Wednesday 25 August 2010

Η κατάργηση της βάσης του 10 ξεφτιλίζει τα ΤΕΙ.

Με ένα σορό επιχειρήματα κατά των ΤΕΙ όπλισε τους διάφορους κύκλους των πανεπιστημίων η κατάργηση της βάσης του 10 από την υπουργό παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι βάσεις ανέβηκαν.
Το γεγονός όμως οτι σε ΤΕΙ της περιφέριας όπως στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στην Κοζάνη πέρασαν υποψήφιοι με 800 μόρια και 1000 μόρια δηλαδή βαθμολογίες του 0.8 και 1 που σημαίνει να παραδώσεις κενή κόλα στις εξετάσεις ήταν ξεφτίλα και προκάλεσε αρνητικά σχόλια από πανεπιστημιακούς κύκλους.

Η κυρία Έλλη Τριανταφύλλου που μιλούσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ TV ανέφερε προσβλητικά σχόλια για τους πτυχιούχους λογιστικής των ΤΕΙ καθώς ρώτησε ποιος θα προσλάβει σήμερα έναν λογιστή από ΤΕΙ χωρίς να δοκιμάσει την γνώση του. Ακόμα ένας καλεσμένος σε πρωϊνή εκπομπή έλεγε οτι το αντικείμενο μερικών τμημάτων ΤΕΙ είναι κυριολεκτικά της πλάκας που θα μπορούσε να το είχε κάποια σχολή μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή ΕΠΑΛ.

Μπράβο στο υπουργείο παιδείας που ξεφτίλισε τα ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Και μετά λένε οι γονείς οτι τα ΤΕΙ δεν αξίζουν κτλπ. Όχι οτι δεν ήταν από παλιότερα υποβαθμισμένα αλλά το ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε λανθασμένες κινήσεις στην παιδεία. Ακόμα δεν μάθαμε τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

1 comment:

Anonymous said...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ