Friday 28 May 2010

Determine the best image of CRT monitors.

All CRT monitors has a resolutions menu and refresh rate menu  The best image depending from the resolution and refresh rate to choose.

Determine best image,example.

The resolutions where i can choose from the my HITACHI CM615 CRT Monitor is:

800*600 , 1024*768 , 1152*864 , 1280*720 , 1280*768 , 1280*800 , 1280*960 , 1280*1024. The unit of resolution is pixel per inc monitor.

Also the refresh rate where i can choose is: 60 , 70 , 72 , 75 , 85. Unit of refresh rate is Hz = second^-1.

For some one resolution option,exist and a refresh rate option. E.g from 1024*768 i can choose refresh rate from 60Hz to 85Hz.

The choose where will has the maximun resolution and maximun refresh rate is it where will lead the best image from CRT monitor. This point can be calculated from the propagate of resolution with the some refresh rate.



The unit where obtained by multiplying is: (pixels/inc^2)*Hz=pixels/(inc^2*second). The optimize choose from my monitor is a 1280*960@70Hz. And second choose is 1280*720@85Hz.

Next post: Rated power consumption and maximum power for CRT monitor. Determine of maximun power.

Monday 24 May 2010

Το ΤΕΕ θα πληρώσει την μη εξαίρεση του ΤΣΜΕΔΕ από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΔΝΤ η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν καταλαβαίνουν απο συντεχνιακές λογικές.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως τα ταμεία των δικηγόρων των μηχανικών των ιατρών και των δημοσιογράφων θα εξαιρεθούν από την περίφημη ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουμε σε τρία ταμεία (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ).

Σύμφωνα με είδηση από το site της ναυτεμπορικής η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να μην υπάρξει αυτή η εξαίρεση τελικά. Ποιο συγκεκριμένα:

Την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015, και όχι το 2018, πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς εξαιρέσεις, ζητούν Ε.Ε. και ΔΝΤ με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα (Ε.Ε. ΕΚΤ ΔΝΤ) ζητούν την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα:

- Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη

- Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων

- Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων

- Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1820266

Και εγώ έχω να πώ οτι πολύ καλά κάνουνε και ζητάνε να μην υπάρξει αυτή η εξαίρεση. Διότι το ΤΕΕ δεν επιτρέπει στους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ να εγγράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ που θα έπρεπε να ήταν το φυσικό τους ταμείο. Εκτός αυτού με αυτή την συντεχνιακή λογική το ΤΣΜΕΔΕ χάνει εισφορές και μέλη τις οποίες καρπώνεται το ΙΚΑ ή ο ΟΑΕΕ ταμεία τα οποία ζήτημα χρόνου είναι εαν θα καταρεύσουν. Το ΤΕΕ λοιπόν άφησε το ΤΣΜΕΔΕ αδύναμο καθώς όσο περισσότερα μέλη έχει κάποιο ταμείο τόσο μεγαλύτερες πιέσεις μπορεί να ασκήσει στα πολιτικά κόμματα. Τώρα λοιπόν θα υποστούνε τις συνέπιες της συντεχνιακής λογικής τους.

Δικαιολογίες του τύπου οτι τα ταμεία αυτά έχουνε μεγάλα αποθεματικά τα οποία θα εξανεμιστούνε με την ενοποίηση είναι δικαιολογίες δημοτικού για το ΔΝΤ.

Sunday 23 May 2010

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν αποτελούνε λύσεις για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΚΚΕ στην πραγματικότητα υποστηρίζουνε την πολιτική των επαγγελματικών σωματείων των διπλωματούχων ΑΕΙ η οποία είναι υπεύθυνη για την μη έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αρκετών τμημάτων ΤΕΙ για 26 χρόνια +.  Η πολιτική είναι οτι δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να μοιραστούνε κομμάτι της πίτας. Η πίτα ανήκει σε εμάς.

Φυσικά και έτσι χήμα δεν τολμάει κανένας της αριστεράς να το πεί διότι θα επέλθει η εκλογική συντριβή όποτε και αν γίνουνε εκλογές.

Στο παρακάτω κείμενο στον τομέα Δ.1 μπορούμε να δούμε τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και όχι μόνο. Το κείμενο βρίσκεται εδώ

http://www.kke.gr/paideia/oi_theseis_toy_kke_gia_thn_anotath_ekpaideysh?act=2&morf=1&tab=1

Επίσης το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τον νόμο του 2001 περί ανωτατοποίησης των ΤΕΙ αλλά κατηγορεί και την ΝΔ που δεν κατήργησε τον νόμο αυτόν. Καθώς για το ΚΚΕ η ανωτατοποίηση και η "εξίσωση" των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ έγινε κατ εντολή της ΕΕ. Η ανωτατοποίηση έπρεπε να γίνει και πολύ καλά έκανε η ΕΕ και μας την επέβαλε. Με την ανωτατοποίηση το 2001 όλοι έιχανε ελπίδες οτι θα προχωρήσει και η έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ,πράγμα που δεν έγινε τελικά.


Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ,το κόμα αυτό δεν έχει προβεί σε αναλυτικές θέσεις σχετικά με το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία βρίσκονται στο παρακάτω link

http://www.syriza.gr/theseis/koinoniko-kratos/oi-theseis-toy-syriza-gia-tin-paideia

Παρόλα αυτά όλοι ξέρουμε την στήριξη που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τέως προέδρου του ωστέ να εκλεγεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Αλαβάνος. Οι θέσεις του προέδρου του ΤΕΕ για τα ΤΕΙ γνωστές και κλασικές δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

Σε γενικές γραμμές το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούνε λύσεις για τα προβλήματα που έχει ο τόπος. Όχι φυσικά οτι αποτελούνε λύσεις τα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Αλλά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω κάτω γλύφουνε το σύστημα.
Η αριστερά πρέπει να βρεί νέους ή εναλλακτικούς τρόπους πάλης προώθησης και διεκδίκησης των θέσεων και αιτημάτων της αν θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της. Για αυτό το θέμα θα κάνω νεώτερη ανάρτηση στο blog μου.

Wednesday 19 May 2010

Energy Technology of Faculty of Technology of Lappeeranta University of Technology on Finland (LUT).

Μετά από πολύ ψάξιμο στο web λοιπόν για τμήματα/σχολές ομοειδή με το δικό μας βρήκα ένα τμήμα ακριβώς ίδιο με το δικό μας. Πρόκειται για το τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας της Τεχνολογικής Σχολής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Lappeeranta στην Φινλανδία.





Όπως φαίνεται πρόκειται για τεχνολογικό πανεπιστήμιο δηλαδή όπως είναι τα ελληνικά ΤΕΙ αλλά στο εξωτερικό και η διάρθρωση των σχολών είναι όπως στα ελληνικά ΤΕΙ (ΣΤΕΦ.ΣΕΥΠ κτλπ). Στο εξωτερικό επίσης υπάρχουνε και τα λεγόμενα τεχνολογικά ινστιντούτα,κάτι αντίστοιχο των τεχνολογικών πανεπιστημίων.

Το κεντρικό website του πανεπιστημίου είναι εδώ http://www.lut.fi/en ενώ ο κεντρικός server που τρέχει το site του τμήματος είναι μάλλον εδώ http://www.lut.fi/en/technology/lutenergy/Pages/Default.aspx . Ακόμα πληροφορίες για το τμήμα παρέχονται εδώ http://www.lut.fi/en/technology/lutenergy/energy/pages/default.aspx

"The Department of Energy

Energy technology refers to technology and systems needed in energy production, transfer, distribution and use. In addition to in-depth technological know-how, the Degree Programme in Energy Technology aims to provide students extensive knowledge of different fields of the energy industry.

Energy technology studies at Lappeenranta University of Technology are the most wide-ranging in the field in Finland, including e.g. a one-of-a-kind possibility to study nuclear engineering. Many Finnish professionals in the energy industry have obtained their Master’s degree or doctorate from LUT."

Για να έχουνε τέτοιο τμήμα οι Φινλανδοί κάτι θα ξέρουνε. Καιρός να μετεγκατασταθούμε Φινλανδία για να βρούμε δουλειά της προκοπής P:

Tuesday 11 May 2010

Εξαιρετική η χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER για την παλαιά ελληνική βαριά βιομηχανία.

Έκπληκτος έμεινα από την χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER, Στην συγκεκριμένη εκπομπή είχαν ως θέμα συζήτησης την παλαιά βαριά βιομηχανία που είχε η Ελλάδα. Στην εκπομπή είχανε καλέσει έναν κύριο ο οποίος είχε μαζί του ένα βιβλίο σχετικά με το θέμα που ήταν υπό συζήτηση.

Μερικά από τα πολλά πράγματα λοιπόν που είπανε εκεί ήτανε και το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάσθηκε στην Ελλάδα το 1974. Ήτανε σχετικά ένα μικρό αμάξι που έφερε μπαταρία. Η αντοχή της μπαταρίας ήτανε για απόσταση 100km και μέγιστη ταχύτητα 90km/h. Από αυτά τα δύο δεδομένα μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα οτι ο ελάχιστος χρόνος αποφόρτισης της μπαταρίας ήτανε t = x/u = 100km / 90km/h = 10/9 της ώρας ή 1.111 ώρες ή 67 min. Η μπαταρία του αμαξιού επαναφορτιζότανε με καλώδιο που συνδεόταν σε πρίζα οικιακής ΗΕ.  Επειδή μέσα στην πόλη σπάνια τρέχουμε με 90km/h αν βάλουμε 30km/h στον τύπο βγάζει 3.333 h ή 200 min.

Από τα υπόλοιπα που άκουσα ήτανε για βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων όπως ο Μαλκότσης και άλλες που δεν θυμάμαι,σε μερικές έχουνε απομείνει μερικά ερείπια. Στην Ελλάδα από το 1920 υπήρχε βιομηχανία κατασκευής ατμομηχανών,ακόμα υπήρχανε ποιο μετά και βιομηχανίες παραγωγής αμαξωμάτων λεωφορίων και μοτοσυκλετών. Ένας ανέφερε στην εκπομπή οτι στα παλιά ναυπηγεία της Σύροτ τα οποία έχουν κλείσει τώρα υπήρχανε τεχνοτροπίες κατασκευής πλοίων και γενικά πλωτών οχημάτων με αμιγώς ελληνική προέλευση τις οποίες πήρανε οι ξένοι από εμάς.

Στο τέλος της παρακολούθησης κατά την συζήτηση για τις αιτίες τις οποίες έκλεισαν αυτές οι βιομηχανίες όλοι αναφέρθηκαν στο πολιτικό σύστημα το οποίο με την σκανδαλώδη/δαιδαλώδη γραφειοκρατία του κατάφερε να συντρίψει και να εξαφανίσει από προσώπου Γής οτι κατάφεραν να κάνουν στην Ελλάδα οι ικανοί και πανέξυπνοι Έλληνες βιομήχανοι/εφευρέτες.


            Τώρα φάτε τα @@ του Δ.Ν.Τ. 

Wednesday 5 May 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΑΡΧΟΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Ξεφτιλίσατε μια ειρινική πορεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Αφαιρέσατε άδικα τέσσερεις ζωές χωρίς να έχετε το δικαίωμα,3 ανθρώπους και ένα έμβριο.

Ρεζιλέψατε την χώρα διεθνώς.

Προκαλέσατε τους πολίτες και κυρίως τους γονείς. 

ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ. ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΕΣΕΙΣ ΜΗΠΩς ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ. 

Saturday 1 May 2010

Η γιορτή της εργατικής πρωτομαγιάς και τα μπανάκια του Καραμανλή που μας έστειλε τον σφαγέα ΔΝΤ.

Πρίν 1 χρόνο είχα αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη στις ΗΠΑ σαν σήμερα. Ας αναφέρουμε τις πρώτες εορτές για την εργαστική πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Το κείμενο προέρχεται από τον παρακάτω σύνδεσμό  http://www.sansimera.gr/articles/256

Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη. Η 1η Μαΐου ήταν Σάββατο και εργάσιμη. Έτσι, επελέγη η Κυριακή 2 Μαΐου, για να έχει η γιορτή μαζικό χαρακτήρα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοσιαλιστής», που εξέδιδε ο Καλλέργης, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο πάνω από 2.000 σοσιαλιστές και εργαζόμενοι. Η «Εφημερίς» τους υπολόγισε μόνο σε 200 και σημείωνε σε άρθρο της: «Οι πλείστοι εξ αυτών ήσαν εργάται, ευπρεπώς κατά το πλείστον ενδεδυμένοι, με ερυθράς κονκάρδας επί της κομβιοδόχης, και πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι πρώτοι σοσιαλισταί εν Ελλάδι, και συνήλθον χθες εις το πρώτον αυτών εν Αθήναις συλλαλητήριον».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο είχε ως εξής:
«Συνελθόντες σήμερον την 2 Μαΐου, ημέραν Κυριακήν και ώραν 5 μ.μ. εν τω Αρχαίω Σταδίω, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μέλη του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» και υπό μισθόν πάσχοντες εψηφίσαμεν:
Α) Την Κυριακήν να κλείωσι τα καταστήματα, καθ' όλην την ημέραν, και οι πολίται ν' αναπαύωνται.
Β) Οι εργάται να εργάζωνται 8 ώρας την ημέραν.
Γ) Ν' απονέμηται σύνταξις εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους προς διατήρησιν εαυτών και της οικογενείας των.
Δ) Το συμβούλιον του «Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» να επιδώση το ψήφισμα εις την Βουλήν.»

Το ψήφισμα επεδόθη, τελικά, στον Πρόεδρο της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου 1893 από τον Σταύρο Καλλέργη. Ο πρωτοπόρος σοσιαλιστής ανήλθε στη συνέχεια στο δημοσιογραφικό θεωρείο και περίμενε με ανυπομονησία από τον Πρόεδρο της Βουλής να το εκφωνήσει. Αυτός κωλυσιεργούσε και «ησχολείτο εις την ανάγνωσιν ετέρων αναφορών προερχομένων εκ διαφόρων προσώπων και πραγματευομένων κατά το μάλλον και ήττον περί ανέμων και υδάτων», όπως έγραψε στον «Σοσιαλιστή».

Ο Καλλέργης διαμαρτυρήθηκε μεγαλοφώνως και με εντολή του Προέδρου συνελήφθη για διατάραξη της συνεδρίασης. Οι στρατιώτες της φρουράς, αφού τον κτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων τους, τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε επί διήμερο. Στην συνέχεια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών, τις οποίες εξέτισε στις φυλακές του Παλαιού Στρατώνα. Με τον περιπετειώδη αυτό τρόπο έληξε και τυπικά ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.
___________________________________________________________________________________

Την στιγμή που αρκετοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους και περιμένουνε όλοι να ακούσουνε τα βαριά μέτρα του διεθνούς νομισματικού ταμείου η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έφερε στο φώς αποκαλυπτικές φωτογραφίες με την καλοπέραση του πρώιν προθυπουργού κ. Καραμανλή στην παραλία ! Οι φωτογραφίες έγιναν download από εδώ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=67312







Τελικά πάχυνε αρκετά και δεν έφτασε το γυμναστήριο για να κάψει τις θερμίδες του.