Monday 12 July 2010

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ??

Δεν λένε να σταματήσουνε κάθε φορά οι ανακοινώσεις για παύση λειτουργίας ορισμένων τμημάτων των γραμμών του ΗΣΑΠ και την εξυπηρέτηση των κομμένων τμημάτων που υπάρχουνε σταθμοί με λεωφορία της ΕΘΕΛ.

Ακόμα ποιο εκνευριστικό είναι το γεγονός οτι οι γραμμές δεν κλείνουνε για ορισμένο χρονικό διάστημα αλλά επί αορίστου χρονικού διαστήματος μέχρι να περιμένουμε νέα ανακοίνωση. Τα έργα γίνονται εδώ και 1.5 - 2 αν δεν με απατάει η μνήμη μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σταμάτησαν όπως έλεγαν εντός Ιουνίου 2010.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμε το τρένο του ΗΣΑΠ για μια συγκεκριμένη δουλειά τώρα έπρεπε να τα είχανε φτιάξει όλα. Αυτό το πράγμα έχει παραγίνει επιτέλους. Τουλάχιστον ας μας έλεγαν να μην χτυπάμε εισιτήριο για κάποιες μέρες αλλά αυτή η ταλαιπορία να κατεβαίνουμε και να αλλάζουμε μέσα ωστέ να περάσουμε από τις γραμμές που είναι κλειστές έχει παραγίνει.

Τι να πούνε και άλλοι που δεν μπορούνε καν να χρησιμοποιήσουνε ορισμένους σταθμούς που κλείσανε. Τα συγκεκριμένα έργα έπρεπε να είχανε πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και όχι τώρα. Επίσης αναρωτιέμαι από την στιγμή που καθυστέρισαν τόσο πολύ τα έργα λόγω και μεαρικών αρχαίων ευρημάτων κοντά στα πετράλωνα,μήπως αυξήθηκε ο αρχικός προϋπολογισμός των έργων ?

Περιέργος είμαι επίσης και για την λεγόμενη " ανακαίνηση της υπόγειας σύραγγας από την ομόνοια μέχρι το μοναστηράκι. Εκεί αναγκαστικά θα διακόψουνε στα δύο τις γραμμές του ΗΣΑΠ. Πώς θα μπορέσουνε οι εργάτες να τοποθετήσουνε σκαλωσιές για το σοβάντισμα των τοίχων της σύραγγας ? Πώς θα αλλαχτούνε τα φώτα και οι αγωγοί της ηλεκτρικής εγκατάστασης ? Σίγουρα δεν θα μπορεί να περάσει τρένο από εκεί.

Τέλος έχουμε και τα μεγάλα ελλείματα που παρουσιάζουνε όλες οι αστικές συγκοινωνίες ο ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ,ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ,ΜΕΤΡΟ και όλες μα όλες,ακόμα και το ΜΕΤΡΟ που ολοκληρώθηκε το 2001 έχει έλλειμα. Και απορώ πως δεν κατάφεραν να μαζέψουνε χρήματα με τόσες αυξήσεις στα εισητήρια που έγιναν στο παρελθόν. Τώρα ήρθανε οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα (βενίζνη,πετρέλαιο) από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και μαζί με αυτό έχουνε και τα ελλείματα. Πράγμα που σημαίνει οτι οι αυξήσεις στα εισητήρια των αστικών συγκοινωνιών θα είναι και σίγουρες αλλά και μεγάλες.

Για να συμαζευτούνε λίγο στο υπουργείο υποδομών γιατί βλέπω να γίνετε μπάχαλο η κατάσταση.

No comments: