Friday 19 November 2010

Να μας κλάσουν τα @@ και τα κολλέγια με το ΔΝΤ.

Δε φτάνει που τα ΤΕΙ ακόμη δεν αναγνωρίστικαν και δεν κατοχυρώθηκαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τώρα έχουμε και το ΔΝΤ το οποίο πιέζει το υπουργείο παιδείας να εφαρμόσει τους κανονισμούς της ΕΕ περί άσκησης διαφόρων επαγγελμάτων νομοθετικά κατοχυρωμένων. Με τις πιέσεις αυτές προωθούνται τα συμφέροντα των κολλεγίων και των αποφοίτων τους.

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10218:oi-protes-apofaseis-anagnorisis-ton-ptixion-ton-kollegion-poioi-apofasizoun-gia-tin-anagnorisi&Itemid=842

Εδώ βλέπουμε οτι σύντομα θα αρχήσουν να λαμβάνονται αποφάσεις από το νεοσυσταθέν ΣΑΕΠ για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους κολλεγίων. Μάλιστα το ΥΠΕΠΘ σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα παρακάτω:

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10209:ip-paideias-ptixia-kai-oxi-bebaioseis-tha-xorigoun-ta-kollegia-%E2%80%93-ti-orizei-to-mnimonio-tou-dnt&Itemid=842

Οι εκδοθέντες από το ΚΕΜΕ (Κολλέγια) τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου, ορίζει εγκύκλιος του υπ. Παιδείας, στηριζόμενο στο άρθ. 50§3 γ΄, του π.δ. 38/2010.

Επίσης με την εγκύκλιο ορίζεται οτι τα κολλέγια που τα μετονόμασε το υπουργείο παιδείας σε κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΚΕ.ΜΕ) δεν χορηγούν βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά κανονικά πτυχία, θα μου πείτε τώρα στους τίτλους θα κολλήσουμε? Είναι όμως ένα θέμα που τίνει να εξισώσει ακόμα περισσότερο τα δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα ιδιοτικά μη τριτοβάθμια.

Επίσης για να πάρει ένας απόφοιτος κολλεγίου επαγγελματικά δικαιώματα και να εγγραφεί στα ελληνικά επαγγελματικά επιμελητήρια θα πρέπει να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις, η σημαντικότερη εξ' αυτών είναι να είναι εγγεγραμένος στο επιμελητήριο της χώρας από το πανεπιστήμιο της οποίας προέρχεται το πτυχίο. Πράγμα που σημαίνει πρακτικά για έναν υποψήφιο οτι θα πρέπει να ξενιτευθεί στο εξωτερικό αλλά και να εργαστεί εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό με την εργασία το προβλέπει μια άλλη προϋπόθεση.

Ακόμα και αυτά δεν είναι τίποτα όμως. Καθώς αρκετά κολλέγια στέλνουν τα δικαιολογητικά των αποφοίτων τους υπηρισιακώς στο πανεπιστήμιο της χώρας απ'το οποίο προέρχεται το πτυχίο μετά το πανεπιστήμιο με διάφορα νομικά κόλπα και κονέ, ακριβώς δεν ξέρω πως το πετυχαίνουν εκδιδουν άδεια΄ασκησης επαγγέλματος και εγγραφή στο ξένο επαγγελματικό επιμελητήριο χωρίς να προσέλθει καν ο απόφοιτος στην ξένη χώρά.

Μετά το κολλέγιο που βρίσκεται στην Ελλάδα κάνει και αυτό κάποια νομικά κόλπα και μετατρέπουν στα χαρτιά την εργασία στην Ελλάδα σαν να φαίνεται εργασία στο εξωτερικό, τώρα το πως γίνεται ακριβώς δεν μπορώ να το περιγράψω.

Έτσι λοιπόν απόφοιτοι ενός κολλεγίου στην Αθήνα με 3 χρόνια σπουδές της πλάκας έβγαζαν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο και μάλιστα χωρίς εξετάσεις όπως περνάνε οι απόφοιτοι των Νομικών σχολών στην Αθήνα, διότι θεωρητικά εφόσον είσαι εγγεγραμένος σε ξένο επιμελητήριο σημαίνει οτι έδωσες εξετάσεις και τις πέρασες σε εκείνο. Ονόματα του κολλεγίου και των εμπλεκομένων δε λέμε, μη φάει καμία αγωγή το blog. Αυτό το είχε παίξει στην εκπομπή Ζούγκλα και ο Τριανταφυλλόπουλος.

M' αυτά και μ' αυτά που λέτε τα κολλέγια εξαφανίζουν σιγά σιγά τα ΤΕΙ από προσώπου Γής ενώ οι κακόμοιροι ΤΕΙτζιδες θα περιμένουνε τα ΠΔ του κύριου Πανάρετου μέχρι να εκδωθούν να περάσουν από 40 κύματα και τελικά να μην είναι ούτε καν ισότιμοι με τα δικαιώματα των ΑΕΙ ενώ θα έχουν και την σφαγή των εξετάσεων από τα επαγγελματικά επιμελητήρια.

Αντιθέτως οι απόφοιτοι κολλεγίων με 3 έτη σπουδές θα είναι ισότιμοι με τους διπλωματούχους μηχανικούς 5ετούς φοίτησης κοκ. Περαστικά μας.

15 comments:

Anonymous said...

ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟ ΖΑΡΚΩΤΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ...

TEE said...

TEItzides teleiosan ta TEI sas se ligo tha kleisoune apo ta kollegia.

Otan sas legame na entaxtoun ta TEI sta polytexnia den akougate twra tha parete to mathima sas.

Anonymous said...

ΤΕΕτζη μάθε πρώτα να γράφεις στα ελληνικά χωρίς να κάνεις ορθογραφικά λάθη και μετά να έχεις άποψη. Και επιτέλους πρέπει να καταλάβεις εσύ και οι άλλοι ότι άλλο ρόλο έχουν στην παραγωγική διαδικασία τα τει και άλλο τα πολυτεχνεία.

Anonymous said...

Να ελθετε σε επαφη με το engineertech.gr οπωσδηποτε.
Διαπιστωνω πλημμελη νομικη σαs καθοδηγηση...

ΤΕΕ said...

Κλείστε όλα τα blog σας πρωτού σας τα κλείσουμε εμείς.

Ο ΑΤΕΙ χέστηκε και μετέφερε το blog του στο engineertech.gr για να του προσφέρουνε άλλοι προστασία από τους "κακούς" διπλωματούχος που προσπαθούν να σας πούνε για το καλό σας κάποια πράγματα και δεν τους ακούτε.

Τα επόμενα blog υποψήφια για κλείσιμο είναι:

http://energy-engineer.blogspot.com
http://jaisopos.blogspot.com

To be continued.

Anonymous said...

Άσε τις απειλές κομπλεξικέ ΤΕΕ. Μάθε να έχεις σεβασμό στα άλλα site. Επιπλέον μάθε συντακτικό ζώο...

EnergyTechnology said...

TEEτζή δεν θα κλέισετε τίποτα όλα τα blogs και οι ιστοσελίδες των ΤΕΙ θα ζούν και θα βασιλεύουν. Πήγαινε γρήγορα στο γραφείο σου να βάλεις καμία σφραγίδα πουθενά και ασε τα ΤΕΙ στην ησυχία τους. Το τι θα κάνουν είναι δικό τους θέμα.

Και μια διόρθωση. Το blog του ΑΤΕΙ δεν έκλεισε,απλά απαγορεύτικαν τα σχόλια εξαιτίας ατόμων όπως εσύ και στο engineertech.gr μεταφέρθηκαν τα post του ωστέ να γίνονται μόνο εκεί σχόλια.

TEE said...

Από το engineertech.gr

..μόλις διάβασα την ανακοίνωση, μήπως μου ξέφυγε κάποια παράγραφος που λέει για τα επ. δικαιώματα των αποφοίτων ??

Λοιπόν μετά από αυτό, είμαι μαζί με την Διαμαντοπούλου και την τρόϊκα. Καλά κάνουν και προσπαθούν να τα απαξιώσουν και να τα κλείσουν. Να κλείσουν οριστικά, να πάνε όλοι αυτοί οι συφερτοί (ακαδημαϊκοί) στα σπίτια τους. Να βγουν στην αγορά εργασίας και να γραφτούν στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας.

3 μέρες συνεδρίαζαν και τσιμουδιά για τους απόφοιτους, μόνο η πάρτυ τους και η τσέπη τους. Λοιπόν κλείστε τα ΤΕΙ, κλείστε αυτές τις σχολές με τους άχρηστους καθηγητές, τους κηφήνες που ζουν από την μιζέρια των αποφοίτων. Τέλος η ανοχή με τις ψευτοσχολές που τρώνε τα λεφτά των γονιών. Απόλυση όλων των καθηγητών αφού δεν έχουν αντικείμενο. Μαζί σου Αννούλα, μαζί σου blue eyes ... καλό κουράγιο κε Καπλάνη & ΣΙΑ...


Όπως βλέπεις ΤΕΙτζιδες τα ΤΕΙ πάνε για κλείσιμο και οι απόφοιτοι αποδέχονται αυτό που ελεγα για πολυ καιρο δηλαδη κρατηστε τις δουλειες σας γιατι θα σας τις παρουν τα κολεγια,δεν ακουσατε τιποτα και συνεχισατε. Ολο και περισσοτεροι ΤΕΙτζιδες το πηραν χαμπαρι σε τι ξεφτιλοσχολες περασαν,τωρα απολαυστε το κλεισιμο τμηματων ΤΕΙ απο την Διαμαντοπουλου.

Anonymous said...

Kala ante mathe orthografia kai kanones stiksis ellinikon lekseon kai ta leme.

Anonymous said...

ΤΕΕ είσαι μηχανικός ή αποτυχημένος ?

TEE said...

Εγώ είμαι επιστήμονας και όχι αγράμματος ΤΕΙτζής που φοβάται να πάει να δουλέψει για να μην εμφανιστεί η αγραμματοσύνη του και κάνει αιτήσεις μόνο για το δημόσιο και μετά όταν περάσει εκεί γκρινιάζει οτι δεν παίρνει τα επιδόματα των διπλωματούχων και θέλει και δικαστήρια. Τρομάρα σας.

Anonymous said...

Μάλιστα... Απ'τα λόγια σου φαίνεται ότι είσαι ένας ατελής επιστήμονας. Και ουσιαστικά αγράμματος ή καλύτερα αμόρφωτος. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είσαι μηχανικός με το ουσιαστικό νόημα της λέξης.

TEE said...

Παρατήστε τις σχολές σας και πηγαίντε σε κολέγιο να γραφτητε ποιο φθηνά θα σας βγεί,επαγγελματικα δικαιωματα δεν θα παρετε ποτε σας,δεν βλεπετε την κυβερνηση που ασχολειτε ολο με τα οικονομικα ; Τζαμπα σπαταλατε τον χρονο σας στις βοιδοσχολες σας

EnergyTechnology said...

Να παρατήσεις εσύ εμάς καλύτερα και ασχολήσου με κάτι σημαντικότερο για τον εαυτό σου. Διαφορετικά όλα δείχνουν οτι πληρώνεσε από τρίτους και εκτελείς συκοφαντικές υπηρισίες.

Anonymous said...

Καλά αυτό είναι φανερό. Δεν αξίζει λοιπόν να ασχολούμαστε με κάποιον που δεν έχει τι να κάνει και το παίζει έξυπνος πίσω από ένα pc. Μπαίνει μόνο για να προκαλέσει ο αργόσχολος ! Μας το παίζει και μηχανικός. Για καμία Αλβανία το κόβω να έχει σπουδάσει.