Wednesday 30 June 2010

20 ημέρες καθυστέρησης η συνεδρίαση ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ για τα ΠΔ των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.

Ο υφυπουργός κ. Πανάρετος στο blog του έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Η κοινή συνεδρίαση ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ που θα ασχοληθεί με τα σχέδια των ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Η αναβολή ολίγων ημερών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί οφείλεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών των πανελληνίων εξετάσεων.



Πηγή: http://panaretos.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html


Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μας πάει 20 ημέρες μπροστά εκτός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος που ανακοινώθηκε καθώς αυτό προέβλεπε την συνεδρίαση ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ στο τέλος Ιουνίου. Η κύρια αιτία λέει ο υφυπουργός είναι το θέμα με τις πανελλήνιες εξετάσεις (η απεργία των βαθμολογητών προφανώς). Πάντος μου κάνει εντύπωση πως αυτό το θέμα το διαχειριίστηκε ο υφυπουργός και όχι η υπουργός παιδείας. Κάτι μου βρωμάει οτι τελικά όλες τις δουλειές τις κάνει ο υφυπουργός ενώ η υπουργός δεν κάνει τίποτα. Και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε και άλλες καθυστερίσεις όπως π.χ τον Αύγουστο που είναι η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των ΑΕΙ και των ΤΕΙ,τότε θα μας πεί ο υφυπουργός οτι η διαδικασία βγαίνει 1-2εβδομάδες εκτός χρονοδιαγράμματος επειδή ήτανε πάλι η πανελλήνιες. Άντε να δούμε τελικά τι θα γίνει με αυτά τα ΠΔ......

Sunday 27 June 2010

hackse.gr ένα νέο ελληνικό web site σχετικό με hacking άνοιξε.

Το www.hackse.gr είναι πλέον γεγονός.  Μετά και το κλείσιμο του onsecurity.org και την μεταβίβαση του domain αλλού έμειναν ελάχιστες πλέον ελληνικές ιστοσελίδες σχετικές με το hacking. Το forum της συγκεκριμένης ιστοσελίδας θα το βρείτε εδώ www.hackse.gr/forum . 

Αν είστε άτομα που ψάχνετε πως να ξεσκίσετε το τάδε site ή πως να hackarete το msn/hi5/facebook της Μαρίας ωστέ να δείτε αμα έχει άλλον γκόμενο τότε προφανώς βρίσκεστε σε λάθος μέρος. Για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα ελληνικά sites έκλεισαν. Στο hackse.gr θα πρέπει να ψάξετε μόνοι σας να βρείτε τρόπους για hacking και όχι έτοιμη μασημένη τροφή. 


Friday 25 June 2010

Αγώνας Μουντιάλ: Υφυπουργός. Παιδείας VS Πρόεδροι ΤΕΙ

                        Στην Καλαμάτα περιμένουν τον υφ. Παιδείας οι πρόεδροι των ΤΕΙ. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν τον υφ. Παιδείας Γιάννη Πανάρετο στην Καλαμάτα οι πρόεδροι των ΤΕΙ οι οποίοι θα συνεδριάσουν στη 1 και 2 Ιουλίου.

Η κοινότητα των ΤΕΙ αναμένει από τον κ. Πανάρετο να δηλώσει εάν τελικά θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του στην προηγούμενη Σύνοδο στη Λαμία , σχετικά με την προώθηση των Προεδρικών Διαταγμάτων για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ, καθώς και για το ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου ως προς τη συγχώνευση τμημάτων των ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. υφυπουργός , είχε δεσμευθεί:

Α..Πριν από το τέλος Ιουνίου, θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση τα Συμβούλια Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για να διατυπώσουν την γνώμη τους επί των σχεδίων, όπως απαιτεί ο νόμος.

4.Τα ΠΔ για όλες τις ειδικότητες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα έχουν εκδοθεί πριν από την έναρξη του επομένου ακαδημαϊκού έτους.

Τα σχέδια Π.Δ. είναι διατυπωμένα με βάση τις εξής αρχές :

1.Οι Πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι. θα έχουν δικαίωμα ευρείας επαγγελματικής δραστηριοποίησης στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης στα πλαίσια και της Δια Βίου Μάθησης με αξιόπιστες διαδικασίες.

2. Θα μπορούν να δραστηριοποιούνται σε μελέτες, εκτιμήσεις, επιβλέψεις, συντηρήσεις, κατασκευές, αξιολογήσεις, κλπ. ατομικά ή/και σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες.

3. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος θα χορηγείται από διευρυμένο φορέα (π.χ. διευρυμένο ΤΕΕ ή διευρυμένο Οικονομικό Επιμελητήριο) με διαδικασίες που θα ορισθούν.

4. Η επαγγελματική εξέλιξη στα διάφορα επίπεδα ευθύνης, π.χ. συνήθη έργα, και προχωρημένα έργα θα γίνεται μετά από πιστοποίηση των απαραίτητων γνώσεων και εμπειρίας στο πλαίσιο προσόντων και τους φορείς.

Η κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων (Master και Διδακτορικού) είναι προφανές ότι θα λαμβάνεται υπ’ όψιν παράλληλα ή σε συνδυασμό και με αποδεδειγμένη εμπειρία στο αντικείμενο.

5. Στα υπό έκδοση ΠΔ, λαμβάνεται υπόψη το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και οι διεθνείς Πρακτικές.

6. Προβλέπεται η ίδρυση ενιαίου φορέα, (π.χ. φορέα για τους Μηχανικούς), ο οποίος θα επιλαμβάνεται στην πράξη των ανωτέρω θεμάτων, όπως τα όρια και το επίπεδο τεχνικής ευθύνης.

Πηγή:
http://esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8173%3A2010-06-21-19-59-57&catid=33

Friday 18 June 2010

Calculate the RFBCA size of monitor.

After that http://energy-engineer.blogspot.com/2010/06/crt-monitors-monitor.html now we will
calculate the RFBCA size of monitor. This size is show the economic function of monitor.

Technical informations of monitor.

Monitor: HITACHI
Model: CM165-ET321
Inc: 17

I= 2A
V= 230 VAC,50/60Hz

Active horizontal lenght monitor: 33.00cm or 12.99inc
Active vertical lenght monitor: 24.70cm or 9.72inc

Max Brightness: 100%
Max Contrast: 100%
Max resolution and refresh rate: 1280*960pixel / 70Hz (on function)
Consumption: <75W

Calculate:

Total active area of monitor: 815.1 sq.cm or 126.2628 sq.inc

126.2628sqinc*70Hz*1280*960pixels*100%*100%=108606210048000 RFBCA

75W / 108606210048000 RFBCA = 0.961 pW / RFBCA

(1pW= 1/1000000000000 of Watt) 

Monday 14 June 2010

Σε φάση απόλυτης σήψης και κατρακύλας το ελληνικό έθνος.

Δείτε εδώ τις ξεφτίλες τους με το θωρικτό ΑΒΕΡΩΦ. 

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=71360

Και ας διαβάσουμε την ιστορία αυτού του καραβιού που δεν μας την κάνουνε στο σχολείο. 

http://el.wikipedia.org/wiki/Γεώργιος_Αβέρωφ_(θωρηκτό) 

  

Sunday 13 June 2010

ΤΣΟΥΖΕΙ τα πολυτεχνεία η μελέτη αξιολόγισης που διενήργησε η ΕΠΕ για όλα τα τμήματα σχετικά με πληροφορική των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας.

ΤΣΟΥΖΕΙ.   Και μάλιστα πολύ η έκθεση αξιολόγισης για όλα τα τμήματα στα οποία διδάσκεται το αντικείμενο της πληροφορικής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. Η μελέτη ήρθε στο φως από το site της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) η οποία βρίσκεται δημοσιευμένη και στην σελίδα της ΕΠΕ http://review.epe.org.gr/doc.php?q=5&d=al

Οι αρμόδιοι που συνέταξαν την μελέτη βασίστηκαν στην θεωρία του 0 και 1 δηλαδή αληθούς ή ψευδούς συμβάντος. Έτσι αμα κάνετε click σε κάθε αποτέλεσμα για τα τμήματα θα δείτε οτι έχουνε λάβει τρία ενδεχόμενα για το κάθε διδασκόμενο μάθημα του κάθε τμήματος. Πιθανότητα παρακολούθησης, πληρότητα θεωρητικού μέρους και πληρότητα πρακτικού μέρους. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός αλγόρυθμου εξάγεται ένας αριθμός με μέγιστο το 1 και ελάχιστο το 0 ο οποίος προσδιορίζει αριθμητικά την σχέση πληρότητας του κάθε τμήματος με το διδασκόμενο αντικείμενο της πληροφορικής. Επειδή το νούμερο αυτό λέει οτι είναι ποσοστό επι της %,δεν αποκλείεται να έγινε χρήση της ασαφούς λογικής για την εκτίμιση των μεγεθών αυτών. 

Στην μελέτη λοιπόν που κακώς δεν τοποθέτησε τα τμήματα και τις σχολές με σειρά κατάταξης από την μεγαλύτερη εως την μικρότερη πληρότητα,βλέπουμε να πατώνουνε οι σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΗΜΜΥτου ΕΜΠ και ΑΠΘ ακόμα και η κάθε ροή σπουδών ποιάνει πάτω έναντι μερικών άλλων ΤΕΙ. Αυτός είναι λοιπόν ο "ελιτισμός" που υπάρχει στις πολυτεχνικές σχολές και σιγά σιγά γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Αφού το ΤΕΕ είναι ο κύριος υπεύθυνος που πάει κόντρα τους πτυχιούχους επιστήμος πληροφορικής και μηχανικούς πληροφορικής των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. 

Η ΕΠΕ εγγράφει ως ισότιμα μέλη της αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς διακρήσεις και αποκλεισμούς έτσι όπως επιβάλλει το ΤΕΕ https://www.epe.org.gr/eggrafh.jsp

Πληροφορικάριοι σας γουστάρω πολύ!   

Thursday 10 June 2010

Να πως μερικοί ξεφτιλίζουνε το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού.

Διαζύγιο Μενεγάκη: 41χρονος μηχανικός και εκβιασμός.

Νέες φήμες για το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου θέλουν το τρίτο πρόσωπο να είναι 41χρονος μηχανικός στον ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, συμμαθητής του επιχειρηματία, Μάκη Παντζόπουλου.

Ε, ρε τι ακούνε τ’ αυτάκια μας για τον χωρισμό Μενεγάκη-Λάτσιου. Εμείς προσπαθούμε να πνίξουμε τον πόνο μας και οι φήμες δε μας αφήνουν. Το νέο διαδίδεται στους δημοσιογραφικούς κύκλους και κανείς, ούτε το STAR, δεν τολμά (ακόμα) να το βγάλει στον αέρα. Εμείς σας το μεταφέρουμε έτσι όπως το ακούσαμε, ως… φήμη. Λέγεται λοιπόν οτι το τρίτο πρόσωπο και αιτία του διαζυγίου δεν είναι ο 40χρονος επιχειρηματίας, Μάκης/Ματέο Παντζόπουλος, αλλά ένας συμμαθητής και παιδικός φίλος του, 41χρονος μηχανικός. Ο Παντζόπουλος λειτουργεί ως κυματοθραύστης και δεν μιλάει για να μην προδώσει την φιλία τους.

Ο 41χρονος μηχανικός φέρεται να είναι στέλεχος της εταιρείας Άκτωρ του Μπόμπολα και να έφτιαξε το ξενοδοχειακό συγκρότητημα Όναρ του Μάκη Παντζόπουλου στα Άχλα της Άνδρου. Εκεί βρέθηκε η Ελένη Μενεγάκη χωρίς τον Γιάννη Λάτσιο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις φήμες, ενθουσιάστηκε με τα σπίτια και ζήτησε από γνωστό εκδότη και φίλο της να της συστήσει τον μηχανικό για να της φτιάξει το σπίτι στην Κάρυστο. Ο εκδότης τους γνώρισε χωρίς να φαντάζεται που μπορεί να φτάσει η σχέση τους. Η Μενεγάκη, βέβαια, έχτισε το σπίτι στην Κάρυστο πριν 2 χρόνια, άρα χρονικά τραβάει πολύ το πράγμα, αλλά τέλος πάντων.

Ο μηχανικός, σύμφωνα με τις φήμες, είναι πρώην χοντρός που αδυνάτισε, κάνει πια γυμναστική, το μικρό του όνομα είναι κοινό και μένει σε ντιζαϊνάτο σπίτι στην Βάρκιζα. Εκεί τους έπιασε στα πράσα ο Λάτσιος όταν ψυλλιάστηκε τι συμβαίνει. Ο Λάτσιος έριξε το φταίξιμο στον εκδότη κοινό φίλο τους, ότι και καλά ήξερε, αλλά δεν έλεγε τίποτα. Ο εκδότης για να θολώσει τα νέρα τα εριξε όλα στον Ματέο Παντζόπουλο, ο οποίος μετα βίας κρατιέται να μη βγει και τα πει όλα. Τι να λέμε τώρα, μύλος.

Έχει όμως και συνέχεια. Ο μηχανικός-γκόμενος-τρίτο πρόσωπο φέρεται να λείπει στο εξωτερικό για δουλειές, γι’ αυτό και δεν τον εντοπίζουν τα λαγωνικά της μεσημεριανής ζώνης. Ήταν μάλιστα προσχεδιασμένο να σκάσει η βόμβα τώρα που λείπει. Πάντως, συνεχίζουν οι φήμες, κάποιος έστειλε απειλητικό μήνυμα στην Ελένη Μενεγάκη εκβιάζοντας την για το θέμα. Το μήνυμα έλεγε «Είσαι έτσι, είσαι αλλιώς, βγες και πέστα, έχουμε φωτογραφία, θα σε κάνουμε ρεζίλι» ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Παίζουνε, λέει, και πολλά συμφέροντα στη μέση. Τι λες τώρα, ούτε οι μυστικές υπηρεσίες τέτοια πλεκτάνη!

Λοιπόν, εμάς όλα αυτά μυθιστόρημα μας ακούγονται. Όσκαρ σεναρίου πρέπει να πάρει αυτός που τα σκέφτηκε. Ή μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Τελικά ρε παιδιά, επηδήχθη ή δεν επηδήχθη; Πείτε μου γιατί θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο! Διαβάστε ανέκδοτα για το χωρισμό Μενεγάκη-Λάτσιου και τι ακούγεται για Γκαγκάκη-Λάτσιο.
 
Πηγή: http://www.fimes.gr/2010/02/menegaki-mixanikos
________________________________________________________

Mηχανικός που γύριζε τσόντες σε τεχνικό γραφείο.

Σύλληψη πολιτικού μηχανικού για παράβαση προστασίας προσωπικών δεδομένων
ΑΠΕ 14:07
Δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου πολιτικού μηχανικού, σχηματίστηκε από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και έγκλημα κατ`εξακολούθηση.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο 53χρονος είχε τοποθετήσει στην τουαλέτα του τεχνικού γραφείου που διατηρεί στην Αθήνα, κρυφή κάμερα, με την οποία κατέγραφε τα απόκρυφα σημεία του σώματος των γυναικών πελατών και υπαλλήλων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία γυναίκας αρχιτέκτονα, που εργάζεται στο γραφείο, η οποία κατέφυγε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μέσω της οποίας ενημερώθηκε η ασφάλεια Αττικής.

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί παρουσία και εκπροσώπων της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο τεχνικό γραφείο του κατηγορούμενου, βρήκαν μια ψηφιακή βιντεοκάμερα, 8 βιντεοκασέτες με πλάνα που είχε καταγράψει η συγκεκριμένη κάμερα.Επίσης κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια χάρτινη θήκη, μέσα στην οποία ήταν κρυμμένη η βιντεοκάμερα, μέσα στην τουαλέτα.

Ολα τα ανευρεθέντα, εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία. Ο 53χρονος δέχθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και ισχυρίστηκε ότι προέβη στην παραπάνω ενέργεια με σεξουαλικά κίνητρα, ενώ δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου αδικήματος και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.
 
Πηγή: http://www.lexrites.com/forum/index.php?showtopic=13114

Tuesday 8 June 2010

Μέτωπο με το υπουργείο άνοιξαν τα Πολυτεχνεία.

                                     Μέτωπο με το υπουργείο άνοιξαν τα Πολυτεχνεία.

Εκκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας απευθύνουν εκ νέου τα Πολυτεχνεία, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σε ψήφισμα, στο οποίο κατέληξε ομόφωνα η σύνοδος πρυτάνεων Πολυτεχνείων και κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών που συγκλήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο, επισημαίνονται οι «πολιτικές ευθύνες του υπουργείου στην κατεύθυνση ισοπέδωσης της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον επιπτώσεις από την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τόσο με το Π.Δ. αναγνώρισης των κολεγίων ως ισότιμων, όσο και με τα σχέδια Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ».

Διπλώματα
Επίσης, τα Πολυτεχνεία καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας για την άρνησή του να αναγνωρίσει τα διπλώματα 5ετών σπουδών ως ισότιμα με Μάστερ, αλλά και για την «εμμονή» του -όπως αναφέρουν- στην εφαρμογή της στρατηγικής της Μπολόνια παρά τον σκεπτικισμό που επικρατεί στα ευρωπαϊκά Πολυτεχνεία ως προς τις επιπτώσεις των αποτελεσμάτων της δεκαετούς εφαρμογής της.

Ψήφισμα
«Η Σύνοδος προασπίζεται τα διπλώματα των ενιαίων και αδιάσπαστων 5ετών σπουδών των Μηχανικών και Γεωτεχνικών, ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος στην υψηλότερη βαθμίδα τεχνικής ευθύνης» αναφέρεται στο ψήφισμα. Η σύνοδος αποφάσισε να συστήσει επιτροπή με σκοπό να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού των Πολυτεχνείων, την ορθολογική κατανομή του αριθμού των εισακτέων, ακόμη όμως και κατάργηση του συστήματος μετεγγραφών οι οποίες -όπως ισχυρίστηκαν- στρεβλώνουν τις σπουδές και τις σχέσεις διδάσκοντα διδασκομένου στα Πολυτεχνεία.
______________________________________________________________________________________

Για άλλη μια φορά βάζουνε τα κλάματα μπροστά στην νίκη των κολλεγίων και στην χασούρα των κεκτιμένων τους,κεκτιμένα με βασιλικά διατάγματα και προϊστορικές μεθόδους. Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ δεν πρόκειτε να εγγραφούνε σε κανένα κολέγιο ή ΙΕΚ για να πάρουνε επαγγελματικά δικαιώματα αλλά θα βγούνε στους δρόμους αμα το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία τολμήσουνε και υποκύψουν στις συντεχνιακές πιέσεις του ΤΕΕ και των υπόλοιπων επαγγελματικών σωματείων και επιμελητηρίων. Είδη διαφαίνεται η υποχώρηση του κράτους έναντι των προεκλογικών του υποσχέσεων, λ.χ επερώτηση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ στην βουλή.

Αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν εκδωθούνε τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υφυπουργού παιδείας,όλα τα ΤΕΙ θα κλείσουνε και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν μαθητή να εγγραφεί.

Friday 4 June 2010

Κατανάλωση ενέργου ισχύος από CRT monitors και επιλογή του οικονομικότερου monitor.

Από το εξαιρετικό άρθρο του kedarsoman.wordpress.com πήρα αφορμή να ασχοληθώ με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από οθόνες καθοδικού σωλήνα - CRT monitors.

H κατανάλωση ενέργειας συναρτήσει διαφόρων παραμέτρων λειτουργίας της οθόνης φαίνεται από μερικές καμπύλες που έχουνε εξαχθεί πειραματικά από το excel. Στην οθόνη συνδέθηκε ένα power meter για την ένδειξη κατανάλωσης ενεργού ισχύος.
Οι καμπύλες βρίσκονται εδώ: http://kedarsoman.wordpress.com/2006/11/21/saving-energy-one-monitor-at-a-time/

1η καμπύλη: Τα δεδομένα είναι αντίθεση (Contrast) 50% και στο διάγραμμα στον y άξονα η ισχύς σε Watt και στον x άξονα φωτεινότητα (Brightness) με επιλεγμένες τιμές 0% 50% 100%. Τα χρώματα για τα οποία λήφθηκαν τιμές είναι μαύρο,άσπρο και γκρί.

2η καμπύλη: Τα ίδια με την 1η αλλά με την διαφορά οτι στα δεδομένα το Contrast επιλέχθηκε 100%.

3η καμπύλη: Τα ίδια μεα την 2η αλλά με την διαφορά οτι στον x άξονα δεν έχουμε φωτεινότητα αλλά τα 3 είδη χρωμάτων άσπρο,γκρί,μαύρο.

4η καμπύλη: Τα δεδομένα είναι άσπρο χρώμα επιφάνειας εργασίας οπότε και άσπρο χρώμα σε όλη την οθόνη, Στον y άξονα είναι η ισχύς σε Watt,στον x άξονα είναι η αντίθεση (Contrast) που επιλέχθηκαν τιμές 100% και 50% και έχουμε 3 καμπύλες για δαιφορετική φωτεινότητα (Brightness) η κάθε μια. 0,50,100%.

5η καμπύλη: Κατανάλωση ισχύος συναρτήσει της φωτεινότητας για οθόνη υγρών κριστάλων LCD.

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε αν βλέπαμε πως αυξάνεται η κατανάλωση ενεργού ισχύος ως προς την αύξηση της συχνότητας ανανέωσης και της ανάλυσης της οθόνης.
______________________________________________________________________________________

Επιλογή καλύτερης οικονομικά οθόνης. 

Εμπειρική μέθοδος. 

Είτε μιλάμε για CRT είτε για LCD οθόνη ισχύουνε τα εξής πράγματα. Η ισχύς που αναγράφεται στο πίσω μέρος της οθόνης ή στις οδηγίες θα πρέπει να ανάγεται σε ισχύ ανά ίντσα (διαγώνια ίντσα) της οθόνης ή ισχύ ανά τετραγωνική ίντσα επιφάνειας οθόνης.
Είναι δεδομένο οτι πάντοτε θα πρέπει να επιλέξουμε LCD/TFT monitor αντί για CRT monitor καθώς οι LCD οθόνες ξοδεύουνε πολύ λιγότερη ενέργεια από τις CRT οθόνες.  

Υπολογιστική μέθοδος ακριβείας. 

Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοσθεί από τον σχεδιαστή μηχανικό της οθόνης της κάθε εταιρίας. Για πολλούς και διαφόρους λόγους όπως είναι η άγνοια του μέσου χρήση Η/Υ για αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά,αυτή η μέθοδος δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί.  
Με τον παρακάτω τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει ένα ακριβές συγκριτικό μέγεθος για την οικονομικότερη οθόνη της αγοράς.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναχθεί η μέγιστη ισχύς που μπορεί να καταναλώσει η οθόνη αναλογικά με τις μονάδες των παραμέτρων εκείνων που την μεταβάλλουνε,δηλαδή ανάλυση,
συχνότητα ανανέωσης,φωτεινότητα,αντίθεση και εμβαδόν οθόνης.
Η μονάδα θα είναι το Watt / R*F*B*C*A eg (resolution*frequency*brightness*contrast*area).

Σε επόμενο post θα υπολογίσω την ισχύ ανά μονάδα RFBCA της CRT οθόνης μου.