Saturday 14 April 2012

«Οι νέες προκλήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και την συμπαραγωγή» (video)


Το Energia. gr σας παρουσιάζει τις ομιλίες και τοποθετήσεις από την πρόσφατη συζήτηαη που διοργάνωση το ΙΕΝΕ με θεμα τις «Νέες Προκλήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Συμπαραγωγή».


Απρίλιος 2012: Οι Νέες Προκλήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τη� from energia.gr on Vimeo.

Η 3η Απογευματινή Συνάντηση του ΙΕΝΕ ξεκίνησε με εισαγωγικά σχόλια από τους διοργανωτές, καθώς και μία σύντομη παρουσίαση του τομέα της συμπαραγωγής από τον συντονιστή, κ. Κώστα Θεοφύλακτο, Πρόεδρο του ΕΣΣΗΘ & μέλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου. Στη συνέχεια, ο κ. Αριστοτέλης Μπότζιος-Βαλασκάκης, Υπεύθυνος Εφαρμογών της Helesco A.E., ανέλυσε τα βασικά στοιχεία μίας ολοκληρωμένης σύμβασης ενεργειακής απόδοσης, καθώς και τη σχέση ανάμεσα στην εξοικονόμηση και παροχή ενέργειας. Ο κ. Γιάννης Ορφανός, Co-Founder της Συμβουλευτικής Επενδυτικής «Green Value Associates» ανέλυσε την χρησιμότητα της ενεργειακής αναβάθμισης ως βασικό μέσο ενίσχυσης της επενδυτικής αξίας ενός χαρτοφυλακίου εμπορικής ακίνητης περιουσίας, ενώ ο κ. Θεοφάνης Μουμτζής, Μηχανολόγος Μηχανικός, παρουσίασε διάφορες εφαρμογές μικρής συμπαραγωγής.

Ο Διευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΠΑ Αττικής A.E., κ. Αναστάσιος Τόσιος, ανέλυσε τις σημερινές εφαρμογές και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της μικρής συμπαραγωγής με φυσικό αέριο, ενώ ο καθηγ. Μιχάλης Φυτίκας (Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ.) αναφέρθηκε στον σημαντικό, αλλά εν πολλοίς αγνοημένο ρόλο της γεωθερμίας στην συμπαραγωγή, αναφέροντας πολλά παραδείγματα.

Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός, Operation Consultant της Tropical SA και μέλος Δ.Ε. του ΙΕΝΕ παρουσίασε την καινοτόμο εφαρμογή της συμπαραγωγής με γεννήτρια κυψελών καυσίμου 5 KW φυσικού αερίου.

Η 3η Απογευματινή Συνάντηση του ΙΕΝΕ ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση όλων των συμμετεχόντων με συντονιστή τον κ. Γιώργο Καμάρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, ΙΕΝΕ & Δ/νοντα Σύμβουλο της Helesco A.E.


http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56928

No comments: