Tuesday 3 April 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: έρευνα για τα ύποπτα €2 εκατ. ζητά το ΥΠΕΚΑ – «Θα αυτοκτονήσω» είπε ο Φωτόπουλος

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν σε υπερτιμολογήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά και την έκδοση πλαστών τιμολογίων προς συνδικαλιστές της Επιχείρησης μέσω των οποίων εισέπραξαν άνω των 2 εκατ. Ευρώ, ζήτηση ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Θέλουμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και απόδοση ευθυνών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Τα τιμολόγια αφορούσαν φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες εκδρομές, ταξίδια και διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών-«μαϊμού» σε συγγενικά πρόσωπα αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και τη νομική διεκδίκηση πλασματικών δαπανών που κατέληξαν σε κάποιες “τσέπες”.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αφορά την περίοδο 2008-2010. Η έκθεση έρχεται ένα μόλις χρόνο μετά το πόρισμα του Εισαγγελέα Ρακιντζή που έκανε λόγο για παράνομες επιχορηγήσεις άνω των 30 εκατ. Ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος κάλεσε την Πολιτεία να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστικών μελών της ΓΕΝΟΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν σε δικό μου λογαριασμό βρεθεί έστω και ένα ευρώ, θα αυτοκτονήσω».

http://www.econews.gr/2012/04/03/genop-dei-skandalo-fotopoulos/

No comments: