Monday 24 May 2010

Το ΤΕΕ θα πληρώσει την μη εξαίρεση του ΤΣΜΕΔΕ από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΔΝΤ η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν καταλαβαίνουν απο συντεχνιακές λογικές.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως τα ταμεία των δικηγόρων των μηχανικών των ιατρών και των δημοσιογράφων θα εξαιρεθούν από την περίφημη ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουμε σε τρία ταμεία (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ).

Σύμφωνα με είδηση από το site της ναυτεμπορικής η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να μην υπάρξει αυτή η εξαίρεση τελικά. Ποιο συγκεκριμένα:

Την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015, και όχι το 2018, πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς εξαιρέσεις, ζητούν Ε.Ε. και ΔΝΤ με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα (Ε.Ε. ΕΚΤ ΔΝΤ) ζητούν την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα:

- Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη

- Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων

- Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων

- Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1820266

Και εγώ έχω να πώ οτι πολύ καλά κάνουνε και ζητάνε να μην υπάρξει αυτή η εξαίρεση. Διότι το ΤΕΕ δεν επιτρέπει στους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ να εγγράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ που θα έπρεπε να ήταν το φυσικό τους ταμείο. Εκτός αυτού με αυτή την συντεχνιακή λογική το ΤΣΜΕΔΕ χάνει εισφορές και μέλη τις οποίες καρπώνεται το ΙΚΑ ή ο ΟΑΕΕ ταμεία τα οποία ζήτημα χρόνου είναι εαν θα καταρεύσουν. Το ΤΕΕ λοιπόν άφησε το ΤΣΜΕΔΕ αδύναμο καθώς όσο περισσότερα μέλη έχει κάποιο ταμείο τόσο μεγαλύτερες πιέσεις μπορεί να ασκήσει στα πολιτικά κόμματα. Τώρα λοιπόν θα υποστούνε τις συνέπιες της συντεχνιακής λογικής τους.

Δικαιολογίες του τύπου οτι τα ταμεία αυτά έχουνε μεγάλα αποθεματικά τα οποία θα εξανεμιστούνε με την ενοποίηση είναι δικαιολογίες δημοτικού για το ΔΝΤ.

4 comments:

ΤΣΜΕΔΕ said...

SYNTOMA ERXETAI H ORA SAS KAI THA PARETE TO MATHIMA SAS ANOITOI KAKOMATHIMENOI TEITZIDES TON 8000 MORIWN POU PIRATE TZAMPA PTYXIO KAI TO PEZETE MIXANIKOI. TA LEFTA TOY TSMEDE ANHKOUNE STOUS MIXANIKOUS KAI TO APOTHEMATIKO PROERXETAI APO TON IDROTA TON MIXANIKON,ESEIS DEN EISTAI MIXANIKOI KAI DEN PROKITE NA MPEITE STO TAMEIO MAS,KANTE DAIKO SAS H MINETE STA YPO KATAREYSH IKA KAI OAEE.

Anonymous said...

Ki opws leei kai o Georgiou "Nai Aggelikoula mou nai nai nai "
Ai pline ta podia sou re axriste

EnergyTechnology said...

"ΤΣΜΕΔΕ" αν δεν το πήρες πρέφα η δική σου ώρα έρχεται και όχι η δική μας. Επίσης το ΤΕΕ καταστρέφεται,έρχονται τα κολέγια να σας δώσουνε ένα καλό μάθημα.

Δες εδώ για την απόφαση του ΣτΕ να πάρει επαγγελματικά δικαιώματα διπλωματούχος μηχανικός απόφοιτος κολεγίου. Τον οποίον θα τον εγγράψει ως μέλος του το ΤΕΕ αναγκαστικά

http://news.kathimerini.gr/4dcgi_w_articles_ell_1_26/05/2010_402258

Δες εδώ τις κλάψες των επαγγελματικών συλλόγων που απειλούνε οτι θα καταθέσουνε τις επιστημονικές τους ταυτότητες. Ας τια καταθέσουνε λοιπόν.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1140653&lngDtrID=244

Στο ΔΝΤ και στην ΕΕ οι συντεχνιακές λογικές δεν παιρνάνε. Είστε τελειωμένοι πλέον.

ΑΑ ξέχασα και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Οι εισφορές υπέρ του ΤΕΕ στις μελέτες από πτυχιούχους ΤΕΙ τελειώσανε πλέον. Τρέμουνε τα κόκαλά σας αλλά φοβάστε να το πείτε δημόσια.

Όσον αφορά για το αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ δεν διαφωνώ οτι ανήκει στους μηχανικούς,αλλά αυτό τι σημαίνει δηλαδή? Οτι αν γίνουνε μέλη του πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ θα σας κλέψουμε τα λευτά? Μάλλον κάνεις λάθος. Αλλά έτσι κι'άλλιώς δεν θα υπάρχει το ΤΣΜΕΔΕ πλέον.

Όλοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ. Η εποχή των μεγάλων party τελείωσε ανεπιστρεπτί.

Anonymous said...

Σωστός φίλε ! Έτσι για να τα ακούει η Αγγελικούλα του ΤΣΜΕΔΕ