Monday 20 May 2013

Έρχεται πάλι στην Αθήνα ο Αλεξέι Μίλερ της Gazprom

Στην Αθήνα θα βρεθεί και πάλι αύριο, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο ισχυρός άνδρας της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έχουν ήδη φτάσει στην Αθήνα στελέχη της Ρωσικής εταιρείας και άνδρες της ασφάλειάς του, και αύριο το πρωί θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο ίδιος ο κ. Μίλερ, επιστρέφοντας στη Μόσχα από άλλο ταξίδι του.
Στην Αθήνα θα έχει συναντήσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικά για το θέμα του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ. Η Ρωσική εταιρεία θεωρεί ότι δεν έχουν κλείσει τα θέματα που είχε θέσει ως προαπαιτούμενα για να «κατέβει» στο διαγωνισμό. Επιζητά λοιπόν διασφαλίσεις με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πριν καταθέσει δεσμευτική προσφορά. Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένη να «τινάξει στον αέρα το διαγωνισμό» (και αυτό θα συμβεί εάν δεν προσέλθει, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος) στο βαθμό που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά της.

Τα δύο θέματα «αγκάθια» είναι η διασφάλιση για την αποπληρωμή των χρεών, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων, που έχουν ιδιώτες προς τη ΔΕΠΑ και για τη δυνατότητα να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή του πλειοδότη στην περίπτωση που υπάρξει κώλυμα από «τρίτες δυνάμεις», δηλαδή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.energypress.gr/news/Sthn-Athhna-kai-to-Maximoy-xana-o-Miler-ths-Gazprom

No comments: