Thursday 4 February 2010

http://onsecurity.org το hacking ως αρωγός της καλύτερης ασφάλειας των υπολογιστικών συστημάτων.

Τα τελευταία 1 - 2 χρόνια γίναμε μάρτυρες πολλών ενεργειών για το κλείσιμο αρκετών ελληνικών ιστοσελίδων που κατά τις πληροφορίες διακινούσαν παράνομο software και "εκπαίδευαν" χρήστες για να κάνουν hacking. Μερικές από αυτές ήταν το www.warezakias.info και www.lifehack.ws,ακόμη έκλεισαν και το gamato.info ενώ άλλες σελίδες που κάποτε έσφυζαν από traffic τώρα νέκρωσαν τελείως από τον φόβο των ενεργών χρηστών τους μήπως εντοπιστούνε επειδή έκαναν upload κάτι παράνομο.

Μια νέα σελίδα με καλό design άνοιξε και είναι η http://onsecurity.org ένα screenshot της οποίας βλέπετε παρακάτω.

ImageHost.org

Οι αρμόδιοι της σελίδας φιλοδοξούνε να εγγραφούνε πολλά μέλη ωστέ να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινότητα από άτομα που θα μπορούνε να βοηθήσουνε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση όλων των ειδών hacking attacks αλλά και να εκπαιδεύσει τα μυστηκά του hacking σε νέους χρήστες ωστέ να μπορούν να αντιμετωπίζουν το hacking,διότι καλή αντιμετώπιση των hacking attacks χωρίς να είσαι hacker δεν γίνεται.

Επιπλέον δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε σήμερα τα δεκάδες security software που κυκλοφορούν και "τάζουν" οτι θα μας προστατεύσουν απο viruses/hacking κτλπ. Ενώ από επίσημα δοκιμαστηκά test που γίνονται είναι προφανές οτι τα antivirus εντοπίζουν αρχεία τα οποία δεν είναι ιοί,ενώ πολλά firewall είναι αρκετά ενοχλητικά με τις ειδοποιήσεις του και κάνουν τον χρήστη να τα απεγκαταστήσει από τον υπολογιστή του.

Η φιλοσοφία λοιπόν της νέας σελίδας δεν είναι να μάθουμε hacking για να το χρησιμοποιήσουμε για κακούς σκοπούς αλλά να μάθουμε hacking ωστέ να μάθουμε πως μπορούνε οι "κακοί" hackers και εισβάλουν για κακούς σκοπούς σε ξένα συστήματα και να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε λ.χ αν εισβάλλουν στον υπολογιστή μας ή στον δικό μας server και έτσι το hacking να τεθεί ως αρωγός για την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων.

1 comment:

Anonymous said...

Καλή συνέχεια στα παιδιά, πραγματικά είναι ωραίο που κάνουν και κάτι οι δικοί μας...:P