Wednesday 11 April 2012

Συμφωνία για 600 MW αιολικών της Sinovel στην Τουρκία

Η κινεζική Sinovel υπέγραψε συμφωνία για την υλοποίηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 600 μεγαβάτ στην Τουρκία, από κοινού με την εγχώρια Agaoglu Group. Πρόκειται ασφαλώς για σημαντική επιτυχία του κινεζικού ομίλου, ενώ η συμφωνία υπογράφτηκε κατά τη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν, στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα.

Ενώ λοιπόν στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα πράξη η συμφωνία της Sinovel με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στη γειτονική Τουρκία τα πράγματα δείχνουν να κινούνται με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, πρόκειται να κατασκευαστούν πάνω από 10 διαφορετικά αιολικά πάρκα, με το πρώτο να ολοκληρώνεται στα τέλη του φετινού έτους. Για τον σκοπό αυτό, η Sinovel θα παρέχει ανεμογεννήτριες ισχύος 1,5 3 και 3,6 μεγαβάτ.

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το που θα εγκατασταθούν τα εν λόγω έργα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι στην ξηρά. Επίσης, έγινε γνωστό ότι το 60% της χρηματοδότησης θα προέλθει από την China Development Bank.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Τουρκία διαθέτει σήμερα 1,8 γιγαβάτ αιολικών και έχει θέσει ως στόχο τα 20 γιγαβάτ ως το 2023. Από την πλευρά της, η Agaoglu Group σκοπεύει να επενδύσει 1 δις. δολάρια στον τομέα αυτό.


http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/simfonia-gia-600-megabat-aiolikon-tis-Sinovel-stin-tourkia.html

No comments: