Wednesday 7 July 2010

Το ΣΔΟΕ στρέφεται στην «αντιμετώπιση της πειρατείας λογισμικού»..... ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ.....

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο 3842/10, το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας θα είναι αρμόδιο για τη συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών καθώς και για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων και ερευνών προς εντοπισμό, αποκάλυψη και καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως η χρήση μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων Η/Υ. Επίσης, βάσει του ισχύοντος νόμου 3524/2007, όπου πραγματοποιείται έλεγχος και διαπιστώνεται χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε μη αδειοδοτημένο πρόγραμμα.

Η εταιρία Business Software Alliance (BSA) επικροτεί την πρωτοβουλία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για την σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας με το οποίο στοχεύει στην πάταξη του φορολογικού εγκλήματος που συνδέεται με την προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. «Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας ώστε η Ελλάδα να μπορέσει μειώσει το ποσοστό πειρατείας που έχει φθάσει στο 58% και μας κατατάσσει στην τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ. Εάν τα νέα φορολογικά μέτρα εφαρμοστούν με συνέπεια από τις αρχές και η Ελλάδα καταφέρει να μειώσει το ποσοστό πειρατείας κατά 10% σε τέσσερα χρόνια, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί το ΑΕΠ κατά €261 εκ. και θα προστεθούν επιπλέον €88 εκ σε φορολογικά έσοδα χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον εισπράξεις από την επιβολή του διοικητικού προστίμου» ανέφερε η νομικός σύμβουλος της BSA.

Πηγή:
http://tvxs.gr/news/ίντερνετ-μμε/το-σδοε-στρέφεται-στην-«αντιμετώπιση-της-πειρατείας-λογισμικού»

_____________________________________________________________________________________

Για πολλοστή φορά ένα κείμενο περί καταπολέμισης της πειρατίας λογισμικού το οποίο με κάνει να αναρωτιέμαι.... Μα καλά πλάκα μας κάνετε ? 

Σχολιασμός για μερικές από τις μπαρούφες που διαβάσαμε στο κείμενό τους.

"Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας ώστε η Ελλάδα να μπορέσει μειώσει το ποσοστό πειρατείας που έχει φθάσει στο 58% και μας κατατάσσει στην τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ"

Ναι είναι πολύ επιτακτική...... και τι θα γίνει δηλαδή αμα πέσουμε σε θέσεις ?

" Εάν τα νέα φορολογικά μέτρα εφαρμοστούν με συνέπεια από τις αρχές και η Ελλάδα καταφέρει να μειώσει το ποσοστό πειρατείας κατά 10% σε τέσσερα χρόνια, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας."

Πωωωω έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δηλαδή άμα πλακώσουνε να πληρώνουνε πρόστημα οι εργοδότες οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι τότε θα έχουνε τέτοια κέρδη που θα κάνουνε προσλήψεις νέων υπαλλήλων. Μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να διατυπώσει τέτοια άποψη.

"θα ενισχυθεί το ΑΕΠ κατά €261 εκ. και θα προστεθούν επιπλέον €88 εκ σε φορολογικά έσοδα χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον εισπράξεις από την επιβολή του διοικητικού προστίμου» ανέφερε η νομικός σύμβουλος της BSA."

Ναι τώρα ήρθε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος και θα σωθεί η ελληνική οικονομία.

Για να καταλάβετε πόσο άκυρα είναι αυτά που λέτε αρκεί να ψάξετε να βρείτε αν υπάρχουνε εταιρίες παραγωγής λογισμικού στην Ελλάδα.... ελάχιστες μη πώ καμία! Από που λοιπόν προκύπτει οτι αν όλοι αρχίσουνε να αγοράζουνε αυθεντικό λογισμικό θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία ? Μήπως θα βγάλουνε λευτά οι έμποροι που αγοράζουνε το λογισμικό από τις ξένες μεγάλες εταιρίες και το πουλάνε στην Ελλάδα??? Ούτε ευρώ να μην βγάλουνε ! Οι τεμπέλιδες που δεν έχουνε γράψει ούτε ένα πρόγραμμα στην ζωή τους και θέλουνε να τα κονομίσουνε τώρα από τους νέους και τους υπό πτώχευση επιχειρηματίες........
Και σιγά μην χρυσοπληρώσουμε τα πανάκριβα λογισμικά που πουλάνε οι ξένες εταιρίες εις βάρος των φτωχών ελληνικών εταιριών.  

No comments: