Monday 7 November 2011

Αντιδρά ο ΣΕΦ για το νομοσχέδιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Την πλήρη αντίθεσή τους με τις επιχειρούμενες αλλαγές του σχεδίου υπουργικής απόφασης του ΥΠΕΚΑ που αφορά στην κατάταξη έργων και δραστηριοτήτων στις κατηγορίες του νόμου 4014/2011 για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους προς το υπουργείο: «Με βάση την πρόταση αυτή, ένας φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος λίγο πάνω από 500 kW (κιλοβάτ) κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία (Α2) με ρυπογόνους σταθμούς ορυκτών καυσίμων ισχύος εκατοντάδων μεγαβάτ, ενώ οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί άνω των 10 MW είναι στην ίδια κατηγορία (Α1) με τα πυρηνικά εργοστάσια!». Πρόταση των μελών του Συνδέσμου είναι όλοι οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος άνω των 500 kW και μέχρι 10 MW να καταταχθούν στη Β’ Κατηγορία, οι δε σταθμοί ισχύος μεγαλύτερης των 10 MW στην Α2 Κατηγορία.

«Αν εφαρμοστεί η ΥΑ ως έχει στο σημερινό σχέδιο, όχι μόνο δεν θα απαλλαγούμε από τη μάστιγα της γραφειοκρατίας, αλλά θα οδηγηθούμε σε ένα τέλμα με χιλιάδες φακέλους έργων να λιμνάζουν στη μέγγενη που οδήγησε τη χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Παρακαλούμε για τις άμεσες διορθωτικές κινήσεις σας», καταλήγει η επιστολή.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/2a91b4ab-8e58-4c35-8162-d8f6d11abcd2

No comments: