Saturday 3 October 2020

Ιδρύεται νέος σύνδεσμος, με το όνομα ΕΣΠΕΝ, που θα εκπροσωπεί τους Προμηθευτές ρεύματος και φυσικού αερίου

Στην ίδρυση συνδέσμου με την Επωνυμία «Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας» προχώρησαν 6 προμηθευτές Ηλεκτρικής ενέργειας και Φυσικού Αερίου, με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του χώρου και με την προοπτική στη συνέχεια να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress οι εταιρείες που μετέχουν στην πρώτη φάση είναι οι εξής:

  1. Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

  2. ZeniΘ

  3. Ήρων

  4. Elpedison

  5. NRG

  6. Watt + Volt 

Σημείο εκκίνησης για την πρωτοβουλία των προμηθευτών να ιδρύσουν ένα νέο Σύνδεσμο στον κλάδο της Προμήθειας, είναι η προώθηση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την προμήθεια στους καταναλωτές επαρκούς, αξιόπιστης, οικονομικά συμφέρουσας και περιβαλλοντικά φιλικής ενέργειας τόσο στο κομμάτι του ηλεκτρισμού όσο και στο φυσικό αέριο.

Επιπρόσθετα, ο νέος σύνδεσμος φιλοδοξεί να μετέχει και να παρεμβαίνει στα ζητήματα της προμήθειας, μιας και εκ των καταστατικών σκοπών του θα είναι η μελέτη θεμάτων και διατύπωση προτάσεων που άπτονται της προμήθειας ενέργειας.

Άλλες επιδιώξεις, του νεοσυσταθέντος συνδέσμου, όπως αναφέρουν πηγές, θα είναι η εκπόνηση μελετών για τον κλάδο, η συμμετοχή στη νομοπαρασκευαστική και κανονιστική/ρυθμιστική διαδικασία, καθώς και η προώθηση διεθνών συνεργασιών στον τομέα της ενέργειας.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται από πηγές του energypress με γνώση του θέματος, ο ΕΣΠΕΝ αποβλέπει στην καθοριστική συμβολή του στην περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

https://energypress.gr/news/idryetai-neos-syndesmos-me-onoma-espen-poy-tha-ekprosopei-toys-promitheytes-reymatos-kai

No comments: