Sunday 6 November 2011

Μπρικέτες: Τι καύσιμο είναι και άλλα χρήσιμα στοιχεία

Μία άλλη νέα καύσιμη ύλη βιομάζας είναι και οι μπρικέτες (Briquettings).

Οι μπρικέτες (Briquettings) έχουν την μορφή παραλληλόγραμμου τούβλου όταν κατασκευάζονται από πρέσσες βαρέως τύπου και υψηλής συμπίεσης RUF.Οι μπρικέτες ξύλου γίνονται από υψηλή πίεση,δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες,όπως κάποιο συγκολλητικό υλικό,δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

Μπορούν να κατασκευαστούν από τα περισσότερα οργανικά υλικά όπως:υπολείμματα της βιομηχανίας ξύλου,παλιές παλέτες,υπολείμματα υλοτομίας και δεντροκαλλιεργειών,υπολείμματα εκκοκιστηρίων βάμβακος,άχυρα,ελαιοπυρήνα,απόβλητα μονάδων εκτροφής βοοειδών,τσόφλια καρπών και σπόρων,χαρτί και χαρτόνι,κλπ.

Οι μπρικέτες (Briquettings) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στερεό καύσιμο σε συμβατικές σόμπες,συμβατικά τζάκια,φούρνους και ξυλολέβητες.Η θερμαντική τους ικανότητα σε σχέση με τα καυσόξυλα είναι περίπου 1-3 αν βέβαια είναι κατασκευασμένες από πρέσσες υψηλής συμπίεσης RUF,δηλαδή για κάθε ένα τόνο μπρικέτας αντιστοιχούν περίπου τρεις τόνοι καυσόξυλα.

Οι μπρικέτες (Briquettings) μπορούν να κατασκευασθούν από θρυμματισμένα ή τεμαχισμένα οργανικά υλικά με διάσταση <1-3 εκατοστών και υγρασία <12%.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Μπρικέτες_Τι_είναι_και_άλλα_χρήσιμα_στοιχεία

No comments: