Friday 16 July 2010

Στον αέρα πάει να τιναχτεί η κοινή συνεδρίαση ΣΑΤΕ-ΣΑΠΕ που συγκάλεσε ο κ. Πανάρετος για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ο ένας μετά τον άλλον οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συγκάλεσε ο υφυπουργός παιδείας κ. Πανάρετος για την κοινή σύσκεψη ΣΑΤΕ και ΣΑΠΕ δηλώνουν οτι δεν θα πάνε στην σύσκεψη.
 Ακόμα και το ΤΕΕ δια του νέου προέδρου του,κάλεσε τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων να μην πάνε στην σύσκεψη και για ακόμα μια φορά υποστηρίζουν τις γνωστές απόψεις περί αποφοίτων ΤΕΙ και οτι το περιέχομενο αυτών των προεδρικών διαταγμάτων πρέπει να αποσυρθεί αμέσως.

Ακόμα και η ΕΕΤΕΜ στην ανακοίνωση που έβγαλε είναι αντίθετη με αυτά τα ΠΔ.

Όλοι οι αρμόδιοι των ΤΕΙ λένε οτι η διεξαγωγή αυτής της σύσκεψης είναι άνευ αντικειμένου,καθώς το ΣΑΤΕ το 2008 έτσι όπως όριζε ο νόμος ενέκρινε τα σχέδια ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα,τα οποία όμως παρέμειναν στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργίων.

Παρότι περιμέναμε το προηγούμενο καλοκαίρι του 2009 από τον κ. Σπηλιοτόπουλο να περάσει την διάταξη όπου το ΥΠΕΠΘ θα μπορούσε να εκδώσει τα ΠΔ από μόνο του με μια υπογραφή,παρα ταύτα το υπουργείο παιδείας υπέκυψε στις συντεχνιακές πιέσεις επιμελητηρίων πανεπιστημίων κτλπ με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει καθόλου η διαδικασία και έβαλε κοινό συμβούλιο ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ για όλα τα νέα τμήματα και σχολές που ιδρύονται. Μετά από πιέσεις της ΕΕΤΕΜ όμως πέρασε ειδική παράγραφος η οποία λέει οτι όσα ΠΔ έχουνε εγκριθεί από το ΣΑΤΕ χρειάζονται την υπογραφή μόνο των υπουργείων ωστέ να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνουνε νόμοι του κράτους

Ο κ. Πανάρετος αντί να λάβει υπόψη του αυτή την παράγραφο έβγαλε στο internet σε δημόσια διαβούλευση νέα σχέδια ΠΔ. Όλες οι ανακοινώσεις των αρμοδίων βρίσκονται στο παρακάτω website

http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=2274#comments

Η λογική λέει οτι η διαδικασία δεν πρόκειται καθόλου να προχωρήσει και για άλλη μια φορά θα μείνουμε όλοι με τις προεκλογικές κοροϊδίες των πολιτικών και ποιο συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά. Από την στιγμή που δεν θα συμμετάσχει κανένας δεν θα διεξαχθεί καμία συνεδρίαση.

Τηρούμε στάση αναμονής μέχρι τις 19 Ιουλίου και θα βγάλουμε νέα ενημέρωση στο blog.

No comments: