Wednesday 18 August 2010

Άρχισαν τις γκρίνιες και οι τοπογράφοι μηχανικοί για τα προσχέδια ΠΔ/των των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.

Παρακάτω είναι η ανακοίνωση που έβγαλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ),για τα προσχέδια των προεδρικών διαταγμάτων των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ που ο υφυπουργός παιδείας κος Πανάρετος είπε οτι μέχρι Σεπτέμβρη θα έχουν εκδοθεί.

http://www.psdatm.gr/psdatm/docs/announcements/315_ΑΠΟΨΕΙΣ_ΓΙΑ_ΤΑ_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ_ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ_ΤΩΝ_ΤΕΙ.pdf

Για πολλοστή φορά βλέπουμε να προσπαθούνε να εμποδίσουνε την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον διάλογο. Από το 1983 που ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ όλοι τον διάλογο επικαλούνται και ποτέ δεν βγήκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου. Αφήστε λοιπόν τους διαλόγους,αρκετά σας κάναμε την χάρη και υπομέναμε τόσα χρόνια. Και αμα δεν ξεκίνησε καμία πολιτική ηγεσία διάλογο με το ΤΕΕ επί τόσα χρόνια είναι δικό τους το πρόβλημα και όχι δικό μας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν λήξει πλέον και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Βαρεθήκαμε την καραμέλα των 5ετών σπουδών στις πολυτεχνικές σχολές. Για πείτε μας τι θα γίνει με τα κολλέγια με 3 χρόνια σπουδών που θα γίνονται ισότιμοι με τους διπλωματούχους μηχανικούς. Και μην ακούσω για εμπειρία στο εξωτερικό και κουραφέξαλα,διότι άμα πτυχιούχος ΤΕΙ με 3ετή εμπειρία στο εξωτερικό έρθει στην Ελλάδα για να γραφτεί στο ΤΕΕ δεν θα τον δεχτεί το ΤΕΕ. Και επίσης οι σπουδές στα ΤΕΙ δεν είναι 3 ή 4 χρόνια όπως λέτε αλλά 4 χρόνια.

Σταματήστε να παίζετε το γνωστό τροπάριο του ΤΕΕ επί τόσα χρόνια. Άμα τα ΤΕΙ δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα μέχρι Σεπτέμβρη θα κλείσουνε και θα δημιουργήσουν σε χιλιάδες φοιτητές και τους γονείς τους επιπλέον σύγχηση μαζί με τα προβλήματα που έχουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το πολιτικό κόστος θα είναι τέτοιο που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει. Αρκετά ανεχτήκαμε την ανάμιξή σας σε αυτά τα θέματα.

Έρχονται δικαιώματα των ΤΕΙ,άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων,κατάργηση ΤΣΜΕΔΕ και κολλέγια. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πλέον.

No comments: