Thursday 2 May 2013

Η προπαγάνδα κατά του Χριστιανισμού και της εκκλησίας δεν θα περάσει

Πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία αυτών των ημερών και διαλαλούν διάφορα επιχειρήματα κατά του Ιησού Χριστού και της εκκλησίας για να πειράξουν τον κόσμο. Μόνο που αυτά τα επιχειρήματα στην πλειοψηφία τους δεν είναι επιχειρήματα ενός ανθρώπου αλλα προπαγάνδες οι οποίες αναπαράγονται από πολλές πηγές στην καθημερινότητα και επειδή λοιπόν κάποιοι δεν καταφέρνουν να βλάψουν τον χριστιανισμό, αναπαράγουν τις προπαγάνδες αυτές πιστεύοντας οτι θα στρέψουν τους πιστούς κατά της διδασκαλίας του Ιησού και θα αλλάξουν την γνώμη των πιστών.

Οι συμπεριφορές αυτές συγκλίνουν με την δράση του διαβόλου στο ευαγγέλιο, όπου ο διάβολος προσπαθεί να πειράξει τον Ιησού για να τον υποτάξει σε αυτόν με τον ψευδή λόγο του. Στους περισσότερους που δεν πιστεύουν στον θεό και χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα ή το στίγμα αρχίζουν και διαλαλούν την προπαγάνδα, συμβαίνουν δύο πράγματα κατά κύριο λόγο, είτε δεν έχουν διαβάσει το ευαγγέλιο είτε είναι εγωιστές και ξερόλες, έτσι κατ΄αυτόν τον τρόπο νομίζουν οτι με το να μην πιστεύουν στον θεό, τους κάνει να ανήκουν σε μια τάξη ανθρώπων μικρού πλήθους στον πλανήτη οι οποίοι κατέχουν δήθεν την πραγματική αλήθεια διότι έχουν κάνει δήθεν περισσότερη αναζήτηση για τα περί ύπαρξης του θεού. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο είναι προβληματικά αφού δεν προάγουν την ταπεινοφροσύνη αλλά τον ατομισμό μέσω της επιμονής και της πρόκλησης αυτές τις μέρες οτι η πίστη του κόσμου πρέπει να αλλάξει δια της βίας, γι΄αυτό αναφέρθηκα πρίν οτι μιλάμε για συμπεριφορά που συγκλίνει με αυτή την διαβόλου.

Τι είναι όμως αυτή η προπαγάνδα που αναφέρθηκα γενικώς πολλές φορές;

Προπαγάνδα Νο.1. Ανάμιξη της διδασκαλίας του Ιησού με τα προβλήματα της εκκλησίας.

Είναι η τακτική των προπαγανδιστών να επιχειρούν να συμπλέκουν τα προβλήματα της εκκλησίας με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και μετά να μας παρουσιάζουν ως συμπέρασμα οτι δεν πρέπει να πιστεύουμε στον Χριστό και τον θεό επειδή η εκκλησία π.χ δεν πληρώνει τους φόρους της και είναι διεφθαρμένη.
Η εκκλησία είναι ένας θεσμός που η διαχείρισή της υπόκειται σε ένα σύστημα διοίκησης όπως π.χ η διοίκηση ενός νομικού προσώπου ή η δημόσια διοίκηση. Κατά το ευαγγέλιο ο άνθρωπος είναι σαρκικό δημιούργημα που υπόκειται σε πολλές ατέλειες και σε πειρασμούς, κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, το μόνο πράγμα που είναι απειροτέλειο και άφθαρτο είναι το άγιο πνεύμα και ο θεός. Έτσι λοιπόν επειδή η διαχείριση της εκκλησίας βρίσκεται υπό τον ανθρώπινο παράγοντα τότε και η ίδια η εκκλησία δεν ειναι δυνατόν να είναι άφθαρτη και τέλεια. Η διδασκαλία του Ιησού Χριστού έτσι όπως την εδίδαξε σταλμένος από τον πατέρα δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησιαστική περιουσία και τα προβλήματα της εκκλησίας.

Η εκκλησία ήταν ο μοναδικός θεσμός ο οποίος διαφύλαξε την ελληνική γλώσσα και γραμματεία κατά τα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η διαφύλαξη έγινε μέσω της διδασκαλίας της αγίας γραφής στους έλληνες χριστιανούς από γενιά σε γενιά αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν σχολεία και εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκκλησία μας έσωσε από την σαρωτική επιβολή του Ισλάμ και μας άφησε μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά η οποία δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η εκκλησία. Η εκκλησία σε αρκετές περιπτώσεις εκτελεί φιλανθρωπικό έργο και βοηθάει τους φτωχούς. Σαν θεσμό λοιπόν δεν μπορούμε να την εκμηδενίσουμε σε καμία περίπτωση. Το οτι υπάρχουν προβλήματα όντως υπάρχουν.

Προπαγάνδα Νο.2. Ο κόσμος έχει προβλήματα συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, θάνατοι.

Τα προβλήματα αυτά συμβαίνουν στον κόσμο επειδή όπως γράφει και το ευαγγέλιο είμαστε ένας κόσμος που υπόκειται σε ατέλειες, υποπέφτουμε σε πειρασμούς και γενικά είμαστε όλοι φθαρτά υλικά. Το μόνο πράγμα που είναι άφθαρτο είναι το άγιο πνεύμα το οποίο είναι σε όλους μέσα μας. Υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων η οποία θα βρίσει το άγιο πνεύμα, αυτοί θα τιμωρηθούν. Επίσης πρέπει να ξέρουμε για ποιόν λόγο και γιατί προσευχόμαστε στον θεό, ο θεός δεν μας υπόσχεται την εξασφάλιση υλικών αγαθών και απολαύσεων αλλά πνευματικών αγαθών, το τραγικότερο λάθος πολλών ανθρώπων είναι οτι προσεύχονται στον θεό για να αποκτήσουν κάτι που μπορεί να μην το έχει ο διπλανός του και ο συμπολίτης τους έτσι αυτόματα η προσευχή γίνεται για πλεονεκτικούς και ατομικιστικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το πότε θα επέμβει ο θεός το αποφασίζει αυτός και σε καμία περίπτωση το οτι προσεύχεται κάποιος δεν σημαίνει de facto οτι θα τον βοηθήσει ο θεός, αυτό είναι μια παρανόηση-παράφραση που προκύπτει.

Προπαγάνδα Νο.3. Οι θρησκίες έχουν φέρει τους περισσότερους νεκρούς και δυστυχίες στον κόσμο.

Λάθος. Οι περισσότεροι νεκροί στον κόσμο είναι εξαιτίας πολέμων οι οποίοι έγιναν για οικονομικούς επεκτατικούς και ιμπεριαλιστικούς λόγους. Σίγουρα υπήρξαν σφαγές και θάνατοι εξαιτίας θρησκευτικών λόγων αλλά όχι τόσοι όσο στους πολέμους. Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι είναι έμφυτη. Δεν υπάρχει χώρα και λαός στον πλανήτη που να μην πιστεύει σε κάτι, έτσι λοιπόν αν δεν υπήρχε ο χρστιανισμός θα είμασταν στην Ελλάδα είτε μουσουλμάνοι είτε δωδεκαθεϊστές είτε κάτι άλλο, άθεοι όμως δεν θα είμασταν. Επίσης δεν φταίει καμία θρησκευτική διδασκαλία ανά τον κόσμο για τέτοιες σφαγές, αυτοί που φταίνε είναι τα μέλη των εκάστοτε εξουσιών σε κάθε χώρα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πίστη σε κάποια θρησκεία για την παρέλκυση μαζών και την ισχυροποίηση της εξουσίας τους.

Προπαγάνδα Νο.4. Εκκλησία vs επιστήμης κτλ.

Η εκκλησία δεν είναι κατά της γνώσης και των επιστημών, είναι όμως κατά εκείνων των ανθρώπων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις γνώσεις για την παραγωγή τεχνολογίας που περιορίζει την ελευθερία των ανθρώπων και που δεν ωφελεί τους πολλούς αλλά ωφελεί τους λίγους και μερικούς πονηρούς εγκεφάλους.

Προπαγάνδα Νο.5. Δικαιώματα ομοφυλόφιλων κτλ.

Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της χωρίς να προσπαθεί να την επιβάλει σε κανέναν. Το αν η κοινωνία θέλει ή δεν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις αυτές είναι δικό της θέμα και θέμα του καθενός μας. Δεν μπορούμε να λέμε οτι η εκκλησία εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους στα δικαιώματά τους, αυτό είναι καθαρά πολιτικό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση λέμε ναί στα μετριοπαθή και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, λέμε όχι στην αναπαραγωγή της άθλιας προπαγάνδας που ορισμένοι πονηροί υπό την επίδραση του διαβόλου βρίσκουν και αναπαράγουν αυτές τις μέρες ενώ υπάρχουν άλλες 350 μέρες όλο το έτος για να πούν αυτά που θέλουν.

No comments: