόνας.
Ο λόγος δημιουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι εξαιρετικά προφανής και θα σας παρακαλούσα να μην αναζητάτε άλλους σκοπούς πίσω απ' αυτή την ενέργεια. Αντιλαμβάνεστε ότι όχι μόνο δεν είχα κανένα προσωπικό όφελος αλλά είχαμε ως εταιρεία και έξοδα.

Εύχομαι να απαντήθηκε η όποια απορία σας και από εδώ και στο εξής να βοηθήσετε και εσείς στη συλλογή υπογραφών.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με εκτίμηση,

Απόστολος Ι. Ανδριανάκος
Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε.
Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εταιρείας Διαδικτύου
www.eled.gr

EnergyTechnology said...

Γεία σας κύριε Ανδριανάκο. Ζητώ συγνώμη για την εξαιρετικά καθυστερημένη απάντηση που δίνω, μόλις τώρα είδα την απάντησή σας.

Η αφορμή για να ασχοληθώ με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν κάποια συζήτηση σε ένα forum μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ και μερικοί λέγαν μήπως την σελίδα την είχανε στήσει από το ΤΕΕ κτλπ.

Έχετε γίνει απόλυτα σαφείς σε αυτά που είπατε, δεν τίθετε θέμα να ψάξω κανέναν. Συνεχίστε τις προσπάθειές σας για την δικαίωση των αποφοίτων ΤΕΙ, καλή δύναμη σε εσας και την εταιρία σας στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε.