Thursday 5 April 2012

Ξεκίνησαν τα εργαστήρια οικολογικού σχεδιασμού της Ecoweek 2012

Με μεγάλη δραστηριότητα και ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεκίνησαν τις εργασίες τους τα εργαστήρια οικολογικού σχεδιασμού της ECOWEEK 2012 που στόχο έχουν να προσφέρουν στη Θεσσαλονίκη προτάσεις πράσινου σχεδιασμού και διαμορφώσεις σε πάρκα και σχολεία της πόλης.

Τα εργαστήρια φιλοξενούνται στον ΑΚΤΟ και στο αρχιτεκτονικό γραφείο ΄Π. ΜΑΚΡΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ΄.

Οι συμμετέχοντες έχουν επισκεφτεί ήδη τις αποθήκες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και έχουν προμηθευτεί τα υλικά που χρειάζονται και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των εργαστηρίων της ECOWEEK 2012.

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων είναι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και αρχιτέκτονες τοπίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το αρχιτεκτονικό γραφείο του Πέτρου Μακρίδη, το αρχιτεκτονικό γραφείο του Θωμά Δοξιάδη, ο βρεττανός περιβαλλοντολόγος Benjamin Gill, το αρχιτεκτονικό γραφείο KARD με τους Δημήτρη Ραϊδη και Αλέξανδρο Κουλουκούρη, η ιταλίδα αρχιτέκτονας Giuditta de Vecchi από το Μιλάνο με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Μάνιο, η σχεδιάστρια βιομηχανικού σχεδιασμού Ersa Bici Nasir και η αρχιτέκτονας Semen Doyduk από την Τουρκία, οι Sloban Spasic από τη Σερβία, ο Αντρέας Νάσος, η Ευδοκία Βουδούρη, ο Παύλος Βουλγαρίδης και βεβαίως ο Gernot Minke που ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα το workshop του στο Ινστιτούτο Γκαίτε όπου θα κατασκευαστούν ένας κατακόρυφος κήπος και ένας πράσινος τοίχος.

‘Στις παρουσιάσεις των προτάσεων των εργαστηρίων της ECOWEEK 2012 στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Απριλίου στις 9 πμ στο Δημαρχειακό Μέγαρο, θα δούμε προτάσεις ‘πράσινων’ παρεμβάσεων στα πάρκα και τα σχολεία, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Ελπίζουμε ο καιρός και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουμε να μας επιτρέψουν να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας ήδη υλοποιημένες. Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της εβδομάδας αυτής!’, αναφέρει ο ιδρυτής και πρόεδρος της ECOWEEK αρχιτέκτονας Ηλίας Μεσσίνας.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56631

No comments: