Tuesday 22 December 2015

Μερίδιο στην καναδική παραγωγό ουρανίου Fission Uranium θέλει να αποκτήσει η Κίνα

Η Κίνα σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδιο στη Fission Uranium, ενώ τα σχέδιά της περιλαμβάνουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να αγοράζει μέχρι και το 35% της ετήσιας παραγωγής ουράνιου της καναδικής εταιρίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η CGN Mining, μια μονάδα της κρατικής China General Nuclear Power, θα επενδύσει 59 εκατ. δολάρια για μερίδιο 19,99% στη Fission.

Η συμφωνία «δίνει στην αγορά την ένδειξη πως η Κίνα εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένη στην πυρηνική ενέργεια, καθώς συνεχίζει να προσθέτει επενδύσεις στο ουράνιο ως καύσιμο, παρά τις κακές επιδόσεις της οικονομίας παγκοσμίως», τόνισε ο Rob Chang, επικεφαλής στον τομέα μετάλλων και εξόρυξης Καναδά στην Cantor Fitzgerald. «Αυτή είναι η πρώτη επίσημη ανάμιξη της Κίνας στον Καναδά, το οποίο σηματοδοτεί μια αποχώρηση από τις περισσότερες επενδύσεις για εφοδιασμό ουρανίου, που υπήρχαν κυρίως στα λιγότερα σταθεροποιημένα αφρικανικά κράτη», συμπλήρωσε.
Η Κίνα στοχεύει σε παραγωγική ικανότητα 58 γιγαβάτ μέχρι το 2020. Από τους 64 αντιδραστήρες που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, οι 21 είναι στη χώρα, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. «Η Κίνα βρίσκεται μακράν στην κορυφή των νέων εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας», ανέφερε στέλεχος της Υπηρεσίας, προσθέτοντας πως η χώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πυρηνική βιομηχανία».
 
http://energypress.gr/news/meridio-stin-kanadiki-paragogo-oyranioy-fission-uranium-thelei-na-apoktisei-i-kina

No comments: