Sunday 23 May 2010

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν αποτελούνε λύσεις για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΚΚΕ στην πραγματικότητα υποστηρίζουνε την πολιτική των επαγγελματικών σωματείων των διπλωματούχων ΑΕΙ η οποία είναι υπεύθυνη για την μη έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αρκετών τμημάτων ΤΕΙ για 26 χρόνια +.  Η πολιτική είναι οτι δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να μοιραστούνε κομμάτι της πίτας. Η πίτα ανήκει σε εμάς.

Φυσικά και έτσι χήμα δεν τολμάει κανένας της αριστεράς να το πεί διότι θα επέλθει η εκλογική συντριβή όποτε και αν γίνουνε εκλογές.

Στο παρακάτω κείμενο στον τομέα Δ.1 μπορούμε να δούμε τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και όχι μόνο. Το κείμενο βρίσκεται εδώ

http://www.kke.gr/paideia/oi_theseis_toy_kke_gia_thn_anotath_ekpaideysh?act=2&morf=1&tab=1

Επίσης το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τον νόμο του 2001 περί ανωτατοποίησης των ΤΕΙ αλλά κατηγορεί και την ΝΔ που δεν κατήργησε τον νόμο αυτόν. Καθώς για το ΚΚΕ η ανωτατοποίηση και η "εξίσωση" των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ έγινε κατ εντολή της ΕΕ. Η ανωτατοποίηση έπρεπε να γίνει και πολύ καλά έκανε η ΕΕ και μας την επέβαλε. Με την ανωτατοποίηση το 2001 όλοι έιχανε ελπίδες οτι θα προχωρήσει και η έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ,πράγμα που δεν έγινε τελικά.


Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ,το κόμα αυτό δεν έχει προβεί σε αναλυτικές θέσεις σχετικά με το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία βρίσκονται στο παρακάτω link

http://www.syriza.gr/theseis/koinoniko-kratos/oi-theseis-toy-syriza-gia-tin-paideia

Παρόλα αυτά όλοι ξέρουμε την στήριξη που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τέως προέδρου του ωστέ να εκλεγεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Αλαβάνος. Οι θέσεις του προέδρου του ΤΕΕ για τα ΤΕΙ γνωστές και κλασικές δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

Σε γενικές γραμμές το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούνε λύσεις για τα προβλήματα που έχει ο τόπος. Όχι φυσικά οτι αποτελούνε λύσεις τα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Αλλά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω κάτω γλύφουνε το σύστημα.
Η αριστερά πρέπει να βρεί νέους ή εναλλακτικούς τρόπους πάλης προώθησης και διεκδίκησης των θέσεων και αιτημάτων της αν θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της. Για αυτό το θέμα θα κάνω νεώτερη ανάρτηση στο blog μου.

No comments: