Tuesday 14 September 2010

Προκλητικές επιστολές έστειλε το ΤΕΕ στους υπουργούς να μην υπογράψουν τα Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΙ.

Για πολοστή φορά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με επιστολές του προς υπουργούς της κυβέρνησης ζητάει να μην προχωρήσουν στην υπογραφή των νέων Π.Δ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Και αυτή τη φορά διά του νέου του προέδρου Χρήστου Σπιρτζή. Τα ίδια και με τον πρώϊν πρόεδρο κ. Αλαβάνο θα κάνει και ο σημερινός πρόεδρος.

Το ΤΕΕ απέστειλε επιστολές τόσο στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , όσο και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτριο Ρέππα με τις οποίες ζητά την απόσυρση των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τις επιστολές θα βρείτε εδώ:

http://www.esos.gr/item/9157-epistoles-tou-tee-stous-ipourgous-na-min-ipograpsoun-ta-pd-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptixiouxon-ton-tei.html 

Εγώ έχω να πώ τα εξής. Το ΤΕΕ λέει και στις δύο επιστολές οτι χρειάζεται διάλογος από την μεριά της πολιτίας ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Το ΤΕΕ στην πραγματικότητα κοροϊδεύει όλο τον κόσμο ή δεν ξέρει τι του γίνεται διότι όταν διεξαγόταν η συζήτηση στα αρμόδια όργανα ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ για τα Π.Δ. το ΤΕΕ έβγαλε ανακοίνωση και αρνήθηκε την συμμετοχή του σε αυτόν τον διάλογο. Τώρα μας δουλεύει λέγοντας οτι δεν έγινε διάλογος.

Επίσης λέει οτι πάνε να βγάλουν επαγγελματικά δικαιώματα σε τμήματα ΤΕΙ που τα αντίστοιχα πολυτεχνικά δεν έχουν πάρει ακόμα δικαιώματα. Χεστίκαμε εμείς. Ωραία επιχειρήματα. Επειδή το ΤΕΕ δεν έκανε τίποτα για να πάρουν σωστά και σοβαρά κάτι ειδικότητες όπως Μηχανικών Περιβάλλοντος σημαίνει οτι δεν πρέπει να πάρουν δικαιώματα και οι απόφοιτοι μηχανικοί τεχνολογίας περιβάλλοντος των ΤΕΙ.

Όσο για μερικά άρθρα περί διευρυμένου ΤΕΕ κτλπ ας πηγαίναν στο συμβούλιο ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ να τα λέγανε εκεί. Τώρα αργίσανε.

Και τέλος τα κλασικά περί της ανάγκης για ύπαρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενικής βάσεως για τα θέματα των δικαιωμάτων που τα ακούμε εδώ και 30 χρόνια. Καταλάβαμε απολύτως τι θέλουνε,να μας κάνουν να περιμένουμε άλλα 30 χρόνια.

Επιβάλλεται καμία μα καμία οπισθοχώρηση από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείων στις συντεχνιακές πιέσεις. Άμα υπάρξει υποχώρηση τότε πράγματι το ΠΑΣΟΚ είναι οτι ήταν όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις εδώ και 30 χρόνια. 

No comments: