Wednesday 29 September 2010

Οι μάσκες έπεσαν για τις πραγματικές διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Από την στιγμή που η υπουργός παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε στο συμβούλιο των Δελφών οτι θα επανεξεταστούνε οι όροι Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και Πανεπιστήμιο. Αλλά και την αναφορά της οτι τα μισά περίπου ΤΕΙ θα φύγουν από την ανώτατη εκπαίδευση και μάλλον θα πάνε στην μεταδευτεροβάθμια/μεταλυκειακή εκπαίδευση,είναι αρκετά για να μας δώσουν να καταλάβουμε τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ΤΕΙ.

Το ΠΑΣΟΚ δρώντας σε συνεργασία με το ΤΕΕ με έναν πολύ έξυπνο τρόπο κοιτάει πως να αφανίσει τα ΤΕΙ και τους αποφοίτους τους. Λέω για συνεργάσια με το ΤΕΕ επειδή το κλείσιμο αρκετών ΤΕΙ όπως και συγχονεύσεις τμημάτων είναι απόψεις του ΤΕΕ.

Τώρα τα σενάρια που μπορεί να συμβούν μετά από αυτές τις αναφορές σχετικά με τα ΤΕΙ είναι πολλά. Ένα από αυτό είναι και η άποψη του ΤΕΕ οτι τα εναπομίναντα ΤΕΙ που δεν θα κλείσουνε θα συγχονευθούνε με τις πολυτεχνικές σχολές έτσι ώστε να πάψει να υπάρχει η τεχνολογική εκαπίδευση στην Ελλάδα.

Θα μπορούσαμε να πούμε και πάρα πολλά διαφορετικά σενάρια αλλά δεν έχει νόημα. Το συμπέρασμα είναι ένα. Οτι οι μάσκες έπεσαν πλέον και φάνηκαν οι πραγματικές διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ΤΕΙ.

1 comment:

Anonymous said...

Να πάνε να πνιγούν και στο Πασόκ και στο Τεε.