Saturday 7 April 2012

Επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Aegean Marine Petroleum

Στο αγκυροβόλιο Fnideq στο Βόρειο Μαρόκο επέκτεινε τις εργασίες ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Aegean Marine Petroleum του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Η Aegean διευρύνει με την απόφασή της αυτή την παρουσία της στην στρατηγική αυτήαγορά μέσω μιας νέας τοποθεσίας.

Το Tanger Med αποτελεί ένα νέο σημαντικό λιμάνι στις ακτές της Βορείου Αφρικής, στην δυτική είσοδο των Στενών του Γιβραλτάρ, όπου η Μεσόγειος συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό: το αγκυροβόλιο Fnideq βρίσκεται 20 μίλια νότια του Ανατολικού αγκυροβολίου του Γιβραλτάρ, ακριβώς κάτω από τον ισπανικό θύλακα της Ceuta στο Μαρόκο.

Η Aegean με την επέκταση της παρουσίας της στο Fnideq θα είναι σε θέση να ικανοποιεί οποιαδήποτε ζήτηση σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων του Γιβραλτάρ, του Tanger Med (στο λιμάνι και στο αγκυροβόλιο) και του Fnideq (νότια της Ceuta).

Είναι ενδιαφέρον ότι ο όμιλος της Aegean δραστηριοποιείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας αυτής είναι το γεγονός ότι προσφάτως η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης δημοσίευσε την κατάσταση με τους 20 κορυφαίους – βάσει όγκου πωλήσεων – προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων για το 2011. Μεταξύ των εταιρειών – και μάλιστα στη 10η θέση – βρέθηκε η Aegean Bunkering Singapore.

Πέραν της διεύρυνσης της παρουσίας της επιχείρησης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην περιβαλλοντική της πολιτική φροντίζοντας μάλιστα να τηρεί υψηλές προδιαγραφές. Έτσι, η διοίκηση της Aegean έχει δημιουργήσει, τεκμηριώσει και υλοποιήσει ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO 14001,που έχει πιστοποιηθεί από τον Germanischer Lloyd ως απόδειξη της συμμόρφωσής της με τις απαιτήσεις του. Καθήκον και ευθύνη της είναι η διατήρηση και συνεχής βελτίωση της περιβαλλοντικής αυτής διαχείρισης.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η εταιρεία Aegean Shipping Management SA έγινε η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά η οποία άφησε πίσω της την χρήση χαρτιού εγκαινιάζοντας μια νέα «χωρίς χαρτοβασίλειο» εποχή. Η νέα «άνευ χάρτου» λειτουργία της εταιρείας έχει εναρμονιστεί στο Σύστημα Ασφαλούς Διαχείρισης της και επίκειται σε επιθεωρήσεις από τον φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56536

No comments: