Wednesday 6 April 2011

Και νέες αντιδράσεις για εγκατάσταση Φ/Β πάρκων στην Ελλάδα. Αυτή την φορά στον δήμο Προσοτσάνης στην Δράμα.

Αντιδράσεις συναντούν τα αιτήματα δύο επενδυτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων το καθένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Κοκκινογείων του δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

Αντίθετοι στην εκμίσθωση της κοινόχρηστης αυτής έκτασης είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς βόσκουν εκεί τα κοπάδια τους. Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, είχε συνάντηση εργασίας γι’ αυτό το θέμα στο δημαρχείο Προσοτσάνης, με τον δήμαρχο Άγγελο Λύσσελη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και εκπροσώπους των επενδυτών.

Ο κ. Λύσσελης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμος δεν είναι αντίθετος στην επένδυση, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι επέλεξαν να παραμείνουν στο χωριό και να επενδύσουν στην κτηνοτροφία. Εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες το θέμα μπορεί να λυθεί με την μετακίνηση των φωτοβολταϊκών πάρκων βορειότερα, ούτως ώστε να συνυπάρχουν και οι δύο δραστηριότητες.

Ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος είναι και αρμόδιος να αποφασίσει για την εκμίσθωση μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τόσο τους επενδυτές, όσο και την τοπική κοινωνία.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_4911.html

Και μια απορία που μου δημιουργήθηκε, τα χωράφια στα οποία βόσκει ένας κτηνοτρόφος τα κοπάδια του δεν θα πρέπει να είναι ιδιόκτητα ? Υπάρχουν περιοχές που παραχωρούνται σε κτηνοτρόφους δωρεάν και είναι κοινόχρηστα χωράφια για αυτό τον σκοπό ? Αν είναι κοινόχρηστοι τότε τον λόγο τον έχει ο κάθε κάτοικος της περιοχές αφού ανήκει σε όλους ο κοινόχρηστος χώρος, άμα όμως οι εκτάσεις ανήκουν σε άλλον ιδιοκτήτη ο οποίος θέλει να βάλει εκεί τα Φ/Β είναι δικαίωμά του να εκμεταλευτεί το οικόπεδό τους όπως αυτός επιυθυμεί.  

No comments: