Thursday 1 April 2010

2 μήνες κλειστό το ΑΠΘ λόγο ρηγμάτων στα θεμέλια των κτιρίων από τις εργασίες για το μετρό Θεσσαλονίκης. Να χαίρονται τον διπλωματούχο τους.......

                                        ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ! 

2 μήνες κλειστό θα παραμείνει το ΑΠΘ σήμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στο γνωστό site εδώ

http://www.fititis.gr/fititis2/index.php?option=com_content&task=view&id=3700&Itemid=1

Ο λόγος για το κλείσιμο του ΑΠΘ είναι οτι προκλήθηκαν ρήγματα στα θεμέλια των κτιρίων του πανεπιστημίου με προφανείς κινδύνους για όλους τους φοιτητές. Τα ρήματα προκλήθηκαν από τις εργασίες για το μετρό που διεξάγονται περιμετρικά του χώρου του ΑΠΘ. Οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν πόσες ακριβώς σχολές έχουν υποστεί ζημιά έτσι μπαίνει λουκέτο σε ολόκληρο το ΑΠΘ. Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε οτι πιο σημαντικό από τα μαθήματα είναι η υγεία των σπουδαστών.
_____________________________________________________________________________________

Εγώ λοιπόν δεν κατηγορώ τον πρύτανη του ΑΠΘ για αυτό που συμβαίνει αλλά τον μηχανικό ο οποίος έκανες τις μελέτες και ανέλαβε αυτό το μεγάλο έργο. Και τώρα μην μου πεί κανείς οτι δεν είναι διπλωματούχος μηχανικός αυτός που το ανέλαβε. Ο πρύτανης έχει δίκιο που είπε οτι θα κλείσει για 2 μήνες. Και λίγο είναι...... 2 μήνες μόνο για να ελεγχθούν τα κτίρια που πιθανόν θα έχουν υποστεί ζημιά. Αλλά εκείνα τα οποία έχουν σημιές στα θεμέλιά τους 2 μήνες δεν είναι τίποτα.......

Και είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοια προβλήματα όταν οι υπερ-μηχανικοί μέλη ΤΕΕ υποπέφτουν σε τέτοια σφάλματα και αμέλειες μετά γκρινιάζουνε όλοι γιατί οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό, και καλά κάνουν και πάνε όταν η Ελλάδα είναι πίσω σε πολλούς τομείς και επίπεδα + την χάλια νομοθεσία. Να τους χαίρονται τους διπλωματούχους του το ΤΕΕ.

Τα είχαμε ζήσει και στην Αθήνα αυτά παλιότερα, τα ζεί και η Θεσσαλονίκη. Τέτοια πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Και οι φοιτητές που μένουνε επαρχία και νοικιάζουν τι φταίνε να χάσουν εξεταστική και να τα δίνουνε μαζεμένα τα μαθήματα ? Αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα να φέρουνε κάτω από 5.

No comments: