Monday 23 April 2012

Σκληρή απάντηση Fund Energy σε ΤΑΙΠΕΔ για τον αποκλεισμό από τη ΔΕΠΑ

Για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς κατηγορεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η ρωσική Fund Energy στην απάντησή της στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ταμείου για τους λόγους απόρριψης της προσφοράς του fund από το β΄ γύρο του διαγωνισμού για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης και Συνεργάτες» που το εκπροσωπεί, το fund υποστηρίζει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε «ότι δεν πληροί τα χρηματοοικονομικά κριτήρια και τα κριτήρια εμπειρίας στον τομέα της ενέργειας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και ότι απλώς του ζητήθηκαν ορισμένες διευκρινίσεις επί της προσφοράς, που δόθηκαν άμεσα στις 5 Απριλίου.

Επίσης ισχυρίζεται ότι οι υποβληθείσες επιστολές των τραπεζών αναφέρονται σαφώς στο Fund Enegy ως intrested party (ενδιαφερόμενο μέρος) και δηλώνεται ότι τα απαιτούμενα από τη διακήρυξη ποσά έχουν δεσμευτεί για λογαριασμό του αποκλειστικά για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ. Σε κανένα σημείο των επιστολών δεν υπάρχει αναφορά σε «μη κατονομαζόμενη συνδεδεμένη επιχείρηση», όπως κάνει λόγο το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του.

Εξάλλου υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκαν τα ΕΛ.ΠΕ., μέσω της ανακοίνωσης του Ταμείου, ως εταιρεία εμπλεκόμενη με το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι στις διακηρύξεις δεν αναφέρεται η υπευθυνότητα των ΕΛ.ΠΕ.

Τέλος υποστηρίζει ότι από το πνεύμα της επιστολής, προκαλείται βαρύτατη προσβολή της φήμης και της επαγγελματικής - οικονομικής επάρκειας τόσο του Fund Energy όσο και ατομικώς του ιδιοκτήτη του, του Ρώσου πρώην υπουργού Ενέργειας κ. Υusufof.

http://www.energypress.gr/news/Sklhrh-apanthsh-Fund-Energy-se-TAIPED-gia-ton-apokleismo-apo-th-DEPA

No comments: