Wednesday 2 November 2011

Μείωση του κόστους σύνδεσης των αγροτικών φωτοβολταϊκών ζητά η ΕΑΣ Λιβαδειάς

«Ζητούμε την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης…» αναφέρει σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ κ. Γιώργος Ανέστης, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ύψος των όρων σύνδεσης Φ/Β σταθμών για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ξεπερνά ακόμη και τις 40.000 Ευρώ, λόγω δαπάνης αναβάθμισης του δικτύου η οποία επιβαρύνει τους αγρότες.

Προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημά τους αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες επένδυσης για όλους τους αγρότες-μέλη της, η Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς ζητά την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης.

Παράλληλα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της έλλειψης δυνατότητας χρηματοδότησης από τις τράπεζες των ενδιαφερομένων επενδυτών φωτοβολταϊκών, ζητά εξάμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των όρων σύνδεσης από την πλευρά των αγροτών

Την επιστολή αυτή η ΕΑΣ Λιβαδειάς κοινοποιεί και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας και στην Διοίκηση της Τ.Υ. ΔΕΗ Λιβαδειάς.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/meiosi-tou-kostous-sindesis-ton-agrotikon-fotoboltaikon-zita-i-eas-libadeias.html

No comments: