Friday 19 November 2010

Να μας κλάσουν τα @@ και τα κολλέγια με το ΔΝΤ.

Δε φτάνει που τα ΤΕΙ ακόμη δεν αναγνωρίστικαν και δεν κατοχυρώθηκαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τώρα έχουμε και το ΔΝΤ το οποίο πιέζει το υπουργείο παιδείας να εφαρμόσει τους κανονισμούς της ΕΕ περί άσκησης διαφόρων επαγγελμάτων νομοθετικά κατοχυρωμένων. Με τις πιέσεις αυτές προωθούνται τα συμφέροντα των κολλεγίων και των αποφοίτων τους.

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10218:oi-protes-apofaseis-anagnorisis-ton-ptixion-ton-kollegion-poioi-apofasizoun-gia-tin-anagnorisi&Itemid=842

Εδώ βλέπουμε οτι σύντομα θα αρχήσουν να λαμβάνονται αποφάσεις από το νεοσυσταθέν ΣΑΕΠ για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους κολλεγίων. Μάλιστα το ΥΠΕΠΘ σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα παρακάτω:

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10209:ip-paideias-ptixia-kai-oxi-bebaioseis-tha-xorigoun-ta-kollegia-%E2%80%93-ti-orizei-to-mnimonio-tou-dnt&Itemid=842

Οι εκδοθέντες από το ΚΕΜΕ (Κολλέγια) τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου, ορίζει εγκύκλιος του υπ. Παιδείας, στηριζόμενο στο άρθ. 50§3 γ΄, του π.δ. 38/2010.

Επίσης με την εγκύκλιο ορίζεται οτι τα κολλέγια που τα μετονόμασε το υπουργείο παιδείας σε κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΚΕ.ΜΕ) δεν χορηγούν βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά κανονικά πτυχία, θα μου πείτε τώρα στους τίτλους θα κολλήσουμε? Είναι όμως ένα θέμα που τίνει να εξισώσει ακόμα περισσότερο τα δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα ιδιοτικά μη τριτοβάθμια.

Επίσης για να πάρει ένας απόφοιτος κολλεγίου επαγγελματικά δικαιώματα και να εγγραφεί στα ελληνικά επαγγελματικά επιμελητήρια θα πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις, η σημαντικότερη εξ' αυτών είναι να είναι εγγεγραμένος στο επιμελητήριο της χώρας από το πανεπιστήμιο της οποίας προέρχεται το πτυχίο. Πράγμα που σημαίνει πρακτικά για έναν υποψήφιο οτι θα πρέπει να ξενιτευθεί στο εξωτερικό αλλά και να εργαστεί εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό με την εργασία το προβλέπει μια άλλη προϋπόθεση.

Ακόμα και αυτά δεν είναι τίποτα όμως. Καθώς αρκετά κολλέγια στέλνουν τα δικαιολογητικά των αποφοίτων τους υπηρισιακώς στο πανεπιστήμιο της χώρας απ'το οποίο προέρχεται το πτυχίο μετά το πανεπιστήμιο με διάφορα νομικά κόλπα και κονέ, ακριβώς δεν ξέρω πως το πετυχαίνουν εκδιδουν άδεια΄ασκησης επαγγέλματος και εγγραφή στο ξένο επαγγελματικό επιμελητήριο χωρίς να προσέλθει καν ο απόφοιτος στην ξένη χώρά.

Μετά το κολλέγιο που βρίσκεται στην Ελλάδα κάνει και αυτό κάποια νομικά κόλπα και μετατρέπουν στα χαρτιά την εργασία στην Ελλάδα σαν να φαίνεται εργασία στο εξωτερικό, τώρα το πως γίνεται ακριβώς δεν μπορώ να το περιγράψω.

Έτσι λοιπόν απόφοιτοι ενός κολλεγίου στην Αθήνα με 3 χρόνια σπουδές της πλάκας έβγαζαν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο και μάλιστα χωρίς εξετάσεις όπως περνάνε οι απόφοιτοι των Νομικών σχολών στην Αθήνα, διότι θεωρητικά εφόσον είσαι εγγεγραμένος σε ξένο επιμελητήριο σημαίνει οτι έδωσες εξετάσεις και τις πέρασες σε εκείνο. Ονόματα του κολλεγίου και των εμπλεκομένων δε λέμε, μη φάει καμία αγωγή το blog. Αυτό το είχε παίξει στην εκπομπή Ζούγκλα και ο Τριανταφυλλόπουλος.

M' αυτά και μ' αυτά που λέτε τα κολλέγια εξαφανίζουν σιγά σιγά τα ΤΕΙ από προσώπου Γής ενώ οι κακόμοιροι ΤΕΙτζιδες θα περιμένουνε τα ΠΔ του κύριου Πανάρετου μέχρι να εκδωθούν να περάσουν από 40 κύματα και τελικά να μην είναι ούτε καν ισότιμοι με τα δικαιώματα των ΑΕΙ ενώ θα έχουν και την σφαγή των εξετάσεων από τα επαγγελματικά επιμελητήρια.

Αντιθέτως οι απόφοιτοι κολλεγίων με 3 έτη σπουδές θα είναι ισότιμοι με τους διπλωματούχους μηχανικούς 5ετούς φοίτησης κοκ. Περαστικά μας.

Tuesday 16 November 2010

Το άκυρο που φάγαμε από την Νομαρχία για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Το πλέον πολυσυζητημένο θέμα για το αν τελικά οι απόφοιτοι του τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας θα μπορούσαν να εγγραφούν στα μητρώα των υπομηχανικών στις νομαρχίες έληξε άδοξα.

Μετά από επίσκεψη αποφοίτων του τμήματος στις υπηρισίες των νομαρχιών στην Αττική οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να μας εγγράψουν και μας έδειξαν και την εγκύκλιο του παλαιού ΥΠ.ΑΝ. Η εγκύκλιος αναφέρει ουσιαστικά οτι ο απόφοιτος τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας δεν μπορεί να είναι ισάξιος με των μηχανολόγο μηχανικό ΤΕ ή ηλεκτρολόγο μηχανικό ΤΕ όπως ίσχυε παλαιότερα.

Τα κολπάκια της πρώϊν κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που 2 εβδομάδες πριν την ορκομωσία έκανε το θαύμα της και μας απέκλισε δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ.

Αυτά να τα θυμόμαστε όλοι για να ξέρουμε οτι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ρίξουμε μαύρο στην Νέα Δημοκρατία εφόσον δεν ζητήσει συγνώμη για όλα ο πρώϊν προθυπουργός μας ο κωστάκης.

Εν το μεταξύ καμία εξέληξη δεν υπάρχει ακόμα με τα νέα Π.Δ που προέκυψαν μετά από τις διαβουλεύσεις του κ. Πανάρετου. Το μόνο γνωστό είναι οτι υπογράφτηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ναυπηγών μηχανικών ΤΕ. Αυτό για να ξέρουμε και τη στάση θα τηρήσουμε απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Tuesday 9 November 2010

Όσοι επέλεξαν την αποχή από τις δημοτικές εκλογές είναι ΖΩΑ.

Και με αυτή την πρακτική λοιπόν αφήσατε στις τρίτες θέσεις και εκτός δεύτερου γύρου τον Δημαρά και αρκετούς άλλους ανεξάρτητους υποψήφιους δημάρχους και περιφεριάρχες.

Επιτρέψατε να βγούνε οι κομματικοί αβανταδόροι στις πρώτες και δεύτερες θέσεις για να πάνε στον δεύτερο γύρο.

Κάνατε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να πανυγυρίζει για τα ξεφτίλα ποσοστά της ως πρώτη δύναμη με διαφορά 2-3.5% από την δεύτερη Νέα Δημοκρατία. Και τελικά δεν θα προσφύγει η χώρα σε πρόωρες εκλογές για να απαλλαχτούμε από τους κλέφτες του ΔΝΤ που θα μας κάνουν κουμάντο για 4 εώς και 10 χρόνια ακόμα.

Το παίζεται ιδεολόγοι και λέτε οτι η αποχή είναι πολιτική άποψη. Μετά μιλάτε και από πάνω οτι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα η πολιτική είναι σκατά οτι δεν έχουμε να πληρώσουμε κτλπ κτλπ.

Φάτε ΠΑΣΟΚ στη μάπα τώρα. Και να το χαίρεστε.

Όσοι θα πάνε στον δεύτερο γύρω τους καλώ να ψηφίσουνε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είμαι ΝΔ, όμως πρέπει να πάρει το μάθημά του το ΠΑΣΟΚ και οι ψεύτες του. Μην αφήνετε χαμένη και την 2η αυτή ευκαιρία, αν και δεν θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές.