Friday 30 August 2013

Μέσω επενδυτικού το υδροηλεκτρικό φράγμα στα Γρεβενά

Με κονδύλια του νεόυ επενδυτικού νόμου ενισχύεται η επένδυση κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία, "Καραγιώργος ΑΤΕ", παρέλαβε σήμερα την επιταγή πληρωμής της προκαταβολής της επιχορήγησης. Την επιταγή παρέδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και είναι η τέταρτη κατά σειρά, που δίδεται σε βορειοελλαδική εταιρεία, μετά την έγκριση του επενδυτικού της σχεδίου και την ένταξή του στο νέο επενδυτικό νόμο.


"Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του, συνεχίζει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τους φακέλους με τις προτάσεις των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν καταθέσει επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να δίνει τις απαιτούμενες προκαταβολές για να ξεκινούν επενδύσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη" σημείωσε ο κ. Καράογλου.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, διότι "με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείται ο ελληνικός φυσικός πλούτος και βεβαίως δημιουργείται άλλη μια επιχείρηση, σε μια περιοχή της Ελλάδος όπου δυστυχώς καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας".
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λεωνίδας Καραγιώργος ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης για τη συνεργασία και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή στην επένδυση απασχολούνται περίπου 60 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην άνεργοι.

http://www.energypress.gr/news/Mesw-ependytikoy-to-ydrohlektriko-fragma-sta-Grebena

No comments: