Saturday 4 December 2010

Εξελήξεις σχετικά με τα ΠΔ επαγγελματικών δικαιωμάτων. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία υπέγραψαν τα ΠΔ και τα έστειλαν στο ΣτΕ για νομικό έλεγχο.

Υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί τα Π.Δ για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ –ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ολα τα σχέδια των ΠΔ που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ, εστάλησαν υπογεγραμμένα στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για να προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο.

Την ενημέρωση αυτή έκανε ο υφ.παιδείας Γιάννης Πανάρετος στο υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα Προεδρικά Διατάγματα υπογράφηκαν από όλους τους υπουργούς , καθώς πολλές φορές , εδώ και 30 χρόνια , οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας έστελναν τα Π.Δ στους συναρμόδιους υπουργούς για υπογραφή , αλλά αυτά έμπαιναν στα συρτάρια, «φρενάροντας» έτσι την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ .

Ο κ. Πανάρετος κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να κάνει δημόσια διαβούλευση επί των ΠΔ και να πάρει και τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών , οι οποίοι ενδεχομένως το έκαναν , γνωρίζοντας ότι ο υφ.Παιδείας είναι σε συχνή ανα όχι καθημερινή επαφή με τον πρωθυπουργό.

Είναι η πρώτη φορά που τα διατάγματα αυτά έφυγαν από τα υπουργικά γραφεία και προχωρούν στην τελική φάση. Για ορισμένα από αυτά η εκκρεμότητα διαρκούσε για 30 σχεδόν χρόνια.

Πηγή:

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10575:ipegrapsan-oloi-oi-ipourgoi-ta-pd-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptixiouxon-ton-panepistimion-kai-tei-%96stelnontai-sto-ste&Itemid=1796 

5 comments:

ΤΕΕ said...

Έρχεται η ώρα σας ΤΕΙτζίδες μην πανιγυρίζετε δεν καταλάβατε οτι τα ΠΔ αυτά είναι η αρχή του τέλους σας,λίγο υπομονή ακόμη.

Anonymous said...

Πάλι τα ίδια άρχισε ο γραφικός... Παιδιά μην του δίνετε σημασία,έχει πρόβλημα.

EnergyTechnology said...

Αυτός είναι ο γνωστός διπλωματούχος που έχει γεμίσει ορισμένα blogs και ιστοσελίδες και όλο λέει τα ίδια και τα ίδια,απλά γελοτοποιός είναι,με κάνει και γελάω πλέον.

Όντως πάντως υπάρχει ένα θέμα με αυτά τα ΠΔ. Πρέπει να δούμε αν θα έχουνε οριστεί με κάποια άλλα ΠΔ τα όρια και τα επίπεδα τεχνικής ευθύνσης,καθώς και οι διαδικασίες εγγραφής στον νέο φορέα πιστοποίησης για να βγάζουμε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος. Διότι από μόνα τους εκείνα τα ΠΔ που βλέπαμε στις 2 διαβουλεύσεις του Πανάρετου είναι ανεφάρμοστα.

Anonymous said...

Το ζήτημα είναι πότε θα προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο και πόσο χρόνο θα πάρει αυτό. Άν ξέρει κάποιος ας πεί.

EnergyTechnology said...

Πιστεύω αυτό παίρνει από 20 μέρες εώς 1 μήνα. Στο ΣτΕ σίγουρα θα σταλούν δεν τίθετε θέμα να μπλοκάρει κάποιος την αποστολή τους στο ΣτΕ. Το ζουμί της υπόθεσης είναι τα άλλα ΠΔ με την τεχνική ευθύνη τα όρια και το νέο ΤΕΕ,εκεί ενδέχεται να κολλήσει το θέμα πάλι ή να γίνουν διαβουλεύσεις και να περάσει πολύς χρόνος.