Saturday 5 November 2011

Διαφοροποίηση με Επενδύσεις στις ΑΠΕ για τον Όμιλο Μυτιληναίου

Στα 1.200 MW ανέρχεται πλέον η ισχύς και των τριών μονάδων του ομίλου Μυτιληναίου μετά την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας Κόρινθος Power. Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει κατά 65% στον όμιλο Μυτιληναίου και 35% στον όμιλο της Motor Oil, και με τον τρόπο αυτό καθιστά τον πρώτο ως τον μόνο ιδιώτη παραγωγό που διαθέτει τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ο όμιλος έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί στις επενδύσεις για ΑΠΕ, καθώς προγραμματίζει την εγκατάσταση 400 MW συνολικά μέχρι το 2015. Με τον τρόπο αυτό, ο όμιλος Μυτιληναίου θα επιχειρήσει να διαφοροποιήσει την παραγωγή του, ενώ σημειώνεται πως σήμερα διαθέτει 40 MW αιολικών και έχει υπό κατασκευή 20 MW φωτοβολταϊκών.

Όσον αφορά την εταιρική στρατηγική, ο γενικός διευθυντής της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπή, ανέλυσε τις προηγούμενες ημέρες τους στόχους και τις θέσεις του ομίλου όσον αφορά την ευρύτερη αγορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας. Τόνισε ότι πρέπει να περιοριστεί ο ρόλος του κράτους στην αγορά ενέργειας και να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν την αγορά.

Ο κ. Μπενρουμπή τάχθηκε, υπέρ της σύγκλισης των τιμών χονδρικής και λιανικής, της ισότιμης πρόσβασης των ιδιωτών στο λιγνίτη, τη υλοποίηση των swaps χωρίς αποκλεισμό για τους Έλληνες παραγωγούς και τον εξορθολογισμό της χρήσης των υδροηλεκτρικών. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη αλλαγών όσον αφορά το Τέλος ΑΠΕ, υιοθετώντας έτσι την άποψη πολλών άλλων φορέων της αγοράς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο όμιλος Μυτιληναίου δραστηριοποιείται και στην εμπορία ηλεκτρισμού, ενώ εισάγει 50 MW από τη Βουλγαρία και διαθέτει συναλλαγές και με την Ιταλία και την Τουρκία.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=51503

No comments: