Monday 30 April 2012

Συμπαράσταση φορέων ΑΠΕ προς Greenpeace

Τη συμπαράστασή τους στη Greenpeace και ειδικότερα στα 4 μέλη της που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, κρατήθηκαν επί 3 ημέρες από τις Λιμενικές Αρχές Πάρου και μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα στη Σύρο εκφράζουν με σημερινή τους ανακοίνωση 7 φορείς των ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΕΣΜΥΕ, ΕΛΛΕΒΙΟΜ, ΕΛΒΙΟ).

"Το υποτιθέμενο έγκλημά τους; Η υπεράσπιση μιας περιοχής που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των θαλασσών μας και την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών", αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς των ΑΠΕ.

Παράλληλα, οι φορείς επισημαίνουν:

"Τελικά, η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε συνολικά τις κατηγορίες και έκρινε αθώους τους ακτιβιστές της Greenpeace, που έλαβαν μέρος στην ειρηνική, μη βίαιη δράση της. Λεπτομέρειες για το περιστατικό και video μπορεί αναζητηθούν στο δικτυακό τόπο της οργάνωσης http://www.greenpeace.org/greece/el/ Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, η ειρηνική δράση της Greenpeace για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί παράδειγμα και μάθημα για όλους."

http://www.energypress.gr/news/Symparastash-forewn-APE-pros-Greenpeace

No comments: