Thursday 24 November 2011

Big Solar: ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό επί οροφής στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και διασύνδεση του φωτοβολταϊκού συστήματος των 2ΜW στη βιομηχανική στέγη της Μπήτρος Μεταλλουργική που υλοποίησε η Big Solar Α.Ε.

Το εν λόγω έργο, ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός επί οροφής στην Ελλάδα, αποτελεί μια επένδυση της τάξης των 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από την EFG Eurobank. Τα έσοδα της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας, εκτιμάται ότι θα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Σημαντική επίσης θα είναι και η συμβολή του έργου στην προστασία του περιβάλλοντος, μια και σε ετήσια βάση θα επιτυγχάνεται η μείωση της εκπομπής περίπου 5 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία του συστήματος, ενώ την ίδια περίοδο θα παράγονται περίπου 2.700 ΜWh ενέργειας – ικανές να τροφοδοτήσουν 562 νοικοκυριά.

Όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου, επιλέχθηκε από την Big Solar εξοπλισμός και υπηρεσίες καταξιωμένων εταιρειών, όπως: 10.278 φ/β πλαίσια (panels) της ReneSola, αντιστροφέας (inverter) ο Sinvert PVS 2000 της Siemens η οποία διεκπεραίωσε και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, και βάσεις στήριξης αλουμινίου της εταιρείας Schletter.

Τεχνικός σύμβουλος της Big Solar ήταν η LDK Consultants, ενώ την τοποθέτηση των πλαισίων και των βάσεων ανέλαβε η ΝΟΕ Α.Ε.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του φ/β σταθμού στη στέγη της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ, ο κος Γιάννης Μπήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΠΗΤΡΟΣ και Πρόεδρος της Big SolarΑ.Ε., δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου επισφραγίζει τη δυναμική παρουσία του Ομίλου και της Big Solarστην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών.

Μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2011, ο Όμιλος θα διαθέτει νέο χαρτοφυλάκιο εν λειτουργία φωτοωολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 10MW περίπου, ενώ άλλα 15MW βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, η BIGSOLAR έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση εμπορίας panels και inverters.

Τα 65 χρόνια της επιχειρηματικής ιστορίας μας, εγγυάται στους συνεργάτες μας, εγκαταστάτες και επενδυτές, ότι θα είμαστε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής εκμετάλλευσης των έργων τους για να τους βοηθήσουμε στη μεγιστοποίηση των αποδόσεών τους».

http://www.econews.gr/2011/11/24/fotovoltaika-orofi-bigsolar/

No comments: