Tuesday 12 April 2011

Τώρα θυμήθηκε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος και η ΝΔ τα προβλήματα των πτυχιούχων ΤΕΙ και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:

«Απαράδεκτο και προσβλητικό για το σύνολο των αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας είναι το σχέδιο διαβούλευσης για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη Δημιουργία ενός υποτιθέμενου “Ενιαίου Επιμελητηριακού Φορέα Μηχανικών”, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος.
Εκτός από ατυχής, είναι και επικίνδυνη η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας. Ανίκανο να δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του “κοινωνικού αυτοματισμού”.
Με την πρότασή του το Υπουργείο Παιδείας έρχεται, όχι μόνο να “επενδύσει” στη διαχρονική διαφωνία των Μηχανικών Πολυτεχνικών Σχολών και των Μηχανικών ΤΕΙ, αλλά και να δημιουργήσει και νέα διαφωνία μεταξύ των αποφοίτων ΤΕΙ πριν και μετά το 2001.
Το “τέχνασμα” του κ. Πανάρετου είναι ατυχές και επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά, καθώς άλλωστε η δομή και λειτουργία των Επιμελητηρίων στη χώρα μας δεν είναι θέμα ευθύνης του Υπουργείου του.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να σταματήσει τους επικίνδυνους επικοινωνιακούς “τακτικισμούς” του και να προχωρήσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, αξιοποιώντας τα Προεδρικά Διατάγματα που βρήκε έτοιμα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή:   http://nd.gr/web//press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/46027/638885
_____________________________________________________________________________________________

Και ο υπεύθυνος για τον τομέα πολιτικής ευθύνης εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας που όρισε ο κ. Σαμαράς είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Τον θυμάστε καλά πιστεύω έ ? Τότε τον Αύγουστο του 2009 μέσα στο κατακαλόκαιρο με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς. Τότε που είχανε κολλήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και το ΥΠΑΝ τα εγκεκριμένα από το ΣΑΤΕ Π.Δ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και επειδή δεν προχωρούσε η διαδικασία ο Αρούλης είπε: ε.... θα περάσω εγώ ειδική τροποποίηση στον νόμο για την παιδεία ωστέ να μην χρειάζονται συνυπογραφή τα Π.Δ από τα άλλα καθεστωτικά υπουργεία του Σουφλιά και όλης της παρέας, οπότε θα περάσουν τα Π.Δ των ΕΔ των ΤΕΙ να τελειώνουμε. Και τότε το ΤΕΕ το ΓΕΩΤΕΕ οι πρυτάνεις η ΕΜΔΥΔΑΣ το ΕΜΠ κτλπ έγιναν λεοντάρια, η αποφασιστικότητα του Αρούλη και της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ έγιναν 1000 κομμάτια μπροστά στις συντεχνίες και τα συμφέροντα.
Τελικά όχι μόνο δεν πέρασε η τροποποίηση αλλά αντ'αυτής πέρασε άλλη τροποποίηση που έλεγε οτι για την έγκριση οποιονδήποτε Π.Δ για δικαιώματα εκτός από συμβούλιο ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ και των αντίστοιχων επιμελητηρίων. Μάλιστα είχε πέσει και γερό κράξιμο από το blog μου τότε, ολοκληρώσαμε το καλοκαίρι μας με τον χειρότερο τρόπο.

Τώρα, σχεδόν 2 χρόνια μετά, συγκινήθηκε η νέα δημοκρατία και ο Αρούλης για τα προβλήματα των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους. Εμ βέβαια αφού οι δημοσκοπίσεις δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, η ΝΔ αυξάνει το αντιπολιτευτικό της μέτωπο μπάς και μαζέψει περισσότερους ψηφοφόρους και περάσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως το ΠΑΣΟΚ θα αντέξει το πολύ 3 - 3.5 χρόνια διακυβέρνησης. ΄
Τα θυμάμαι πολύ καλά κύριοι της Ν.Δ, δεν τα ξεχνάω ούτε εγώ ούτε αρκετοί άλλοι, δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο νομίζετε. Και το ΠΑΣΟΚ αν δεν καταφέρει να κάνει τίποτα τα ίδια και χειρότερα από εσας θα υποστεί στις εκλογές. Όσον αφορά την νέα διαβούλευση του Πανάρετου για το ενιαίο επιμελητήριο μηχανικών θα βγάλω καινούργιο post.  

5 comments:

Anonymous said...

kala to oti eisaste antideksio blog to emathe kai h koutsh maria, tipote kalytero apo tin kritiki pros tin nea dimokratia den exete na kanete ? Ama den itane o karamanlis tora tha sou elega ti akoma provlimata tha eixan ta TEI

EnergyTechnology said...

Είσαι για γέλια και για κλάματα. Μιλάνε τώρα τα μπλέ παπαγαλάκια. Και εδώ δεν είμαστε τίποτα ούτε αντιδεξιό ούτε αντιαριστερό blog, θα ήθελα να ήξερα ποιος σε έβαλε να μπείς εδώ και να γράψεις τέτοιες αηδίες.

Και δεν κατάλαβα για ποιον λόγο να μην κάνω κριτική στον Κωστάκη που κοροϊδεύε μαζικά προεκλογικά με τον Σουφλιά και τους υπολοίπους οτι θα πάρουμε επαγγελματικά δικαιώματα και δεν έγινε τίποτα ????

Όσο για το τελευταίο που λές απλά και να το σχολιάσω απαξιώνομαι από μόνος μου οπότε byebye.

Anonymous said...

Η νδ και το πασοκ δεν έχουν κάνει τίποτα για να βοηθήσουν τους πτυχιούχους τει με τα επαγγελματικά δικαιώματα, πόσο μάλλον με το τμήμα μας. Κάποτε πρέπει να βγούν τα δικαιώματα της Ενεργειακής !!!!!!!! Έλεος δηλαδή...

Anonymous said...

Ξεχάστε τα επαγγελματικά δικαιώματα μια για πάντα, σε λίγο καιρό θα κλείσουν τα ΤΕΙ σας. ΠΑΣΟΚ θέλατε ΠΑΣΟΚ φάτε.

EnergyTechnology said...

Ποιος σου είπε οτι ΠΑΣΟΚ θέλαμε ? Μάλλον γελασμένος/η είσαι. Αυτά πήγαινε πέστα στα πράσινα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους και στον Παπακωνσταντίνου.