Sunday 13 June 2010

ΤΣΟΥΖΕΙ τα πολυτεχνεία η μελέτη αξιολόγισης που διενήργησε η ΕΠΕ για όλα τα τμήματα σχετικά με πληροφορική των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας.

ΤΣΟΥΖΕΙ.   Και μάλιστα πολύ η έκθεση αξιολόγισης για όλα τα τμήματα στα οποία διδάσκεται το αντικείμενο της πληροφορικής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. Η μελέτη ήρθε στο φως από το site της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) η οποία βρίσκεται δημοσιευμένη και στην σελίδα της ΕΠΕ http://review.epe.org.gr/doc.php?q=5&d=al

Οι αρμόδιοι που συνέταξαν την μελέτη βασίστηκαν στην θεωρία του 0 και 1 δηλαδή αληθούς ή ψευδούς συμβάντος. Έτσι αμα κάνετε click σε κάθε αποτέλεσμα για τα τμήματα θα δείτε οτι έχουνε λάβει τρία ενδεχόμενα για το κάθε διδασκόμενο μάθημα του κάθε τμήματος. Πιθανότητα παρακολούθησης, πληρότητα θεωρητικού μέρους και πληρότητα πρακτικού μέρους. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός αλγόρυθμου εξάγεται ένας αριθμός με μέγιστο το 1 και ελάχιστο το 0 ο οποίος προσδιορίζει αριθμητικά την σχέση πληρότητας του κάθε τμήματος με το διδασκόμενο αντικείμενο της πληροφορικής. Επειδή το νούμερο αυτό λέει οτι είναι ποσοστό επι της %,δεν αποκλείεται να έγινε χρήση της ασαφούς λογικής για την εκτίμιση των μεγεθών αυτών. 

Στην μελέτη λοιπόν που κακώς δεν τοποθέτησε τα τμήματα και τις σχολές με σειρά κατάταξης από την μεγαλύτερη εως την μικρότερη πληρότητα,βλέπουμε να πατώνουνε οι σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΗΜΜΥτου ΕΜΠ και ΑΠΘ ακόμα και η κάθε ροή σπουδών ποιάνει πάτω έναντι μερικών άλλων ΤΕΙ. Αυτός είναι λοιπόν ο "ελιτισμός" που υπάρχει στις πολυτεχνικές σχολές και σιγά σιγά γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Αφού το ΤΕΕ είναι ο κύριος υπεύθυνος που πάει κόντρα τους πτυχιούχους επιστήμος πληροφορικής και μηχανικούς πληροφορικής των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. 

Η ΕΠΕ εγγράφει ως ισότιμα μέλη της αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς διακρήσεις και αποκλεισμούς έτσι όπως επιβάλλει το ΤΕΕ https://www.epe.org.gr/eggrafh.jsp

Πληροφορικάριοι σας γουστάρω πολύ!   

No comments: