Thursday 19 April 2012

Ιράν: Δεν διακόψαμε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ελλάδα

Σε διάψευση πληροφοριών που ήθελαν το Ιράν να έχει διακόψει τις πωλήσεις πετρελαίου σε Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία προχώρησε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Rostam Ghassemi.

«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, εξήγησε ο Γασεμί.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα ανέφερε ότι δεν έχουν σταματήσει οι εξαγωγές, υπάρχουν, ωστόσο, οικονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως είπε, επιλύονται.

Τα αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, Press-TV και αλ-’λαμ, είχαν ανακοινώσει στις 10 και 11 Απριλίου, χωρίς να διαψευσθούν από τις αρχές, ότι η Τεχεράνη επέκτεινε στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα τη διακοπή των πετρελαϊκών εξαγωγών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο σε βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Η διακοπή αυτή αποφασίσθηκε σε αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

http://www.energypress.gr/news/Iran:-Den-diakopsame-tis-exagwges-petrelaioy-sthn-Eyrwph

No comments: