Sunday 31 October 2010

Δημοτικές εκλογές 07/11/2010. Κομματόσκυλα σε θέσεις μάχης. Εκτίμηση των καταστάσεων στα ΤΕΙ και στην οικονομία.

Στις περσινές βουλευτικές εκλογές του 2009 είχα ξαναγράψει ένα θέμα στο blog και τόνιζα οτι έπρεπε να μαυρίσουμε την Νέα Δημοκρατία για την όλη στάση της απέναντι στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ αλλά και την αποτελεσματικότητα της τότε κυβέρνησης σε άλλα ζητήματα όως εκπαίδευση οικονομία υγεία κτλπ. Τελικά ο νικητής ήταν το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ υπέστει την βαρύτερη ήτα της ιστορίας της.

Με αυτά μ'αυτά πέρασε 1 χρόνος και 1 μήνας και έγιναν πάρα πολλά γεγονότα, πάρα πολλές αλλαγές στην Ελλάδα. Από την φράση "λευτά υπάρχουν" από την φράση "Η ΝΔ φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού το ΕΤΑΚ" από τις εξαγγελίες οτι θα αυξηθούν οι μισθοί θα υπάρξει αξιοκρατία και διάφανεια παντού και θα γίνει δικαιότερο το φορολογικό σύστημα, βρεθήκαμε σε καταστάσεις λίγο πρίν την οικονομική κατάρευση, σε επιβολή βαρύτατων τεκμηρίων και φόρων κατοχής στην ακίνητη περιουσία ΦΜΑΠ/ΦΑΠ και όχι μόνο, στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στην εκτίναξη των ποσοστών ανεργείας. Ακόμα δεν μας ήρθε το ΕΤΑΚ 2009 και περιμένουνε και τον ΦΑΠ 2010 κοκ. Χιλιάδες ακίνητα απούλητα και ανοίκιαστα με την οικοδομική δραστηριότητα στα low της. Με την αποστολή σημειωμάτων περαίωσης σε πεθαμένους. Με τις διαδηλώσεις 200.000 ανθρώπων την 1η Μαϊου και τον θάνατο 4 νεκρών. Με την υπαγωγή της χώρας και της οικονομίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την ακύρωση της βουλής αφού στην πραγματικότητα οτι διατάξει το ΔΝΤ αυτό θα γίνει.

Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο προθυπουργός μας. Μέσα σε 1 έτος από τα 4 πήραμε μια πολύ καλή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στα θέματα των ΤΕΙ τώρα και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά η κυβέρνηση σαν ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να επιλύσει αυτό το σοβαρό ζήτημα. Τώρα ο κύριος Ι. Πανάρετος ο υφυπουργός παιδείας φαίνεται πως είναι διατεθημένος καθώς πέραν από τις εξαγγελείες του υπέγραψε τα ΠΔ για τα δικαιώματα των ναυπηγών μηχανικών ΤΕ. Και πάλι όμως αυτές οι ενέργειες ΔΕΝ είναι πιστικές ωστέ να μπορώ να πώ οτι όντως το θέμα θα λυθεί.  Τα επαγγελματικά δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες είναι πρακτικά ανεφάρμοστα όπως έχει χιλιοειπωθεί αφού η ορθή και άμεση εφαρμογή τους από τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ επιβάλλει την θέσπιση του νέου διευρημένου φορέα ή ΤΕΕ και κουραφέξαλα..... όπως και τον καθορισμό των επιπέδων και ορίων τεχνικής ευθύνης.
Επίσης το άκουσμα διαφόρων δηλώσεων περί κλεισίματος περιφεριακών ΤΕΙ περί μετατροπής μερικών ΤΕΙ σε τοπικά κολλέγια η τεχνικές σχολές 2ετούς κύκλου,αλλά και το θέμα με την κατάργηση της βάσης του 10 έχει οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα προς το παρών οτι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έναντι των ΤΕΙ δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος το σημαντικότερο απ'όλα στην στάση που θα κρατήσω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ήταν η ομιλία του κ. Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη και ο εκβιασμός προς τους πολίτες οτι αν το ΠΑΣΟΚ δεν λάβει ξεκάθαρο μύνημα στις δημοτικές εκλογές τότε θα προχωρήσουμε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στην πραγματικότητα η κοινή λογική λέει πως οι δημοτικές και αυτοιδοικητικές εκλογές ουδεμία σχέση έχουνε με τις βουλευτικές και τις αποφάσεις της κυβέρνσης με την οικονομία και το ΔΝΤ. Και όμως ο κ. Παπανδρέου έθεσε θέμα, στην πραγματικότητα εκβίασε τους πολίτες ωστέ να ψηφίσουνε δημάρχους και περιφεριάρχες του ΠΑΣΟΚ.

Εγώ από όλα τα παραπάνω θα τηρήσω την εξής στάση και καλώ και εσάς να πράξετε τα εξής:

ΠΛΗΡΗΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΟ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ / ΧΡΗΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ άμα διαδόσει μετά τις εκλογές οτι ο Δημαράς είναι δικό μας παιδί κτλπ απλά να περιμένει να πάει στον αγύριστο στις πρόωρες βουλετικές εκλογές. Καμία ψήφος απολύτως προς το ΠΑΣΟΚ να φύγουν αμέσως το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ.

No comments: