Tuesday 14 May 2013

Η Schneider Electric Παρουσιάζει το Efficiency Quotient

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, παρουσίασε ένα νέο εργαλείο, το online ερωτηματολόγιο Efficiency Quotient, το οποίο μπορεί, εύκολα και γρήγορα, να προσφέρει στους πελάτες της Schneider Electric μία εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την ενέργεια στις υποδομές τους, και παράλληλα να τους προτείνει συγκεκριμένα βήματα ώστε να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού που διαθέτουν.

Tο Efficiency Quotient (Δείκτης Αποδοτικότητας) επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν κάποιες αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των υποδομών τους. Μόλις ολοκληρώσουν τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο, οι πελάτες “βαθμολογούνται”, σε μία κλίμακα από 1 έως 5, και συγκρίνονται με άλλους χρήστες με τους οποίους έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως υπεύθυνους κτιριακών εγκαταστάσεων, data centers ή βιομηχανικών χώρων, και υπεύθυνους ενεργειακής διαχείρισης.

Με βάση αυτή τη βαθμολογία, η Schneider Electric στη συνέχεια, τους προτείνει και τους δίνει πρόσβαση στη σχετική βιβλιογραφία, συνδέσμους στο Ίντερνετ και άλλα εργαλεία, ώστε να τους βοηθήσει στη διαδικασία βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών τους. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στον διευθύνοντα σύμβουλο μιας επιχείρησης να υπολογίσει το Δείκτη Αποδοτικότητάς της και να ενθαρρύνει τα αρμόδια στελέχη του να συμμετάσχουν στην έρευνα.

“Η εξοικονόμηση χρημάτων, η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και η πιο οικολογική λειτουργία αποτελούν βασικούς στόχους για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, σήμερα” δήλωσε ο κ. Aaron Davis, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Schneider Electric. “ Tο Efficiency Quotient βοηθά εταιρείες του Fortune 1000 να το πετύχουν, προσφέροντάς τους έναν απλό τρόπο που τους επιτρέπει να καταλάβουν σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε σχέση με άλλους οργανισμούς, και παράλληλα τους δείχνει μερικά απλά βήματα, ώστε να μειώσουν το κόστος ενέργειας και να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού τους.”

 
Σύγχρονα εργαλεία βοηθούν τους πελάτες να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση και διαχείριση των υποδομών τους


Το 2009 η Schneider Electric παρουσίασε το Energy University , μία online πλατφόρμα η οποία μέσω 150 εξειδικευμένων προγραμμάτων προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 12 γλώσσες και την οποία χρησιμοποιούν ήδη περισσότεροι από 130.000 επαγγελματίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Schneider Electric, για το Energy University, συνεργάζεται με επαγγελματικές ενώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο να παρέχει συνεχή επιμόρφωση για θέματα ενεργειακής διαχείρισης και πλέον είναι σε θέση να προσφέρει την πιστοποίηση Professional Energy Manager ( PEM ), σε συνεργασία με το Institute of Energy Professionals, το οποίο χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο χώρο των επαγγελματιών της ενέργειας.

“Από τις πλήρεις αξιολογήσεις και τις συγκρίσεις που μπορούμε να κάνουμε με το Efficiency Quotient, μέχρι την εκπαίδευση και την επιμόρφωση που προσφέρει το Energy University, στη Schneider Electric συνεχίζουμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά στην παροχή, προς τους πελάτες μας αλλά και προς το σύνολο του κλάδου, των εργαλείων εκείνων που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης και της απόδοσης των υποδομών,” κατέληξε ο κ. Davis.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο ‘ Efficiency Quotient’, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www . schneider - electric . com / efficiency - quotient, ενώ για το Energy University μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www .myenergyuniversity .com.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=69763

No comments: