Monday 23 May 2011

Τι είναι αυτά που λέτε κε Πάρη Κουκουλόπουλε ? Να κλείσουν τα 2 μεγαλύτερα ΤΕΙ της χώρας προς ώφελος των τοπικών σας συμφερόντων ?

Την πρόταση να συρρικνωθούν και σταδιακά να κλείσουν τα ΤΕΙ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νόμου Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε το εργατικό κέντρο Κοζάνης και οι επαγγελματικοί φορείς της περιοχής, με αφορμή την "συνεχή υποβάθμιση της περιοχής από την πολιτεια" όπως δηλώνουν. Ο κ. Κουκουλόπουλος εστίασε στη μείωση των εισακτέων του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και επανέφερε την προ εξαετίας πρόταση του ως δήμαρχος Κοζάνης, "να κλείσουν τα ΤΕΙ Αθηνάς και Θεσσαλονίκης" αν το υπουργείο θέλει να μίλα για ενίσχυση της περιφέρειας.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νόμου Αλέκος Αθανασιάδης εστίασε στο θέμα της ΔΕΗ και επέμεινε ότι η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης κάθε άλλο πάρα κάλο θα κάνει στην περιοχή και "δεν πρεπει να το επιτρέψουμε να συμβεί" οπως είπε χαρακτηριστικά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3979.html 

Θα μας τρελάνουν τελείως ορισμένοι πολιτικοί. Να κλείσουν τα δύο μεγαλύτερα ΤΕΙ της χώρας το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ωστέ να "αναγκάσουν" φοιτητές αντί να δηλώνουν τα μεγάλα ΤΕΙ του λεκανοπαιδείου και της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν τα περιφεριακά ΤΕΙ.
Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί παράγοντες δρούν ως τοπικιστές έτσι ώστε να χάσουν κάποιες πόλεις κάτι που τους ανήκει και να το καρπωθούν άλλες. Και ναί το γεγονός οτι με αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ για την περιφεριακή ανάπτυξη δεν θα κάνει τίποτα το δέχομαι και έχει λογική, αλλά όχι να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο.
Πέραν του οτι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί αυτό, σε περίπτωση που γίνει ελάχιστο αποτέλεσμα θα επιφέρει. Σιγά μην σηκωθεί να φύγει ο φοιτητής στην επαρχία ή στην Κοζάνη για σπουδές σε ΤΕΙ και με πτυχίο χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, αντί να ταξιδέψει στο εξωτερικό να σπουδάσει με σχεδόν τα ίδια έξοδα και μετά να βρεί και καμιά δουλειά εκεί.
Οι απόψεις του κου Κουκουλόπουλου το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν την ροή συναλλάγματος από την Ελλάδα προς το εξωτερικό για τους φοιτητές που θα πάνε να σπουδάσουν έξω.  

1 comment:

Anonymous said...

eleos o anthropos, o klasikos ellinaras, ti me niazei emena gia tin ellada kai tis alles poleis, ego thelo sxolh stin polh moy gia na mazeftoun kafeteries barakia kai enoikiazomena dwmatia.