Thursday 19 August 2010

Άγριο ξύλο στον φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - Σερβία.

Πραγματικά απίστευτα πράγματα συνέβησαν πρίν λίγες ώρες στον φιλικό αγώνα Ελλάδα - Σερβία για το τουρνουά Ακρόπολις και την προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το mudobasket της Τουρκίας. Τον αγώνα τον έδειχνε η ΕΤ1.

Είναι το ποιό άγριο ξύλο που έχει πέσει ποτέ σε εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας. Το προηγούμενο ήταν στο eurobasket της Τουρκίας όταν στον αγώνα Ελλάδα - Βοσνία ερζεγοβίνη το 2001 ή το 2002 ο Αλβέρτης έδωσε μπουνιά σε κάποιο παίκτη της Βοσνίας επειδή δεν του άφηνε χώρο να περάσει την μπάλα και του έκλεινε με "κάπως" προκλητικό τρόπο τον διάδρομο.

Σύντομη περιγραφή της κατάστασης.

Αυτή την φορά η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για κάποια αφορμή που δε γνωρίζω ο Φώτσης πήγε στον Τεόντοσιτς για να του ζητήσει τον λόγο. Ο Τεόντοσιτς έδωσε μπουνιά στον Φώτση και ο Φώτσης με την σειρά του έφτυσε τον Τεόντοσιτς. Ανάμεσά τους ήταν ο διαιτητής και ένας παίκτης της εθνικής μας. Αμέσως μετά όρμιξαν όλοι και έγινε μπάχαλο. Το γήπεδο μεταράπηκε σε ρίνγκ για ξύλο χωρίς κανονισμούς ! Μετά από ένα λεπτό ξύλου στο τέλος ο Τεόντοσιτς έφυγε από το πλήθος και ο Κρίστιτς που εκείνη την στιγμή ήταν στο μπυυλούκι μέσα και είχε συμπλοκή με κάποιους το έβαλε στα πόδια επειδή τον πήρε στο κυνήγι ο Σκορτσιανίτης. Ο Μπουρούσης πήγε μπροστά του επειδή παίκτες της εθνικής μας ερχόντουσαν προς τον Κρίστιτς. Ο Κρίστιτς απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο και μετά πήρε μια καρέκλα και την πέταξε επάνω στον Μπουρούση. Ο Μπουρούσης έβαλε τα χέρια του αλλά δεν στάθηκε δυνατό να εμποδίση την καρέκλα να πέσει επάνω του και να τον τραυματίσει. Ο Μπορούσης χτύπησε άσχημα στο κεφάλι και έτρεχαν άιματα.

Πραγματικά τα επεισόδια που έγιναν ξεφτυλίζουνε το μπάσκετ. Πρέπει άμεσα η FIBA και όλοι οι αρμόδιοι να επιβληθούν με βαριές κυρώσεις τόσο για τους παίκτες της Σερβίας που προκάλεσαν τα επεισόδια όσο και για τον Φώτση που έφτυσε τον Τεόντοσιτς.

Παρακάτων δύο video που δείχνουν τα επεισόδια.

No comments: