Thursday 31 October 2019

Παρέλαση, monty python και άλλα

Ένα μάτσο από νιάνιαρα είχε το θράσος να ξεφτιλίσει τον θεσμό της παρέλασης και την ημέρα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης. Σαν να μην φτάνει αυτό διαβάσαμε τα αστεία επιχειρήματά τους για εξουσίες μιλιταρισμούς στρατιωτάκια, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και πράσινα άλογα. Κατάλαβαν μέχρι και τα μπετά ότι τα παραπάνω άτομα αποτελούν άλλη μια δράκα αριστερούληδων και αναρχάδων που μοναδικός σκοπός τους είναι απλά να δώσουν στίγμα για να παρασύρουν την κοινωνία με το μέρος τους, να ωθήσουν εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που επειδή απλά είναι κατά των παρελάσεων ή ψάχνει πως να εκδηλώσει τα αριστερά, τα αντικαθεστωτικά και τα αντιεξουσιαστικά του ένστικτα, τώρα να τους θεωρήσει και επαναστάτες που θα αλλάξουν τον κόσμο. 
Όποιοι θέλουν να κάνουν καλλιτεχνική παρέμβαση να φτιάξουν μια ομάδα ηθοποιών ή καλλιτεχνών και να βρουν έναν χώρο κατάλληλο για την παρουσίαση των ενεργειών τους και των σκοπών τους. Η παρέλαση δεν είναι το κατάλληλο γεγονός και ο κατάλληλος χρόνος/χώρος για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις. 

Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια τις ημέρες των παρελάσεων να βλέπουμε τον κάθε αριστερούλη που θέλει να πάει να φωνάξει με το μεγάφωνο, να προκαλέσει σούσουρο και να τρέψει τα ΜΜΕ να ασχολούνται μαζί του. Η Ελλάδα και η κοινωνία δεν χρειάζεται κανέναν αφυπνιστή και κανέναν επαναστάτη της δεκάρας που νομίζει πως θα βελτιώσει την κατάσταση. Για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει ο καθένας να κάνει οτι μπορεί από μόνος του, με τις δυνάμεις του, και φυσικά κάτι που να έχει ουσία, όχι σαν τις γελοιότητες των κοριτσιών που τώρα το παίζουν και ιστορίες. Αν δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα τότε κλειδωθείτε στα σπίτια σας και πάρτε δρόμο γιατί όσα έχετε κάνει τόσα χρόνια και πολλά σας είναι.

No comments: