Wednesday 13 January 2010

Ο "αριστοτεχνικός" πόλεμος του ΤΕΕ κατά των ΤΕΙ. Η αποκάληψη εγγράφου του ΤΕΕ Κρήτης από το Αποκαλυπτικό Δελτίο του extra3 για τον Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, κ. Αυγενάκη.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ πάντα καθημερινώς το αποκαλυπτικό δελτίο του extra3 με τον Γιάννη Παπαγιάννη για τις τρανταχτές αποκαλύψεις που κάνουνε και για το μπάχαλο του κρατικού συστήματος.

Δεν φανταζόμουν όμως οτι θα μπορούσα εξαιτίας αυτής της εκπομπής να κάνω και ένα post στο blog μου που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο των ΤΕΙ. Και συγκεκριμένα μια εκ των πολλών αποκαλύψεων που έκανε ο κ. Παπαγιάννης για τον κ. Αυγενάκη ήταν η αιτία να κάνω ετούτο εδώ το post.

Ο κ. Παπαγιάννης λοιπόν την ώρα που μιλούσε για ένα περιοδικό που εκδίδεται από το γραφείο του κ. Αυγενάκη αναφέρθηκε σε ένα έγγραφο του ΤΕΕ Κρήτης. Το έγγραφο έλεγε συνοπτικά οτι στο περιοδικό που εκδίδει ο κ. Αυγενάκης αυτοαποκαλείτε ως ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΤΕ) και μετά από έλεγχο στα μητρώα μελών του ΤΕΕ δεν εντοπίστηκε το ονοματεπώνυμό του. Για αυτό τον λόγο προέτρεψαν τον κ. Αυγενάκη να αλλάξει τον επαγγελματικό του τίτλο με τον νόμιμο τίτλο που πρέπει.

Εκτός αυτού ο κ. Παπαγιάννης τόνισε οτι το "ΤΕ" είχε μπεί μέσα σε παρένθεση και μιλούσε για απίστευτα πράγματα για τον βουλετή.

Εγώ θα σχολιάσω μόνο το θέμα το έγγραφο του ΤΕΕ και θα πώ οτι η ιστορία αυτή υποκινήθηκε επίτιδες από το ΤΕΕ,το οποίο πέτυχε για άλλη μια φορά τον σκοπό του,έκανε ένα τηλεοπτικό κανάλι να νομίζει οτι το τίτλος μηχανικός ΤΕ είναι παράνομος και έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άλλος τίτλος όπως τεχνολόγος/υπομηχανικός κτλπ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!

Επειδή δεν θυμάμε το email του αποκαλυπτικού δελτίου ωστέ να στείλω απάντηση στον κ. Παπαγιάννη έστειλα ένα email πριν λίγο στον κ. Αυγενάκη και του έλεγα τα εξής:

Γεια σας κύριε Αυγενάκη.

Σήμερα στο αποκαλυπτικό δελτίο του extra3 της Τετάρτης,o κύριος Παπαγιάννης παρουσιάσε έγγραφο του τεχνικού επιμελητηρίου ελλάδας - ΤΕΕ Κρήτης σύμφωνα με το οποίο λέει οτι σε ένα περιοδικό σας αποκαλείστε ως Τοπογράφος μηχανικός (ΤΕ),ΤΕΙ δηλαδή και οτι δεν είσαστε μέλος του ΤΕΕ. Και σας προέτρεψαν να χρησιμοποιήσετε στο περιοδικό τον νόμιμο τίτλο σας.

Πιστεύω οτι θα πρέπει να στείλετε μια απάντηση καθώς ο κύριος Παπαγιάννης δεν γνώριζε οτι ο επαγγελματικός τίτλος μηχανικός ΤΕ είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος με το ΠΔ 388/89 ΦΕΚ 169Α σε συνδιασμό με το άρθρο 5 του Ν.1865/89.

Για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ είναι με το μέρος της συντεχνίας του ΤΕΕ.


Είναι δυνατόν να είναι τόσο χαζοί στο ΤΕΕ Κρήτης και να μην ξέρω οτι όταν δίπλα από την λέξη μηχανικός υπάρχει το "ΤΕ" σημαίνει πτυχιούχος ΤΕΙ και όχι διπλωματούχος μηχανικός ? Μα φυσικά και δεν είναι χαζοί,μα φυσικά και το γνωρίζουν. Απλά ήξεραν οτι αργά ή γρήγορα κάποιος δημοσιογράφος και κάποιο ΜΜΕ που ψοφάει για σκάνδαλα θα τα φέρει όλα στην φόρα,και να που μέσα στην φόρα τον αποκαλύψεων του extra3 βγήκε στην επιφάνεια και το συγκεκριμένο έγγραφο.

Και μιας και αναφέρω τόσα λεπτά αυτά τα πράγματα για να δούμε τι είναι τελικά ο κος Αυγενάκης. Από εδώ http://www.avgenakis.gr/bio που είναι το βιογραφικό του λέει ξεκάθαρα οτι: Σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών.

Άρα λοιπόν ορθώς ο κ. Αυγενάκης χρησιμοποίησε τον τίτλο Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ. Και ισχύει αυτό που προανέφερα στον τίτλο για τον αριστοτεχνικό πόλεμο των πονηρών του ΤΕΕ.

No comments: