Thursday 15 July 2010

Η απάντησή μου στην danah για το ΚΚΕ.

Μετά από τον διάλογο που έγινε σε αυτό το θέμα σχετικά με την δημοκρατική αριστερά και το ΚΚΕ

http://energy-engineer.blogspot.com/2010/07/blog-post.html 

και μετά τις απαντήσεις του χρήστη danah που με αποκαλούσε αναρχοχριστιανιστή και προβοκάτορα του λαϊκού κινήματος,αποφάσισα να γράψω εδώ ένα ακόμη θέμα αυτή την φορά για το ΚΚΕ και να απαντήσω στην danah για τις κατηγορίες που μας λέει. Είναι η τελευταία φορά ή αν όχι από τις τελευταίες που θα ασχοληθώ με αριστερές-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κτλπ.

Η οπισθοδρομικότητα και βιαιότητα ενός κομμουνιστικού καθεστώτος.

Η σημαντικότερη αρχή ενός κομμουνιστικού-σοβιετικού καθεστωτος είναι οτι το κράτος καταλαμβάνει όλες τις βιομηχανίες τις υπηρισίες και τομείς παραγωγής του ιδιοτικού τομέα (πρωτογενής,δευτερογενής,
τριτογενής τομέας) και τις μετατρέπει σε δημόσια περιουσία,έτσι λοιπόν απαγορεύει το κάθε τι ιδιοτικό. Στην συνέχεια το κράτος αποφασίζει αυτό να δώσει δουλειά σε όλους όσους δεν έχουνε ενώ τους βιομήχανους τους επιχειρηματίες και αυτούς που έβγαλαν νόμιμα χρήματα από τα μέσα παραγωγής που διαθέτουνε τους στέλνει από εκεί που ήρθαν. Αυτό μόνο και μόνο είναι τρελό και φασιστικό. Επίσης συμφοιτητής μου από χώρα της πρώϊν σοβιετικής ένωσης μας έχει πει οτι όταν περιμένανε για να τους δώσει το κράτος φαγητό σε όσους ήταν φτωχοί,έπερναν συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού και όχι παραπάνω,πολλές φορές μέναν πεινασμένοι και κάποιοι όταν γίνονταν επιθετικοί και διαμαρτύρονταν τρόγανε και ξύλο από τους αστυνομικούς. Τι να πεί κανείς για τους εργάτες μιας βιομηχανίας στην Ουκρανία που όταν έκαναν απεργία επί Μπρέσιεβ η σοβιετική ένωση έστειλε στρατό στην βιομηχανία και σκότωσαν όλους τους απεργούς επειδή τόλμησαν και αμφισβήτησαν το κομμουνιστικό καθεστώς που υπήρχε τότε. Μην ξεχνάμε οτι το ΚΚΕ υποστηρίζει την εφαρμογή του κομμουνισμού όπως έγινε στην σοβιετική ένωση και όχι σε κάποια άλλη χώρα.

Είδαμε και τι συνέβει στην Κίνα με εκατομύρια φτωχούς και πεινασμένους κινέζους. Που όταν γίνονταν οι ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου το κράτος γκρέμισε σπίτια και οικίες κινέζων πολιτών για να χτίσει τα ολυμπιακά έργα ενώ δεν πήρανε καμία αποζημίωση από το κράτος,επίσης οι κινέζοι εργάτες των ολυμπιακών αγώνων πήρανε αμοιβές φτωχοκομείου για τα ολυμπιακά έργα και δουλεύανε σαν γαϊδούρια,οι νεκροί κινέζοι εργάτες στα ολυμπιακά έργα ανήλθαν σε εκατοντάδες από εργατικά ατυχήματα,μη πώ και χιλιάδες,ενώ μετά το τέλος των ολυμπιακών αγώνων της Κίνας το κράτος τιμώρησε με θανατική ποινή τον υπεύθυνο διοργάνωσης των αγώνων για όλες αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά την τελετή έναρξης και δυσφήμησαν την Κίνα διεθνώς. Ακόμα το κινεζικό κράτος απαγορεύει να δείχνουνε τα τηλεοπτικά κανάλια εικόνες που θα δυσφημίσουνε το κράτος και επιβάλλεται μεγάλη φίμωση στο internet και τα blogs. Να μην αναφέρω κιόλας τι μας έχει πεί καθηγητής στη σχολή οτί στην Κίνα η λέξη απεργία δεν υπάρχει καν στο δικό τους λεξιλόγιο και δουλεύουνε όλοι σαν σκυλιά,για αυτό έχει αναπτυχθεί με τέτοιους ρυθμούς η Κινεζική οικονομία,εις βάρος της ανθρώπινης ζωής. Και γιατί άραγε η ποιότητα των κινέζικων τεχνολογικών προϊόντων είναι η χειρότερη ? Διότι απλά λόγω της κούρασης και των φτηνών μεροκάματων εκεί συμβαίνουνε αρκετά σφάλματα κατά την κατασκευή των τεχνολογικών προϊόντων. Εύχομαι πότε θα έρθει επιτέλους η ώρα που ο κινεζικός λαός θα ρίξει είτε νόμιμα είτε παράνομα αυτό το άθλιο κομμουνιστικό καθεστώς στην Κίνα.

Μια από τις μεγαλύτερες ψευτιές του ΚΚΕ.

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα του ΚΚΕ θεωρώ οτι είναι ο βασικός μισθός των 1400 ευρώ που λέει οτι θα κάνει το ΚΚΕ εφόσον βγεί κυβέρνηση. Και εγώ ρωτάω λοιπόν πως θα μπορέσει να γίνει αυτό ? Μα φυσικά εφόσον πάρει το ΚΚΕ τα ιδιοτικά μέσα παραγωγής και τα κάνει δημόσια. Και πάλι όμως πως είναι τόσο σίγουρο το ΚΚΕ οτι θα καταφέρει να δίνει τόσους μεγάλους μισθούς στους εργαζομένους? Για να μιλάμε για βασικό μισθό 1400 ευρώ τότε θα πρέπει το κράτος να έχει τεράστια κέρδη. Ούτε στην Κίνα και στην Κούβα παίρνουνε τόσα πολλά λευτά. Μα φυσικά θα σου πεί το ΚΚΕ οτι θα τα βρούμε από τα κλεμένα χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία βρίσκονται στο κεφάλαιο..... Τα κεφάλαια όμως και τα κλεμένα βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν υπάρχει περίπτωση οτι να κάνει το κράτος να πάνε οι ξένες τράπεζες και να δώσουνε τα χρήματα ελλήνων κεφαλαιαρχών στο ελληνικό κράτος με την κατηγορία οτι αυτά είναι μαύρα και κλεμένα,αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

ΚΚΕ και ελληνικό χρέος προς χώρες του εξωτερικού.

Έστω οτι νικάει το ΚΚΕ στις εκλογές και γίνεται κυβέρνηση. Οτι και να γίνει η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει στις ξένες χώρες τα χρήματα που πήρε ως δανεικά και με τόκο. Άμα δε γίνει αυτό τότε όλες οι χώρες θα μας απορρίψουμε ως μελλοντικούς δανειστές και θα πρέπει να κάνουμε μόνοι μας οτι μπορούμε για να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν είμαστε πάρα πολύ πίσω σε τεχνολογία από τις άλλες χώρες και δεν θα μπορεί η ελληνική βιομηχανία να χρηματοδοτήσει το ελληνικό δημόσιο ? Είμαστε αναγκασμένοι οτι και να γίνει στο εσωτερικό της χώρας να πάρουμε κάποιο δάνειο από χώρα του εξωτερικού. Ακόμα και΄ολα τα λευτά των ελλήνων καταθετών να δώσουμε δεν φτάνουν για την εξόφληση του χρέους. Άρα λοιπόν και να βγεί το ΚΚΕ πάλι θα πρέπει να έχουμε οποσδήποτε χαμηλότερους μισθούς από 1400ευρώ και μεγάλη φορολογία για να πάρει λευτά το κράτος.

ΚΚΕ και δήμευση περιουσιών.

Μία άλλη κοτσάνα του ΚΚΕ που δεν το λέει βέβαια επισήμως αλλά υπογείως είναι η δήμευση περιουσιών των πλούσιων των βιομηχάνων και επιχειρηματιών και όσων έχουνε πολλά χρήματα. Για ποιον λόγο δεν διευκρινίζει το ΚΚΕ ποιος είναι ο πλούσιος ποιός είναι ο φτωχός και ποιος πρέπει να φοβάται άμα βγεί το ΚΚΕ στις εκλογές. Δηλαδή κάποιος πού άνοιξε μια επιχείρηση και πέτυχε οπότε και έβγαλε κέρδη πρέπει να του δημεύσει την περιουσία το ΚΚΕ? Κάποιος ο οποίος κληρωνόμησε ακίνητα και περιουσία από γονείς ή συγγενικά του πρόσωπα πρέπει να του δημεύσει τα ακίνητα το ΚΚΕ? Και όμως στην σοβιετική ένωση αυτό έγινε και όσο το ΚΚΕ δεν διευκρινίζει αυτά τα σημαντικά παράγματα αρκετός κόσμος που ίσως θα ήθελε να το ψήφιζε δεν θα το ψηφίσει. Άκουσα και τις ελεϊνές απόψεις κάποιων πυροβολιμένων στον εγκέφαλο οπαδών του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο που λέγανε οτι όταν πεθαίνει ο γονέας ενός παιδιού πρέπει την περιουσία του να την δημείει το κράτος και το παιδί να δουλέψει ωστέ να κάνει δική του περιουσία και να την φάει όσο θέλει όταν όμως πεθάνει κάποιος να την παίρνει το κράτος. Νομίζω δεν χρειάζεται κανένας χαρακτηρισμός.

ΚΚΕ και απέλπιδες προσπάθιες αλλίευσης ψήφων για εκλογές. 

Τα μέλη του ΚΚΕ ξεχύνονται στους δρόμους και μοιράζουνε την εφημερίδα του ριζοσπάστη στο μετρό της ομόνοιας. Όποτε και αν κοιτάξουμε αυτή την εφημερίδα ξέρουμε από πρίν τι θα διαβάσουμε. Λ.χ:
σφαγή εργασιακών και σσφαλιστικών δικαιωμάτων. Μέγγενη για τους εργαζόμενους. Αντιλαϊκά μέτρα. Ενίσχυση της ταξικής πάλης. Πανλαϊκός ξεσηκωμός. Αντεργατικά μέτρα - αντιλαϊκή πολιτική κτλπ. Ακόμα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας μέλη του ΚΚΕ ζητάνε συνδρομές για το ΚΚΕ με ένα κουπόνι. Καταρχήν όποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά στο κόμμα ξέρει που θα πάει δεν χρειάζεται να του το πεί ή να του το υπενθυμήσει κανένας. Σε όλη την Ευρώπη ΚΚΕ και αριστερά έχουνε καταποντιστεί,στην Ελλάδα όμως αθροιστικά έχουνε ένα 15-20% από την λανθασμένη και κακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

ΚΚΕ - ΠΑΜΕ και κινητοποιήσεις χωρίς αποτελέσματα.

Για αυτό είχα μιλήσει στο προηγούμενο θέμα μου που μπήκε η danah και μας κατηγορούσε. Οπότε δεν θα κάνω περισσότερα σχόλια, Θα πώ μόνο για άλλη μια φορά οτι με τις υπάρχουσες κινητοποιήσης που γίνονται όπως πορείς-καταλήψεις-αποχές-τραμπουκισμοί και απεργίες της κακιάς ώρας δεν υπάρχει κανένα μέλλον στο ΚΚΕ και γενικά στην αριστερά. Δεν ξεχνάμε τότε με τα επισόδια του Δεκέμβρη του 2008 και την άλωση του κέντρου της Αθήνας είχε αποφασιστεί να δουλεύουν το Σαββατοκύριακο όσα καταστήματα το επιθυμούνε και οι τραμπύκοι από το ΠΑΜΕ και κάποιες συνηστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσανε καταστηματάρχες και τους κάνανε υποδείξεις να κλείσουνε τα καταστήματά τους. Ο ελεύθερος επαγγελματίας θα δουλεύει όποτε του γουστάρει για να βγάλει λευτά και όχι όποτε θα του υποδείξουνε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά μας λέγανε για απόπειρα κατάργησης του Σαββατοκύριακου ως αργία και σαχλαμάρες.

1 comment:

danah said...

H PROBOKATSIA KATA TOU KKE DEN THA PERASEI APO AFTA POU LES FENETE TI EISE TORA PEFTEI I MASKA SOU