Thursday 17 November 2011

Επενδύει στην ενέργεια με Ισραήλ η Εκκλησία της Κύπρου – «Δώρο Θεού» οι υδρογονάνθρακες

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που μετέβη στο Κατάρ (διαβάστε εδώ) για να συζητήσει το ενδεχόμενο ενεργειακών επενδύσεων σε εκτάσεις της Εκκλησίας, τον ίδιο δρόμο προτίθεται να ακολουθήσει και ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στην κυπριακή ιστοσελίδα StockWatch, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως είναι έτοιμος να διαθέσει τις μεγάλες εκτάσεις γης που διαθέτει η κυπριακή εκκλησία σε ενεργειακά projects ισραηλινών εταιρειών.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος χαραλτηρίζει την εν λόγω επιλογή αναγκαία δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας και της αστάθειας που χαρακτηρίζει την τουριστική βιομηχανία.

«Ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου πρότειναν να αγοράσουν γη από την Εκκλησία. Μας προτείνουν μεγάλη συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο και η πρόταση αυτή μας ενδιαφέρει», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος και αποκαλύπτει πως θα μεταβεί το επόμενο έτος στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της χώρας Σιμόν Πέρες.

Η “στροφή” της κυπριακής εκκλησίας στην ενέργεια οφείλεται στην κρίση, σύμφωνα με τον Κύπριο Αρχιεπίσκοπο, καθώς η Εκκλησία της Μεγαλονήσου “χάνει τα τελευταία χρόνια €20 εκ. ετησίως, γεγονός το οποίο πλήττει τις πνευματικές δραστηριότητες”.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος χαρακτηρίζει «δώρο Θεού το φυσικό αέριο» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τονίζει πως η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί το ζήτημα με πολύ προσοχή κτίζοντας τις απαραίτητες συμμαχίες με χώρες της ΕΕ και τη Ρωσία.

http://www.econews.gr/2011/11/16/kypros-arxiepiskopos-energeia-ependyseis/

No comments: