Saturday 12 November 2011

Συνεχίζεται ακάθεκτη η 'φωτοβολταϊκή' ανάπτυξη της Ουκρανίας

Μόλις μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του έργου των 80 μεγαβάτ (MW) στην Ουκρανία, η Activ Solar πρόσθεσε στα έργα ηλιακής ενέργειας της χώρας την κατασκευή μιας μονάδας 20 μεγαβάτ (MW) στον ήδη υπάρχοντα ηλιακό σταθμό στο Perovo ολοκληρώνοντας έτσι την 2η φάση του συγκεκριμένου έργου.

Η Activ Solar δεν έχει ακόμα αποκαλύψει το πλήρες μέγεθος της μονάδας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Perovo στην χερσόνησο της Κριμαίας. Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης η συνολική ικανότητα παραγωγής ενέργειας ανέρχεται σε 40 μεγαβάτ MW. Οι δύο πρώτες φάσεις της ανάπτυξης έχουν δει πάνω από 176.000 μονοκρυσταλλικές και πολυκρυσταλλικές φωτοβολταϊκές μονάδες και 60 κεντρικούς σταθμούς μετατροπής που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, επιτρέποντας στον ηλιακό σταθμό του Perovo να παράγει πάνω από 53.000 μιλιβατώρες ( MWh) ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activ Solar Kaveh Ertefai δήλωσε:

Το έργο Perovo αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της σημαντικής δέσμευσης Activ Solar στην ανάπτυξη της ηλιακής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών στην Ουκρανία.

Οι προμηθευτές εξοπλισμού, οι εταιρείες καθώς και όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς των έργων που κατασκευάζονται έχουν δημιουργήσει πάνω από 500 θέσεις εργασίας μόνιμης και μερικής απασχόλησης στην περιοχή.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Συνεχίζεται_ακάθεκτη_η_φωτοβολταϊκή_ανά πτυξη_τ ης _Ουκρανίας

No comments: